Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Εξαγορά της MT ATE από την METKA

09/09/2024infocomBy infocom2 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η METLEN Energy & Metals («METLEN») ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας M.T. ATE.

Η Μ.Τ. ΑΤΕ συστάθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται στην ανάληψη και κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, με ειδίκευση στα περιβαλλοντικά έργα. Διαθέτει μεταξύ άλλων πιστοποιητικό εργοληπτικής ικανότητας ανώτερης ειδικής τάξης (4ης τάξης) στην ειδική κατηγορία του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) για «Έργα καθαρισμού και επεξεργασίας νερού, υγρών και στερεών και αέριων αποβλήτων». Επιπλέον, δραστηριοποιείται σε κτηριακά, υδραυλικά και ειδικά βιομηχανικά έργα.

Η εξαγορά αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της METKA για την διεύρυνση της δραστηριότητάς της στον τομέα των περιβαλλοντικών έργων (διαχείριση υγρών και στερεών αποβλήτων, μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και ανάκτησης ανακύκλωσης, συντηρήσεις κάθε είδους περιβαλλοντικών έργων) αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμιση και αύξηση του δυναμικού της στην πολλά υποσχόμενη νέα γενιά ιδιωτικών και δημόσιων κτιριακών έργων.

Με το επιπλέον χαρτοφυλάκιο περιβαλλοντικών έργων της Μ.Τ. ΑΤΕ και με τη σχετική τεχνογνωσία, η ΜΕΤΚΑ ενισχύει τις δυνατότητες της να διεκδικήσει νέα έργα και να αυξήσει το μερίδιό της σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά.

Υπενθυμίζεται πως η ΜΕΤΚΑ, θυγατρική εταιρεία της METLEN, δημιουργήθηκε μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό του 2022 με στόχο την αναβάθμιση του κλάδου υποδομών και κατασκευών της εταιρείας. Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον κλάδο των υποδομών, κατέχοντας εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης και πλέον εξειδικεύεται στην κατασκευαστική δραστηριότητα αναλαμβάνοντας έργα υποδομών όπως οδοποιία, κτιριακά, σιδηροδρομικά, λιμενικά έργα κτλ. αλλά και έργα διαχείρισης στέρεων και υγρών αποβλήτων.

Σύμφωνα με το στρατηγικό της πλάνο, η ΜΕΤΚΑ στοχεύει να εδραιωθεί ως ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του κλάδου των υποδομών στην Ελλάδα και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προς όφελος της ανάπτυξης και κερδοφορίας της.

Το τίμημα εξαγοράς του 100% των μετοχών της Μ.Τ. ΑΤΕ ανέρχεται στο ποσό των ~ €14 εκατ. H Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης της απαραίτητης έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

METKA Metlen MT ATE
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΤΠΕ – ANIS Romania: βήμα εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις ΤΠΕ στη ΝΑ Ευρώπη

Νέα συνεργασία BestPrice και Freenow

Η EPSILONNET και το skywalker.gr ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία

Η ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων απαιτεί ασφαλείς mobile λύσεις σύμφωνα με τη Samsung

Oktabit & IMOU: δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά και παρουσίαση νέων προϊόντων έξυπνης οικιακής ασφάλειας

Worldline: εξαγορά του υπόλοιπου 20% των μετοχών της Worldline Greece από τη Eurobank για €72 εκ.

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.