Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 16 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Δημιουργία 13 κέντρων καινοτομίας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

30/06/2025infocomBy infocom2 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που συμβάλλει ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής εκπαίδευσης αναλαμβάνει η Active Computer Systems, έπειτα από την επιτυχή συμμετοχή της σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» (ΙΤΥΕ). Πρόκειται για την κατασκευή 13 Κέντρων Καινοτομίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού €3.454.000, που θα υλοποιηθεί στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας.

Αναλυτικότερα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευαστική υποδομή των κέντρων, την προμήθεια και εγκατάσταση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής, τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και περιεχομένου, την επιμόρφωση στελεχών και εκπαιδευτικών και την τεχνική υποστήριξη για την απρόσκοπτη λειτουργία των υποδομών. Η υλοποίηση του στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οικοσυστήματος, όπου πλήθος σχολικών μονάδων της χώρας θα έχουν πρόσβαση σε καινοτόμες εμπειρίες μάθησης.

Τα Κέντρα Καινοτομίας θα αποτελέσουν πρότυπα περιβάλλοντα STEM, πράσινης ανάπτυξης και ψηφιακής καινοτομίας, εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής και σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν ποικίλες θεματικές του προγράμματος σπουδών. Μέσω οργανωμένων επισκέψεων από τις σχολικές μονάδες της κάθε περιφέρειας, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του Metaverse, της Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (AR/VR), της Ρομποτικής, των STEM/STEAM προσεγγίσεων, και να αναπτύξουν χρήσιμες δεξιότητες μέσα σε ένα περιβάλλον έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Ο κύριος Δημήτρης Σπηλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Active, δήλωσε σχετικά: «Η ανάληψη αυτού του έργου αποτελεί για εμάς ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη. Τα Κέντρα Καινοτομίας που θα δημιουργηθούν, σηματοδοτούν ένα ουσιαστικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, ενισχύοντας την πρόσβαση των μαθητών σε σύγχρονα εργαλεία μάθησης και δημιουργικότητας. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε υποδομές υψηλής ποιότητας που θα εμπνεύσουν τη νέα γενιά να ονειρευτεί, να καινοτομήσει και να εξελιχθεί.»

Δύο οργανισμοί με βαθιά γνώση και πολυετή εμπειρία στους τομείς τους – η Active στην υλοποίηση σύνθετων τεχνολογικών έργων και το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» στην εκπαιδευτική αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) – δημιουργούν μια στρατηγική σύμπραξη, η οποία αποτελεί εγγύηση για την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, στη διοίκηση και διαχείριση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, καθώς και στην υποστήριξη της οργάνωσης και λειτουργίας των ηλεκτρονικών υποδομών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Active Computer Systems ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SmartTalks #122: Ρέα Παπαθανασοπούλου, EPSILON NET – AI στην τιμολόγηση!

Εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης

Η Tools of Tech και το APSI εγκαινιάζουν στρατηγική συνεργασία

Στρατηγικό ορόσημο για το Ελληνικό Κτηματολόγιο: πλήρης μετάπτωση στο G-Cloud

Οι δαπάνες για data centres αναμένεται να ξεπεράσουν το $1 τρισ. το 2026

«Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή CRM: το νέο μοντέλο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων»

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Booking.com: Μόλις 3 στους 10 ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες δηλώνουν ανοιχτά την ταυτότητά τους όταν ταξιδεύουν
  • BEYOND Leadership Dialogue 2026: AI, εμπιστοσύνη και ψηφιακή κυριαρχία στο επίκεντρο διεθνούς διαλόγου
  • Νέοι γενικοί γραμματείς στα υπουργεία Ενέργειας, Πολιτισμού και Ναυτιλίας
  • Ν.Χαρδαλιάς: «Σε τροχιά υλοποίησης όλα τα κρίσιμα έργα υποδομών και πολιτισμού»
  • Ούζο Πλωμαρίου: Συνεχίζει να υποστηρίζει την αριστεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
  • ΔΑΑ: Προτεινόμενη έκδοση Ομολογιών €500 εκατομμυρίων με λήξη το 2033
  • ΓΣΕΒΕΕ: Στο επίκεντρο η Επικοινωνιακή Δεξιότητα & Ανθεκτικότητα στις ΜμΕ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
  • Η κατάχρηση διαπιστευτηρίων παραμένει το ισχυρότερο όπλο των κυβερνοεγκληματιών, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας
  • Έρευνα Forscope: 1 στις 2 επιχειρήσεις «παγιδευμένη» σε συνδρομές λογισμικού που δεν χρειάζεται
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Cysoft στα Ποσειδώνια 2026
  • Pylones Hellas και AEG αναδεικνύουν νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations ενόψει των αλλαγών του SWIFT
  • Νέα ευρωπαϊκά μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κυβερνοασφάλεια με πλήρη χρηματοδότηση για πολίτες της ΕΕ
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.