Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Academic

Συνεργασία Cyta και Πανεπιστημίου Λευκωσίας

24/02/2015infocomBy infocom2 Mins Read Academic Διεθνή Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Συμφωνία συναντίληψης για τεχνολογική και ακαδημαϊκή συνεργασία υπέγραψαν η Cyta και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, με κύριο στόχο την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και τη διεύρυνση της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο με την ουσιαστική εμπλοκή των νέων.

cyta1

Η συμφωνία θα επιτρέψει στα δύο μέρη τη βελτίωση της στρατηγικής τους θέσης στους τομείς της Διαχείρισης της Καινοτομίας, της Πληροφορικής, της Μηχανολογίας, της Διαχείρισης Έργων, των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Δικτύων, των Εφαρμογών Κινητής, του Υπολογιστικού Νέφους, της Δικτύωσης και της Ασφάλειας. Επίσης, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρακτική άσκηση φοιτητών, την εμπλοκή της Cyta σε φοιτητικά έργα, την κοινή ερευνητική δραστηριότητα, την επιχειρηματική υποστήριξη φοιτητών μέσω του Κέντρου Καινοτομίας της Cyta και τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε έργα όπως η ηλεκτρονική εκπαίδευση/μάθηση για εσωτερική διάχυση γνώσης και πληροφοριών στη Cyta.

Τη συμφωνία υπέγραψε από πλευράς της Cyta o Διευθυντής Καινοτομίας και Ανάπτυξης Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη δυναμική δραστηριοποίηση της Cyta στην ενίσχυση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας στην Κύπρο. «Οι στρατηγικές συνεργασίες μας με πανεπιστήμια, με επιχειρηματικούς «αγγέλους» και επενδυτές, η παροχή υποστήριξης σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες και η δημιουργία του δικού μας Κέντρου Καινοτομίας δημιουργεί αισιοδοξία ότι θα καταφέρουμε να μετατρέπουμε ιδέες σε νεοφυείς εταιρείες (start-ups). Συμμετέχουμε ενεργά στην οικοδόμηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη χώρα μας».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Δρ. Μιχάλης Ατταλίδης, υπογράφοντας τη συμφωνία, τόνισε ότι τέτοιες συνεργασίες με οργανισμούς όπως η Cyta, οι οποίοι δίνουν ώθηση στους νέους, αποκτούν ιδιαίτερη αξία στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο τόπος και στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα. Ο κ. Ατταλίδης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μέσω αυτής της σύμπραξης, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ενισχύει τη διασύνδεση των φοιτητών του με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα με καινοτόμες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως η Cyta, και παράλληλα ενθαρρύνεται η καινοτομία και η εκπόνηση έρευνας σε εξειδικευμένους τομείς αιχμής, που αποτελούν σημαντικές πτυχές της ανταγωνιστικότητας και κινητήρια δύναμη για την επίτευξη της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

CYTA Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Συνεργασία της TUV NORD Hellas με την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

    Επιστολή προθέσεων με την Ουκρανία των Iceye και Nokia για δορυφορικές επικοινωνίες

    Η CPI επεκτείνει τη συνεργασία της με την AXIS Communications και στην Κύπρο

    Νέα στρατηγική συνεργασία Westnet και Acer στην Ελλάδα

    Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ιδρύματος Ευγενίδου

    EFA Group & MyDefence: ανάπτυξη ολοκληρωμένων δυνατοτήτων Counter-UAS

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΥΠΕΝ: 36,4 εκατ. ευρώ για το «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
    • DBC Corporate Advisory: Νέα εταιρεία χρηματοοικονομικής συμβουλευτικής και χρηματοδότησης επενδύσεων
    • ΕΕΕΠ: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς τυχερών παιγνίων
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.