Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Ελλάδα πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας από την Κίνα

18/05/2013Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Πύλη εισόδου ψηφιακής τεχνολογίας από την Κίνα, έχει τις προοπτικές να γίνει η Ελλάδα, αν ευοδωθούν και καρποφορήσουν τα μνημόνια συνεργασίας, τα οποία έχουν υπογραφεί επί κινεζικού εδάφους κατά την πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά και της πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

greece-china

Συγκεκριμένα το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε μνημόνια συνεργασίας με τις Huawei και ΖΤΕ, ενώ πέρα από το επίπεδο της συμφωνίας το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και οι συνομιλίες πολλά υποσχόμενες. Ειδικά για τη ΖΤΕ διαρρέεται ότι είναι θετικά διακείμενη προς τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης στη χώρα μας. Προφανώς είναι νωρίς ακόμη να προκαταλάβουμε το βαθμό δραστηριοποίησης των κινεζικών εταιριών σε ελληνικό έδαφος καθ΄ότι η έννοια του μνημονίου συνεργασίας, αντανακλά καθαρά προθέσεις και για να ειπωθεί κάτι σαφέστερα, θα πρέπει να μετασχηματιστούν σε συμφωνίες. Άλλωστε κομβικό, μάλλον καθοριστικό, ρόλο θα παίξει η κατάληξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς των Κινέζων για τον ΟΛΠ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και γενικότερα τα μέσα για να χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως κόμβος διασύνδεσης Ευρώπης-Κίνας.

Συγκεκριμένα τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε ο κ.Χαζηδάκης προβλέπουν τα εξής:

Η Huawei, τα επόμενα τρία χρόνια θα εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο για προϊόντα της, ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ελληνικές τεχνολογικές εταιρίες. Επιπλέον, η Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους.

Η ZTE, επιθυμεί και εκείνη φυσικά να εγκαταστήσει στο λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της προς την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο Υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, και ο Υφυπουργός, Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησαν σειρά σημαντικών και ουσιαστικών συναντήσεων με κυβερνητικούς φορείς και επιχειρηματικούς ομίλους στις οποίες συζητήθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και η επένδυση τους στην Ελλάδα.

Στη Σαγκάη, οι κ.κ. Χατζηδάκης και Μηταράκης επισκέφθηκαν τα ερευνητικά κέντρα των κορυφαίων εταιρειών τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού Huawei και ZTE. Οι υπουργοί ξεναγήθηκαν στους χώρους των ερευνητικών κέντρων και ενημερώθηκαν από τους αντιπροέδρους των εταιρειών για τα νέα προϊόντα και τεχνολογίες που προωθούν οι δύο εταιρείες παγκοσμίως. Οι συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία να συζητηθούν περαιτέρω τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφηκαν μεταξύ των δυο εταιρειών και της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής υπογραφής συμφωνιών παρουσία των δύο Πρωθυπουργών στο Πεκίνο στις 16 Μαΐου. Οι δύο πλευρές προγραμμάτισαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των δύο εταιρειών στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei επενδύσεις ΖΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

Η Huawei πρώτη παγκοσμίως στην αγορά wearables το πρώτο εξάμηνο του 2026

Η Huawei ενισχύει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με ολοκληρωμένες υποδομές δεδομένων

Υποτροφίες Huawei σε νέους επιστήμονες του τμήματος πληροφορικής του ΟΠΑ

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η φοιτητική ομάδα AEGIS του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον παγκόσμιο τελικό ICT Competition της Huawei

Η Huawei στηρίζει τη νέα γενιά επαγγελματιών ΤΠΕ στην Ελλάδα με το Graduate Program

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Τα κενά πληροφόρησης αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή κυβερνοάμυνα
  • Πιλοτικές δοκιμές της Bundesliga για AI σχολιασμό με φυσικό ήχο γηπέδου
  • Χ. Δούκας: Για τρίτη χρονιά “Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο”
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα των κέντρων δεδομένων στην ΕΕ
  • ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle
  • ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνεται ο νέος τελωνειακός χάρτης της Αττικής
  • ΣΒΕ: Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των παραγωγικών επενδύσεων
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
  • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
  • Νέα έκθεση της Check Point Research για τον τριπλό ρόλο του AI στις κυβερνοεπιθέσεις
  • Η Cloudway ανέδειξε στην Αθήνα το επιχειρησιακό οικοσύστημα της PostgreSQL
  • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
  • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.