Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 12 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»AI

Διορισμός δεκατριών στελεχών τεχνολογίας στο συμβούλιο συμβούλων του Τραμπ

25/03/2026Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read AI
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στον διορισμό κορυφαίων ονομάτων της επιχειρηματικής σκηνής στο Προεδρικό Συμβούλιο Συμβούλων για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (PCAST), με σκοπό τη διαμόρφωση της πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη και άλλα κρίσιμα ζητήματα. Το συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε πρόσφατα μέσω εκτελεστικού διατάγματος, θα τελεί υπό τη συνπροεδρία του David Sacks, ο οποίος κατέχει τη θέση του υπευθύνου του Λευκού Οίκου για την AI και τα κρυπτονομίσματα, και του συμβούλου τεχνολογίας Michael Kratsios.

Η αρχική ομάδα αποτελείται από 13 προσωπικότητες του κλάδου, μεταξύ των οποίων ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Mark Zuckerberg, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison, και ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang. Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, ο Michael Dell της Dell Technologies, καθώς και η Lisa Su της AMD. Σύμφωνα με το πλαίσιο λειτουργίας του, το PCAST μπορεί τελικά να απαριθμεί έως και 24 μέλη, συγκεντρώνοντας ορισμένους από τους σημαντικότερους παράγοντες της παγκόσμιας τεχνολογικής αγοράς για την παροχή εξειδικευμένων συστάσεων προς την προεδρία.

Η σύνθεση του νέου συμβουλίου τεχνολογικής καινοτομίας

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν στην ενίσχυση της αμερικανικής ανταγωνιστικότητας και της εθνικής ασφάλειας μέσω της προώθησης των κατάλληλων πολιτικών. Ο Mark Zuckerberg σημείωσε σε δήλωσή του ότι αποτελεί τιμή η συμμετοχή του στο συμβούλιο, υπογραμμίζοντας την ευκαιρία των Ηνωμένων Πολιτειών να ηγηθούν παγκοσμίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αντίστοιχα, ο Michael Dell επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας για την ανάπτυξη στρατηγικών που θωρακίζουν την οικονομική ισχύ της χώρας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το PCAST θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες για το εργατικό δυναμικό, με στόχο την ευημερία των πολιτών στη λεγόμενη «Χρυσή Εποχή της Καινοτομίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μέλη του συμβουλίου ηγούνται εταιρειών που έχουν υποστηρίξει οικονομικά διάφορα προεδρικά εγχειρήματα, όπως η Meta Platforms και ο Jensen Huang με προσωπική του συνεισφορά.

Η στρατηγική προσέγγιση για την τεχνητή νοημοσύνη

Η παράδοση των συμβουλευτικών επιτροπών για την επιστήμη χρονολογείται από το 1933, όταν ο Franklin D. Roosevelt δημιούργησε το πρώτο αντίστοιχο σώμα. Έκτοτε, πρόεδροι όπως ο George W. Bush, ο Barack Obama και ο Joe Biden έχουν συγκροτήσει παρόμοια όργανα, τα οποία λειτουργούν ως δεξαμενές σκέψης για τις επιστημονικές εξελίξεις. Τα μέλη αυτών των συμβουλίων συνήθως αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες της εκάστοτε κυβέρνησης. Στην πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης συστήσει μια παρόμοια επιτροπή, ωστόσο η τρέχουσα σύνθεση διακρίνεται για την παρουσία πολύ πιο γνωστών και ισχυρών ονομάτων της βιομηχανίας.

Η προθυμία των ηγετών να αποδεχθούν συμβουλευτικούς ρόλους σηματοδοτεί μια σημαντική μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του Τραμπ. Εκείνη η θητεία είχε σημαδευτεί από μποϊκοτάζ και παραιτήσεις υψηλού προφίλ από αντίστοιχα όργανα. Σήμερα, η στάση των μεγάλων επιχειρήσεων φαίνεται να μετατοπίζεται προς μια πιο ενεργή εμπλοκή στη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των νέων τεχνολογιών. Η σταδιακή συμπλήρωση των υπόλοιπων θέσεων του συμβουλίου αναμένεται το επόμενο διάστημα, παράλληλα με τον προγραμματισμό της πρώτης συνεδρίασης του PCAST για την έναρξη των εργασιών του.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

AI tech trump USA white house
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πειραιώς και η Accenture ανακοινώνουν την επωνυμία του νέου AI Hub στην Ελλάδα

Η Revolut λανσάρει νέο εργαλείο που επιτρέπει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων μέσω AI assistants

Νέα ομάδα της ITU θα εξετάσει την εμπιστοσύνη στους AI

Η Gartner βλέπει κίνδυνο 234 δισ. δολαρίων για το enterprise SaaS

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το εθνικό εφαρμοστικό πλαίσιο του κανονισμού για την ΤΝ

Η Lenovo τεχνολογικός partner του προγράμματος της Humanis σε συνεργασία με το Yale

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Κυριακού προχωρούν την κοινή πλατφόρμα
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»
  • Ψηφιακό Κράτος: Το Ενιαίο CRM αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων
  • ΣΔΑΔΕ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του – Νέα διοίκηση για την περίοδο 2026–2029
  • ΑΑΔΕ: Μετάθεση καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Ίδρυμα Ευγενίδου: Πέντε νέες δωρεές για την εκπαίδευση και την κοινωνία
  • Στ. Καφούνης: Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου. Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
RSS itsecuritypro.gr
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
  • Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας με την κοινοπραξία CSC-EDIC – Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ
  • NIS2: Από τη δήλωση συμμόρφωσης στην αποδεδειγμένη κυβερνοανθεκτικότητα
  • Liquid Cooling Package – Αποδοτική Ψύξη για IT Υποδομές και Data Centers
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.