Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας από το Smart Country Convention στο Βερολίνο

09/11/2023infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας στο διεθνές ψηφιακό συνέδριο “Smart Countries Convention” την Πέμπτη στο Βερολίνο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην υλοποίηση του gov.gr και τη συγκέντρωση όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του Ελληνικού Δημοσίου σε μία πλατφόρμα και το στόχο της ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών έως το 2027. Ακόμη, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που περιλαμβάνουν την εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πλατφόρμα, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρίσκουν πολύ εύκολα τις υπηρεσίες που αναζητούν. «Όλοι γνωρίζουμε τις γιγάντιες εξελίξεις και τις αλλαγές που έχει φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε όλους τους τομείς. Το Ai θα χρησιμοποιηθεί στις πλατφόρμες και τις εφαρμογές μας για τη διευκόλυνση της καθημερινής αλληλεπίδρασης των πολιτών με τον δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος αυτού του μήνα το gov.gr θα εμπλουτιστεί με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να μετατρέψει τη διαδικασία “Αναζήτηση” σε μια εύκολη και διασκεδαστική εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας αποτέλεσαν σημαντικό κομμάτι της ομιλίας του Υπουργού, με ειδική αναφορά στον ψηφιακό σχεδιασμό της καμπάνιας εμβολιασμού και στις προληπτικές εξετάσεις, αρχής γενομένης από τη μαστογραφία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μάλιστα, ανέφερε ότι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος η Ελλάδα βραβεύτηκε από τον WITSA, Παγκόσμιο Σύνδεσμο Υπηρεσιών Καινοτομίας και Τεχνολογίας.

«Η φιλοσοφία μας παραμένει πολιτοκεντρική. Όλες οι ψηφιακές μας υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για να είναι απλές και εύχρηστες από την οπτική γωνία του πολίτη Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, καθώς στον σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει χώρος για ψηφιακή γραφειοκρατία. Έτσι, αντικαθιστούμε τη ροή εγγράφων με τη ροή δεδομένων μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να φέρουν χαρτιά ή να στείλουν pdf στις δημόσιες υπηρεσίες. Αντίθετα, οι δημόσιες υπηρεσίες ανταλλάσσουν τα απαιτούμενα δεδομένα χωρίς να διατηρούν αντίγραφα. Έτσι, οι πολίτες κάνουν τη δουλειά τους απλώς «συναινώντας» και τα δεδομένα τους χρησιμοποιούνται με ασφάλεια. Επιπλέον, αυτή η διαδικασία επιτρέπει τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρα εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κράτους. Τα χθεσινά έντυπα πιστοποιητικά είναι η σημερινή διαλειτουργικότητα», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια του Υπουργείου ως προς την κυβερνοασφάλεια και την αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων, στις ψηφιοποιήσεις αρχείων που υλοποιούνται με πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στην φιλοσοφία των οικολογικών data center, στην επέκταση του wallet με τη συμπερίληψη περισσότερων εγγράφων, στην ενίσχυση των εφαρμογών για «έξυπνες πόλεις» και στα μεγάλα τηλεπικοινωνιακά έργα. «Είμαστε στη νέα εποχή της Ελλάδας. Η νέα φωτεινή πλευρά της Ελλάδας, μιας χώρας που αποφάσισε να αλλάξει υποδομές, να αλλάξει τις ψηφιακές της πολιτικές, να αλλάξει κυρίως τον τρόπο σκέψης της», κατέληξε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Smart Country Convention Δημήτρης Παπαστεργίου Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

YouTube: μία ξεχωριστή συζήτηση με τον Dr. Garth Graham

GEP: η επένδυση στην Υγεία και στην Ασφάλεια είναι επένδυση στον άνθρωπο

Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου

International Space Summit: η Ελλάδα ενισχύει τη θέση της στο ευρωπαϊκό και διεθνές διαστημικό οικοσύστημα

Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης για καινοτομία στη Δημόσια Διοίκηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η ΔΕΗ στην 90η ΔΕΘ: ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας, τεχνολογίας και συνδεσιμότητας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • SmartTalks #129: Δώρος Καπράλος, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ανάπτυξη με κανόνες και προοπτική!
  • Η Πειραιώς χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
  • Bolt: Οι τάσεις αστικής κινητικότητας για το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα
  • Performance Technologies: Eνδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2026
  • Νέο ορόσημο για τη ναυτική εκπαίδευση στη Χίο
  • Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα Α ’Εξαμήνου 2026
  • Οι οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών ακόμη δεν τα βγάζουν πέρα με τους μεγάλους εμπόρους λιανικής
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Οι οργανισμοί που εφαρμόζουν πρακτικές αξιόπιστης Τεχνητής Νοημοσύνης έχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να καταγράψουν υψηλή απόδοση επένδυσης
  • Τέθηκε σε λειτουργία η Ενιαία Πλατφόρμα Αναφορών του Cyber Resilience Act από τον ENISA
  • Τέλος εποχής για τον SQL Server 2016: Πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποφύγουν την παγίδα της «αναγκαστικής» αναβάθμισης
  • CISOs 2026: Πιο σίγουροι, αλλά πιο πιεσμένοι από ποτέ
  • Cyber Resilience Act: Νέες υποχρεώσεις αναφοράς για όλους τους κατασκευαστές προϊόντων με ψηφιακά στοιχεία
  • Η επιλογή για τον σωστό βιομηχανικό πίνακα
  • Revolut Data Breach: Όταν ένα κυβερνητικό email γίνεται όχημα διαρροής δεδομένων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.