Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τις γυναίκες στις Επιστήμες

12/02/2018infocomBy infocom3 Mins Read News
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Όμιλος Vodafone ανακοινώνει την επέκταση του εκπαιδευτικού προγράμματος #CodeLikeAGirl, για την ανάπτυξη κώδικα σε 1.000 κορίτσια εφηβικής ηλικίας από 26 χώρες, που αποτελεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του είδους του στον κόσμο.

A6 Postcard - Greek.indd

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Code First: Girls, το πρόγραμμα #CodeLikeAGirl του Ομίλου Vodafone παρέχει πενθήμερα εργαστήρια ανάπτυξης κώδικα για κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών, σε αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος στην Ευρώπη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλασία.

Το 2017, 500 κορίτσια σε 26 χώρες εκπαιδεύτηκαν στην ανάπτυξη κώδικα στο πλαίσιο του προγράμματος. Στην Ελλάδα  20 έφηβες, ηλικίας 14-17 από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν για μία εβδομάδα μαθήματα κώδικα στα γραφεία της Vodafone στην Αθήνα. Φέτος, το πρόγραμμα θα δώσει την δυνατότητα σε ακόμα περισσότερα κορίτσια να εκπαιδευτούν.

Η Φραγκίσκη Μελίσσα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «H ενδυνάμωση και η ενίσχυση των γυναικών και των νέων με τεχνολογικές δεξιότητες αποτελούν δύο στρατηγικούς πυλώνες υπευθυνότητας για τη Vodafone Ελλάδας. Το πρόγραμμα ανάπτυξης κώδικα που υλοποιεί η Vodafone έχει σχεδιαστεί με στόχο να καταστήσει ελκυστικό για τα κορίτσια έναν τομέα που σήμερα είναι πιο δημοφιλής στα αγόρια. Έτσι, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες και αυξάνουμε τις επιλογές που έχουν τα κορίτσια και στη χώρα μας για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία».

Fragkiski Melissa

Εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και τα κορίτσια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους τομείς των επιστημών και της τεχνολογίας. Χωρίς το έργο πρωτοπόρων γυναικών στην τεχνολογία, όπως η Hedy Lamarr και η Barbara Liskov, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε Wi-Fi ούτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη μορφή που μας είναι οικεία. Ωστόσο, οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να έχουν ιδιαίτερα χαμηλή εκπροσώπηση στην εκπαίδευση και σε επαγγέλματα που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM). Μόνο το 35% των κοριτσιών προχωρά σε ανώτερες σπουδές σε θέματα STEM και πολλά από αυτά δεν ενθαρρύνονται καν για να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται ώστε να επιτύχουν στους σχετικούς κλάδους.

Η ανάπτυξη κώδικα αποτελεί μια από τις πλέον ζητούμενες δεξιότητες σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Οι μισές περίπου από τις νέες θέσεις προγραμματισμού προέρχονται από κλάδους εκτός της τεχνολογίας, όπως είναι ο κλάδος των χρηματοοικονομικών, της υγειονομικής περίθαλψης και της βιομηχανικής παραγωγής. Στην πρόσφατη έκθεσή του με τίτλο «Σπάζοντας τον κώδικα: Η εκπαίδευση των κοριτσιών και των γυναικών σε STEM», ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και ο Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO ), εξέφρασε ανησυχίες ότι «η συμμετοχή των γυναικών μειώνεται σε έναν τομέα που διαρκώς επεκτείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

codelikeagirl stem UNESCO Vodafone
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Περί το 1,5 εκατ. ready for service FTTH από τη ΔΕΗ – Τι γίνεται με Vodafone και κινητή

    Νέα φοιτητικά πακέτα από το Vodafone CU

    Πώς διαμορφώνεται η κάλυψη 4G και 5G των Cosmote, Nova και Vodafone σύμφωνα με την nPerf

    Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Code Like a Girl

    Η Vodafone ζητεί αυστηρότερους κανόνες για τις διακοπές πρόσβασης στο διαδίκτυο

    Vodafone: η νικήτρια ομάδα του Skills Upload Jr Challenge σε μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Το deal της Real Group και το σχέδιο για το CNN Greece TV
    • Η Tools of Tech αναλαμβάνει Country Partner του KSF Space Foundation στην Ελλάδα
    • Η Logitech παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά νέων εταιρικών προϊόντων στην ιστορία της
    • 3ο Space Symposium: 25 χρόνια διαδρομής, το μέλλον στα χέρια της νέας γενιάς
    • Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το SPACE-Crete Info Day
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 46 νέα στρατηγικά έργα για την ενίσχυση του εφοδιασμού της ΕΕ
    • Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής νέος Chief Executive Officer
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.