Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 3 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Οι εκλογές “φρενάρουν” το Σύζευξις 2!

13/01/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Ελλάδα Έργα σε Εξέλιξη Ψηφιακή Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι εκλογές καθυστερούν περαιτέρω την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάθεσης των πέντε έργων του Σύζευξις 2, συνολικού προϋπολογισμού 616 εκατ. ευρώ. Ο κίνδυνος είναι να χάσει το έργο τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2015.

network cables connected to switch

Η κοινοτική χρηματοδότηση είναι ύψους περίπου 170 και, σύμφωνα με την κατανομή που έχει γίνει, από το ΕΣΠΑ θα προέλθουν περίπου τα 70 εκατ. ευρώ και από το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) την επόμενη δηλαδή προγραμματική περίοδο, τα υπόλοιπα.

Αναφορικά με την σε εξέλιξη διαδικασία, η διακοπή λειτουργίας της διακομματικής επιτροπής, λόγω των εκλογών, δεν έκανε δυνατή την αποστολή από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) των συμβάσεων για τα δύο πρώτα έργα (που αφορούν τις υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας) στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τα δύο προαναφερόμενα έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, δεν έχουν άλλη εκκρεμότητα πέραν της έγκρισης των συμβάσεων από το αρμόδιο όργανο της Πολιτείας.

Το μικρότερο σε προϋπολογισμό έργο που αφορά στην κεντρική υποδομή του συστήματος είναι δυνατό να ανατεθεί άμεσα.

Για τα δύο άλλα υπό – έργα του Σύζευξις 2 έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα και αυτό σημαίνει πως η πρόοδος της διαδικασίας για την ανάθεση τους θα εξαρτηθεί από το πότε θα βγει η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου. Ασφαλιστικά μέτρα έχει καταθέσει η Globo που διεκδικεί το έργο Υποδομές Ασφάλειας και η PriceWaterHouseCoopers η οποία έχει κάνει προσφορά για το έργο Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA.

Εκτιμάται ότι το έργο Σύζευξις 2 έχει τα χαρακτηριστικά να προχωρήσει με οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί, ωστόσο, για να προλάβει να λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ θα χρειασθεί τα πάντα μετά τις εκλογές να λειτουργήσουν άψογα και κυρίως γρήγορα, κάτι μάλλον απίθανο. Τα επόμενα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι αν το έργο θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από το ΣΕΣ και κυρίως πότε εν τέλει θα περάσει στη υλοποίησή του.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

εκλογές ΕΣΠΑ ΚτΠ ΣΕΣ Σύζευξις 2
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΚτΠ παρέδωσε δύο νέα ψηφιακά εργαλεία: Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους και Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

ΚτΠ: υπογραφή σύμβασης για το έργο «Σύστημα παρακολούθησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων»

ΚτΠ: σε δημόσια διαβούλευση η διακήρυξη για το δίκτυο καμερών της τροχαίας

ΥΠΕΞ: πλατφόρμα εντοπισμού fake news – διαγωνισμός από την ΚτΠ

Η Aboutnet επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα των επιδοτήσεων ΕΣΠΑ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, Alter Ego και ΑΝΤ1 ανοίγουν νέο κύκλο κινήσεων στα ελληνικά ΜΜΕ
  • Όμιλος ALTEX: Ισχυρή ανάπτυξη και υψηλές οικονομικές επιδόσεις το 2025
  • ΕΚΤ: Νέος οδηγός για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο της άμυνας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 10,1% στο Λιανικό Εμπόριο τον μήνα Μάιο 2026
  • COSMOTE TELEKOM: Στους “Europe’s Climate Leaders” των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά
  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Σε Πορεία Κερδοφόρας Ανάπτυξης ο Όμιλος το 2025
  • ΔΥΠΑ: 10.038 ωφελούμενοι απασχόλησης και 24.409 κατάρτισης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης
RSS itsecuritypro.gr
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Fortinet Security Day Greece 2026 | 16 Σεπτεμβρίου στο Telekom Center Athens
  • Cisco Connect 2026 Greece | Στις 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event της Cisco
  • Νέα έκθεση «The State of Ransomware 2026»: Οι πληρωμές λύτρων μειώνονται αλλά η κρυπτογράφηση σημειώνει άνοδο
  • Η Schneider Electric και η AMD παρουσιάζουν το πρώτο reference design της πλατφόρμας Helios για την επιτάχυνση της υλοποίησης AI factories
  • Η «Οδύσσεια» του Νόλαν εμπνέει τους απατεώνες, προειδοποιεί η Kaspersky
  • Οι εκτυπωτές Laser A3 και A4 της Canon απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις ενεργειακής απόδοσης από την Keypoint Intelligence
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.