Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»MWC 2025

FCC: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Big Tech απέναντι στις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις

03/03/2025Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read MWC 2025 Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπρένταν Καρ, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών απέναντι σε «υπερβολικές» ρυθμίσεις από την Ευρώπη, καλώντας για ένα «ισότιμο και δίκαιο πεδίο ανταγωνισμού».

Μιλώντας ενώπιον ηγετικών στελεχών του κλάδου της τεχνολογίας και αναλυτών στο συνέδριο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο Καρ δήλωσε ότι οι τεχνολογικοί κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνονται αντιληπτοί από τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες ως «υπερβολικοί» και «ασύμβατοι» με τις αμερικανικές αξίες.

Αναφέρθηκε, συγκεκριμένα, στον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (Digital Services Act – DSA) της ΕΕ, ένα νομοθετικό πλαίσιο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο.

«Επιστρέφουμε στις ρίζες μας που βασίζονται στην Πρώτη Τροπολογία, επιστρέφουμε στην παράδοσή μας για ελευθερία του λόγου», ανέφερε ο Καρ, προσθέτοντας ότι υπάρχει η αίσθηση πως το δικαίωμα των ανθρώπων στην ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο έχει «διαβρωθεί» από την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 το 2020 και το 2021.

«Από τον Πρόεδρο [Ντόναλντ] Τραμπ μέχρι εμένα, σε όλη την κυβέρνηση, ενθαρρύνουμε τις τεχνολογικές μας εταιρείες να σταματήσουν τη λογοκρισία που είδαμε τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Καρ. «Έχω κάποιες ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η Ευρώπη, ιδιαίτερα με τον DSA», πρόσθεσε. «Υπάρχει ο κίνδυνος αυτό το ρυθμιστικό πλαίσιο να επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς όσον αφορά την ελευθερία του λόγου».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν ανησυχίες για τη ρύθμιση της τεχνολογίας στην Ευρώπη. Σε μια σημαντική διεθνή σύνοδο κορυφής για την τεχνητή νοημοσύνη που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι τον περασμένο μήνα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, JD Vance, επέκρινε την Ευρώπη, ισχυριζόμενος ότι οι κανονισμοί της έχουν δημιουργήσει δυσβάσταχτες απαιτήσεις συμμόρφωσης για τις αμερικανικές τεχνολογικές επιχειρήσεις.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Τραμπ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απείλησε να επιβάλει δασμούς στην Ευρώπη, προκειμένου να καταπολεμήσει αυτό που χαρακτήρισε ως «εκβιασμό από το εξωτερικό» σε βάρος των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών μέσω φόρων ψηφιακών υπηρεσιών, προστίμων, πρακτικών και πολιτικών.

Σε απάντηση στους δασμούς του Τραμπ, η ΕΕ φέρεται να έχει απειλήσει να χρησιμοποιήσει ένα νέο εργαλείο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο ευρωπαϊκό μπλοκ να αναλάβει δράση σε περιπτώσεις οικονομικού εξαναγκασμού κατά κρατών-μελών της ΕΕ. «Αυτό αποτελεί ανησυχία, νομίζω, τόσο για τους ανθρώπους στην Ευρώπη όσο και για τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ», δήλωσε ο Καρ.

«Η λογοκρισία που ενδέχεται να προκύψει από τον DSA είναι κάτι που είναι ασύμβατο τόσο με την παράδοσή μας περί ελευθερίας του λόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με τις δεσμεύσεις αυτών των τεχνολογικών εταιρειών για τη διατήρηση της πολυφωνίας», πρόσθεσε.

Η Henna Virkkunen, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τεχνολογική κυριαρχία, την ασφάλεια και τη δημοκρατία, δεν σχολίασε άμεσα τις δηλώσεις του Αμερικανού ρυθμιστή σχετικά με την υπερβολική ρύθμιση στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνελ που ακολούθησε την ομιλία του Καρ. Αντίθετα, τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει προσηλωμένη στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε όλο το μπλοκ όσον αφορά την τεχνολογική καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

«Θα προτείνουμε διάφορα πακέτα, στο πλαίσιο των οποίων θα αναθεωρήσουμε τους κανόνες μας», ανέφερε η Virkkunen, προσθέτοντας ότι αυτό θα συμβεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Παράλληλα, υποστήριξε τη δημιουργία μιας ενιαίας ψηφιακής αγοράς, προκειμένου να εναρμονιστεί η ρύθμιση των κλάδων της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών σε ολόκληρη την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

FCC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αβεβαιότητα και οι επενδύσεις σε AI πιέζουν τις τηλεπικοινωνιακές συμφωνίες

Χωρίς ΗΠΑ και Κίνα η νέα πρωτοβουλία για τα υποθαλάσσια καλώδια

Η ΕΕ προτείνει νέους κανόνες πρόσβασης για δορυφορικές υπηρεσίες κινητής

Η Sparkle και το GEANT ενισχύουν τις υποδομές Cloud για την επιστημονική κοινότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι 6G συνδέσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 4,1 εκατ. το 2029

Ground Control to Major Tom

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.