Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η Huawei και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών βιωσιμότητας συζητούν για την πράσινη ανάπτυξη στις ΤΠΕ

19/03/2024infocomBy infocom4 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Huawei στο πλαίσιος διεθνούς έκθεσης MWC 2024 στη Βαρκελώνη, διοργάνωσε Σύνοδο Κορυφής για την Πράσινη Ανάπτυξη, με θέμα «Ανάπτυξη με τη χρήση φιλικών στο περιβάλλον Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών» (ΤΠΕ). Στη σύνοδο οι εκπρόσωποι από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU), τον Όμιλο MTN, τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), τον Εκπαιδευτικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του ΟΗΕ (UNESCO), την Αρχή ICT της Κένυας και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μπαντούγκ της Ινδονησίας, συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και τη δημιουργία ενός βιώσιμου ψηφιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Jeffrey Zhou, Πρόεδρος του τμήματος ICT Marketing της Huawei, επεσήμανε στην ομιλία του ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει καταστεί βασικός παράγοντας για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη. Τόνισε δε, ότι η Huawei θα συνεχίσει να εργάζεται με σκοπό την τεχνολογική καινοτομία σε συνεργασία με τους παγκόσμιους εταίρους της, προκειμένου να ενισχύσει την ψηφιακή ενσωμάτωση, να αναπτύξει οικοσυστήματα ψηφιακών ταλέντων και να συμβάλλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου ψηφιακού κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.

Ο Bilel Jamoussi, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Τυποποίησης Τηλεπικοινωνιών (TSB) της ITU και επικεφαλής του Τμήματος Ομάδων Μελέτης του TSB, παρουσίασε την Πράσινη Ψηφιακή Δράση (GDA), δηλώνοντας: «Η προώθηση και εφαρμογή διεθνών προτύπων αποτελεί βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση τόσο της ευρείας υιοθέτησης των δικτύων όσο και της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ITU και περισσότεροι από 40 εταίροι, συμπεριλαμβανομένης και της Huawei, ανακοίνωσαν πέρυσι την Πράσινη Ψηφιακή Δράση. Η δράση αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει συνεργασίες, να επιταχύνει τις εξελίξεις σε επίπεδο βιομηχανικών εφαρμογών για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων και να προτείνει ψηφιακές λύσεις σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής».

Στην Έκθεση MWC της Βαρκελώνης το 2019, η Huawei παρουσίασε το TECH4ALL, μια μακροχρόνια πρωτοβουλία και ένα σχέδιο δράσης σε θέματα ψηφιακής ένταξης. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που υποστηρίζονται στην ψηφιακή τεχνολογία. Αυτή η πρωτοβουλία έχει επιφέρει μακροπρόθεσμες θετικές αλλαγές σε απομακρυσμένες περιοχές, σε μη προνομιούχες ομάδες καθώς και στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη σύνοδο κορυφής, η κα. Susanne Pedersen, Διευθύντρια του Κέντρου Επιστήμης και Δεδομένων της IUCN, σημείωσε: «Η IUCN εφαρμόζει μια σειρά διεθνών προτύπων για τη μέτρηση της κατάστασης της βιοποικιλότητας και της διατήρησής της για το παγκόσμιο κοινό καλό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της τηλεπισκόπησης, της τεχνητής νοημοσύνης, της μηχανικής μάθησης και του E-DNA μπορούν δυνητικά να βοηθήσουν τους περιβαλλοντικούς φορείς να έχουν ταχύτερη και πιο αξιόπιστη πρόσβαση σε δεδομένα αναλύοντάς τα με πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της διατήρησης της βιοποικιλότητας».

Ο Δρ. Miao Fengchun, επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης στον Τομέα Εκπαίδευσης της UNESCO, ενημέρωσε για την πρόοδο του έργου «Ανοιχτά σχολεία για όλους», υπογραμμίζοντας: «Οι ανθρωποκεντρικές αρχές της UNESCO για τη διακυβέρνηση της ψηφιακής εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ενίσχυση των ανθρώπινων ικανοτήτων, τη διασφάλιση της ψηφιακής ενσωμάτωσης, την αντιμετώπιση της ψηφιακής ανισότητας των φύλων και τη ρύθμιση των αρνητικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη ευημερία».

Ο Friedrich Huebler, επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της UNESCO-UNEVOC, και η Soledad Patiño, συντονίστρια της Παγκόσμιας Ακαδημίας Δεξιοτήτων της UNESCO, επεσήμαναν στη διάρκεια των ομιλιών τους ότι η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης 4 και 8, καθώς και την προώθηση βιώσιμων οικονομιών χωρίς αποκλεισμούς. Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την απόκτηση δεξιοτήτων, ενδυναμώνοντας τα άτομα και τις κοινότητες με σκοπό να ευημερήσουν. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι επίσης καθοριστική για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου, και πιο δίκαιου μέλλοντος για όλους.

Στη συνάντηση κορυφής, έξι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και κολέγια, και πιο συγκεκριμένα η Ακαδημία DTI, το Πανεπιστήμιο Yalova, η Learneo-academie, το Fondazione Cultura & Innovazione, το Politecnico di Bari και το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, έλαβαν την πλακέτα της Ακαδημίας ICT της Huawei. Τα ιδρύματα αυτά θα συνεργαστούν με τη Huawei για να συμβάλλουν στην καλλιέργεια ψηφιακών ταλέντων στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

HuaweiHuawei mwc 2024 ΤΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026: η νέα γενιά σχεδιάζει το μέλλον με σύμμαχο το ΑΙ

Η ελληνική ομάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Skills Upload Jr του Ιδρύματος Vodafone

Η Wolt επενδύει σε νέες λύσεις μετακίνησης που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Megasoft: μία ακόμη πράξη φροντίδας

Generation Next: εργαστήρια STEM σε εκπαιδευτικούς δημοτικού στον Δήμο Πειραιά

Η FedEx βοηθά στην αποκατάσταση τοπικών οικοσυστημάτων με 10.000 δέντρα σε Αθήνα και Εύβοια

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.