Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 7 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Cosmote: το μέλλον των έξυπνων πόλεων πιλοτικά στην Πάτρα

06/04/2017Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας Narrow–Band Internet of Things (NB-IoT) στην Ελλάδα και από τις πρώτες στην Ευρώπη, υλοποιεί η Cosmote σε επιλεγμένα σημεία στο κέντρο της Πάτρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων. Το πιλοτικό έργο αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες του Internet of Things, αλλά και τα επιπλέον οφέλη που προσφέρει η καινοτόμος τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Narrow-Band, μέσα από την εφαρμογή της για υπηρεσίες Έξυπνης Στάθμευσης και Έξυπνου Φωτισμού.

«Επενδύουμε στην καινοτομία για να προσφέρουμε πρώτοι στους πελάτες μας πρωτοποριακές υπηρεσίες της νέας ψηφιακής εποχής. Το Narrow-Band Internet of Things αλλάζει τα δεδομένα στο IoT, καθώς αξιοποιεί τα Δίκτυα 4ης Γενιάς κινητής τηλεφωνίας προσφέροντας ασφαλέστερη διασύνδεση μεγαλύτερου αριθμού συσκευών, σε μεγαλύτερη απόσταση και με χαμηλότερο κόστος. Σε αυτή την τεχνολογία θα στηρίζονται οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος. Η Cosmote προετοιμάζεται για το μέλλον, σήμερα», δήλωσε σχετικά ο Executive Director Network Planning & Devops του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης.

cosmote-patra

Στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του ΝΒ-ΙοΤ, τοποθετήθηκαν ειδικοί αισθητήρες Έξυπνης Στάθμευσης σε υφιστάμενες θέσεις του Δήμου στην οδό Πατρέως και αισθητήρες Έξυπνου Φωτισμού στην οδό Όθωνος-Αμαλίας. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται άμεσα για το πού βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πώς θα φτάσουν εκεί, μέσω ειδικού mobile application. Αντίστοιχα, τα συστήματα Έξυπνου Φωτισμού θα προσαρμόζουν το φωτισμό σε διαφορετικά επίπεδα έντασης ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Το έργο υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Πατρέων για τον προσδιορισμό των σημείων εφαρμογής, την έκδοση των σχετικών αδειών και την παροχή τεχνικής βοήθειας κατά την εγκατάσταση. Για το έργο αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες της Huawei, ενώ η OTS παρείχε την εφαρμογή για την Έξυπνη Στάθμευση, η ΚΑΥΚΑΣ διέθεσε φωτιστικά LED και η Flashnet τους ελεγκτές Έξυπνου Φωτισμού. H Cosmote καλύπτει το κόστος υλοποίησης, την τεχνική υποστήριξη και τη συντήρηση για το 2017.

«Narrow–Band»: Το Internet of Things γρηγορότερα, ασφαλέστερα και με χαμηλότερο κόστος

Μέσω του NB-IoT, η διασύνδεση μεταξύ συσκευών όπως αισθητήρες, αυτοκίνητα, ρομπότ κ.λπ., γίνεται ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος, καθώς δεν απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού. Υπερτερεί σημαντικά σε ποιότητα και ασφάλεια σε σχέση με άλλες τεχνολογίες IoT, αφού η μετάδοση δεδομένων γίνεται μέσω δικτύου κινητής, γεγονός που επιτρέπει και την καλύτερη κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, η χαμηλή απαίτηση σε ισχύ αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής στους αισθητήρες με μπαταρίες, που μπορεί να φθάσει και τα 10 χρόνια με δυο κοινές ΑΑ μπαταρίες. Το NB-IoT εξελίσσεται μαζί με τις τεχνολογίες 4G, δίνοντας τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ώστε να συμπεριλάβει μεθόδους εντοπισμού θέσης, περιαγωγής, υπηρεσιών μετάδοσης πολυμέσων και πολλών ακόμη λειτουργιών, που θα εξελίξουν σημαντικά τις δυνατότητες του Internet of Things.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cosmote Huawei Internet of Things IoT ΚΑΥΚΑΣ Πάτρα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Huawei ενισχύει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με ολοκληρωμένες υποδομές δεδομένων

Το μέλλον της Υγείας ξεκίνησε: η WINGS παρουσιάζει το Νοσοκομείο του Μέλλοντος στο Αρεταίειο

Το Υπερ-Συνδεδεμένο Νοσοκομείο: Μέσα στο Ζωντανό Πιλοτικό Πρόγραμμα της Πλατφόρμας wi.care+

Υποτροφίες Huawei σε νέους επιστήμονες του τμήματος πληροφορικής του ΟΠΑ

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η φοιτητική ομάδα AEGIS του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον παγκόσμιο τελικό ICT Competition της Huawei

Magenta Insurance: ασφαλιστικές λύσεις για υγεία, ζωή, ταξίδια και επιχειρήσεις

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • AEGEAN: Εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσοτέρους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο 2026
  • Lidl Ελλάς: Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής
  • CrediaBank: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και νέα ρεκόρ επιδόσεων το Α’ Εξάμηνο 2026
  • Στ. Παπασταύρου: «Χρηματοδοτούμε με 1,5 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνών»
  • Ο Όμιλος Qualco Αποκτά το 50,1% της Multiverse
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παραχώρησε το νέο Maxus T60 Max στην ΕΠΟΜΕΑ Βιλίων
  • ΣΒΕ: Θετικό βήμα η επανενεργοποίηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.