Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 16 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Χωρίς Κατηγορία

Αναθεώρηση των νόμων περί απορρήτου μετά από hacking σε πάροχο

27/09/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms Χωρίς Κατηγορία
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Μετά από μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας, η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει να καταστήσει αυστηρότερες τις απαιτήσεις σε σχέση με την αποκάλυψη κυβερνοεπιθέσεων.

Τη Δευτέρα, ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Anthony Albanese, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 4BC ότι η κυβέρνηση του σκοπεύει να αναθεωρήσει τη νομοθεσία περί απορρήτου, έτσι ώστε κάθε εταιρεία που υφίσταται παραβίαση δεδομένων να υποχρεούται να κοινοποιεί λεπτομέρειες στις τράπεζες σχετικά με πελάτες που δυνητικά επηρεάστηκαν, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εξαπάτησης τους. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί απορρήτου, οι εταιρείες δεν επιτρέπεται να κοινοποιούν τέτοιες λεπτομέρειες σε τρίτους.

Η παρουσίαση της νέας πολιτικής έγινε μετά από μια τεράστια παραβίαση δεδομένων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία επηρέασε τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αυστραλίας, την Optus. Οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο δυνητικά ευαίσθητων πληροφοριών για έως και 9,8 εκατομμύρια πελάτες του παρόχου — αριθμός που αποτελεί σχεδόν το 40 τοις εκατό του αυστραλιανού πληθυσμού. Στα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνονται ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας και -σε ορισμένες περιπτώσεις- αριθμοί διαβατηρίων.

Σύμφωνα με αναφορές από το ABC News Australia, η παραβίαση μπορεί να προήλθε από ένα μη ασφαλές API που ανέπτυξε η Optus, για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς σχετικά με την παροχή επιλογών ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στους συνδρομητές της. Ένα άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο χάκερ Optus φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει τον απολογισμό της παραβίασης δεδομένων σε συνομιλίες με τον δημοσιογράφο Jeremy Kirk.

Μια ανάρτηση από το ίδιο άτομο σε ένα δημοφιλές φόρουμ γύρω από το hacking ισχυρίζεται ότι προσφέρει δεδομένα προς πώληση για 150.000 δολάρια και ζήτησε λύτρα 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σε κρυπτονομίσματα, για να μην δημοσιοποιηθούν. Ο χάκερ διέθεσε επίσης έναν αριθμό δωρεάν «δειγμάτων», τα οποία είπε ότι περιείχαν τις πλήρεις πληροφορίες 10.000 χρηστών της Optus.

Καθώς η κατάσταση εκτυλίσσεται, πολλοί πελάτες της Optus χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε την εισβολή στα συστήματα της, ιδίως όσον αφορά στην ειδοποίηση των επηρεαζόμενων χρηστών.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Australia cyberattack hacking Optus telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο πρόγραμμα διαστημικών τεχνολογιών αξίας 350 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Ελλάδα

Στα €1,15 τρισ. η οικονομική αξία της κινητής στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Cosmote SD Everything: νέα σειρά υπηρεσιών για τις ΙΤ υποδομές των επιχειρήσεων

FTTH: τα νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό από τη συμφωνία ΔΕΗ – Vodafone

SmartTalks #121: Χρήστος Βερυκούκης, Πανεπιστήμιο Πατρών – Από την έρευνα στην αγορά!

Η Cloudflare βλέπει τα bots να περνούν μπροστά από τους ανθρώπους online

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν.Χαρδαλιάς: «Σε τροχιά υλοποίησης όλα τα κρίσιμα έργα υποδομών και πολιτισμού»
  • Ούζο Πλωμαρίου: Συνεχίζει να υποστηρίζει την αριστεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • ΔΑΑ: Προτεινόμενη έκδοση Ομολογιών €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
  • ΓΣΕΒΕΕ: Στο επίκεντρο η Επικοινωνιακή Δεξιότητα & Ανθεκτικότητα στις ΜμΕ
  • ΣΦΕΕ-PIF: Νέο αρνητικό ρεκόρ με clawback 80,7% στα νοσοκομειακά φάρμακα
  • Το IMPRESS συμμετείχε στο Circus Science by the Sea στην κομητεία Mayo
  • Η ομάδα ρομποτικής Portables UBITECH στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
  • Νέα ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κυβερνοασφάλεια με πλήρη χρηματοδότηση για πολίτες της ΕΕ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.