Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 27 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Στην Beyond η Vantage Towers

29/04/2024infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Δυναμικό παρόν έδωσε στη φετινή διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond2024 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25-27 Απριλίου, η εταιρεία Vantage Towers, η οποία συνδιοργάνωσε με την ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ICT και την υποστήριξη της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ A.E. εκδήλωση με θέμα το ρόλο της τεχνολογίας, των δικτύων 5G και της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών, στην ανάπτυξη δικτύων καινοτομίας και Θερμοκοιτίδων καθώς και στην ψηφιακή υγεία και τηλεϊατρική.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό, ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Vantage Towers, τόνισε ότι: «Πέραν της βασικής επιδίωξης της εταιρείας που είναι η καλύτερη συνδεσιμότητα σε κάθε γωνιά της χώρας και η υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, η Vantage Towers δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον τόσο για το δίκτυό της, όσο και για τους πελάτες της. Προσφέρει προτάσεις για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του ενεργειακού αποτυπώματος, συστήματα μέτρησης της ποιότητας του αέρα και έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς».

O Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε τον στόχο της ανάδειξης της χώρας ως hub τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και της Θεσσαλονίκης ως πρωτοπόρου στον τομέα της τεχνολογίας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι οι θερμοκοιτίδες τεχνολογίας εξαπλώνονται στην Ελλάδα και ενισχύουν την καινοτομία και το ΑΕΠ της χώρας.

Ο Αναστάσιος Γιόβας, Senior Account & BD Manager της Vantage Towers, σε συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η εταιρεία με τις υποδομές της στην πολιτική προστασία καθώς το δίκτυό της έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως ένας μεγάλος αισθητήρας για πλήθος εφαρμογών.

Eιδικότερα, τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας της Raymetrics με τη Vantage Towers για την προσαρμογή του συστήματος LiDAR για έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών στου ιστούς της Vantage Towers, ανακοίνωσε ο Θάνος Γαβρίλης, Project Developer & υπεύθυνος συστημάτων πυρανίχνευσης της RAYMETRICS. Ανέφερε δε ότι η Raymetrics έχει εγκαταστήσει ήδη δύο σταθμούς ανίχνευσης στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης και συμμετέχει σε αντίστοιχο έργο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ICT Γιώργος Καλανδρέας αναφέρθηκε στα στατιστικά δεδομένα  των πυρκαγιών του 2023 και ότι «για κάθε 1 ευρώ  που επενδύουμε στην πρόληψη, εξοικονομούμε 10 ευρώ από το κόστος αντιμετώπισης. Κοστίζει πολύ  ακριβά η εξέλιξη αυτών των φαινομένων και πολύ φθηνά η πρόληψη- και η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό».

Τη δημιουργία θερμοκοιτίδων καινοτομίας σε συνεργασία με τους Δήμους Σκοπέλου και Γορτυνίας ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χαβούζης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΑΕ, τονίζοντας ότι η  τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Από τον Πέτρο Ζησιμόπουλο, Senior ICT Service Manager της NOVA ICT παρουσιάστηκαν τα πολυάριθμα έργα στα οποία συμμετέχει η εταιρεία στον κλάδο της υγείας και έδωσε έμφαση στη σημασία της εσωτερικής κάλυψη κινητής τηλεφωνίας σε νοσοκομεία ως απαραίτητη προϋπόθεση για προηγμένες υπηρεσίες έξυπνου νοσοκομείου (Smart 5G Hospital) και τηλεϊατρικής.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ. Νικόλαος Τζόλλας, Αντιπερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας – Μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Beyond2024 Vantage Towers
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

HELLAS SAT στην Eurosatory 2026: διπλή παρουσία σε Ελληνικό και Κυπριακό περίπτερο

GRECA: ολοκληρώθηκε με επιτυχία το eCommerce Networking Day

Oktabit x Asus Business | Partner Event στη Θεσσαλονίκη

Ο Σταύρος Καλαφάτης στο συνέδριο Innovation to Impact

Το Innovation to Impact φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)

Cyber Risk Readiness: το νέο expert talk της INGENIO για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
  • Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά
  • Το κόστος που δεν θα δείτε ποτέ στον ισολογισμό της επιχείρησής σας
  • ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ – BOSBI: Εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία
  • Lidl Ελλάς: Νέο κατάστημα στη Σκιάθο – Επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.