Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 12 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Διαγωνισμό για το έργο G-Cloud προκήρυξε η ΚτΠ

06/03/2012Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα Ενσύρματες Έργα σε Εξέλιξη Υποδομές Ψηφιακή Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για το έργο που αφορά τις Κεντρικές Υπολογιστικές Υποδομές της ΚτΠ ΑΕ (Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ) και τη δημιουργία του κόμβου G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) προκήρυξε η ΚτΠ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα και τη μετάβασή του σε συστήματα cloud computing με προϋπολογισμό 14.709.570 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%. Η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών είναι η 9η Μαΐου 2012 και το κριτήριο ανάθεσης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΤΠΑ και από Εθνικούς Πόρους, ενώ ο χρόνος υλοποίησης έχει οριστεί σε 24 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης.

Αναλυτικότερα, αντικείμενο του έργου αποτελεί ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η θέση σε πλήρη λειτουργία δύο Κεντρικών Υπολογιστικών Κέντρων – της ΚτΠ ΑΕ και της ΓΓΠΣ, τα οποία θα παρέχουν υπολογιστική και αποθηκευτική ισχύ μέσω προηγμένων οριζόντιων υποδομών υλικού και λογισμικού ΤΠΕ.

Αυτές οι υποδομές θα καλύψουν τις ανάγκες των κεντρικών συστημάτων πρωτίστως δράσεων για τις οποίες οι Φορείς Λειτουργίας του Έργου (ΦΛτΕ) είναι Τελικοί Δικαιούχοι στο πλαίσιο της τέταρτης προγραμματικής περιόδου αλλά και άλλων κεντρικών συστημάτων τρίτων Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης που θα υποδειχθούν.

Τα υπολογιστικά κέντρα θα εγκατασταθούν σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοτελή χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί και εξοπλισθεί με Η/Μ εξοπλισμό μέσω ξεχωριστού διαγωνισμού.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού, τυποποιημένου λογισμικού και εφαρμογών – στοιχεία τα οποία θα εξασφαλίσουν την τεχνολογική ικανότητα στους ΦΛτΕ να λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα τα νέα Κέντρα Δεδομένων παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας υψηλής ποιότητας προς συνεργαζόμενους Φορείς, με τρόπο ασφαλή, ελαστικό, και ευέλικτο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητείται προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας (hardware), τυποποιημένου λογισμικού υποδομής εικονικοποίησης (virtualization platform) τυποποιημένου λογισμικού διαχείρισης (management software) καθώς και εφαρμογών παροχής προστιθέμενης αξίας, οι οποίες θα παρέχουν εξωστρεφείς ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

cloud cloud computing ΕΣΠΑ ΚτΠ Ψηφιακή Σύγκλιση
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΚτΠ παρέδωσε δύο νέα ψηφιακά εργαλεία: Μητρώο Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους και Σύστημα Πιστοληπτικής Αξιολόγησης

Οι δαπάνες για cloud υποδομές ξεπέρασαν τα 128 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

Οι επενδύσεις σε AI ενισχύουν την παγκόσμια αγορά cloud

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Ευρωπαίοι CEOs ζητούν αυστηρούς κανόνες για την ψηφιακή κυριαρχία

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Κυριακού προχωρούν την κοινή πλατφόρμα
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»
  • Ψηφιακό Κράτος: Το Ενιαίο CRM αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων
  • ΣΔΑΔΕ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του – Νέα διοίκηση για την περίοδο 2026–2029
  • ΑΑΔΕ: Μετάθεση καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Ίδρυμα Ευγενίδου: Πέντε νέες δωρεές για την εκπαίδευση και την κοινωνία
  • Στ. Καφούνης: Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου. Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
RSS itsecuritypro.gr
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
  • Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας με την κοινοπραξία CSC-EDIC – Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ
  • NIS2: Από τη δήλωση συμμόρφωσης στην αποδεδειγμένη κυβερνοανθεκτικότητα
  • Liquid Cooling Package – Αποδοτική Ψύξη για IT Υποδομές και Data Centers
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.