Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

H ΕΕΚΤ στο 13ο Mobile & Connected World: ποιοτική η διαφορά στην προηγμένη γενιά δικτύων 5G

06/10/2023infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε δύο θεμελιώδεις και ουσιαστικές ποιοτικές διαφορές που θα φέρει το επόμενο διάστημα η ανάπτυξη δικτύων 5G στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ εστίασε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος στο πλαίσιο χαιρετισμού στο 13ο Mobile Connected World (MCW) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, στην Αθήνα (Divani Caravel).

Ειδικότερα, ο κ. Στεφανόπουλος επιβεβαίωσε πως η χώρα μας μεταβαίνει -μέσα στο 2024- στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης κινητών δικτύων, στην προηγμένη γενιά του 5G. Το λεγόμενο 5G Stand Alone (ή 5G SA), δεν θα εξασφαλίζει μόνο υψηλότερες ταχύτητες, αλλά εγγυάται αδιάλειπτη ποιότητα υπηρεσίας (SLA) μετουσιώνοντας στην πράξη την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα πολλαπλών συσκευών (massive IOT), την υψηλή ευρυζωνικότητα και την οικοδόμηση του ‘Gigabit Society’, την υψηλή αξιοπιστία στην παροχή υπηρεσίας λόγω του μηδενικού σχεδόν latency. To 5G Enhanced θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη πληθώρας τεχνολογικών καινοτομιών και τη λύση για τη διαχείριση σημαντικών προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση.

Επίσης, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε μια νέα υπηρεσία αξία που εξελίσσεται και αλλάζει την ταυτότητα των τηλεπικοινωνιών. Το GSMA Open Gateway, την πρωτοβουλία της βιομηχανίας για ένα εξελιγμένο ψηφιακό οικοσύστημα, μια ανοιχτή παγκόσμια πλατφόρμα διεπαφών (API), πάνω στην οποία αναπτύσσονται λύσεις και εφαρμογές οι οποίες είναι αυτόματα λειτουργικές σε όλα τα δίκτυα που συνεργάζονται στο Gateway. Πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα που αναδεικνύει την αλλαγή που υφίστανται τα δίκτυα 5G και τη στρατηγική της βιομηχανίας για διαλειτουργικότητα σχεδιασμένη να παρέχει καθολική πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 10-12 καλύτερων χωρών με πληθυσμιακή κάλυψη 5G που φτάνει στο 90%, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο, τα δίκτυα εξελίσσονται. Ωστόσο, για πρώτη φορά έχουμε επίσημη έκθεση της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2023 Report on the state of the Digital Decade) για τις επιδόσεις των χωρών της ΕΕ όσον φορά στην ψηφιακή μετάβαση με έμφαση στη συνδεσιμότητα (connectivity) και πρέπει να αξιολογήσουμε ποια είναι τα απαραίτητα επόμενα βήματα ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους και να ανταποκριθεί στα σύγχρονα ψηφιακά δρώμενα, αλλάζοντας θέση στην Ευρώπη και βελτιώνοντας τις επιδόσεις της στους δείκτες Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI)», ανέφερε ο κ. Στεφανόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε την ανάγκη κεφαλαιοποίησης των θετικών βημάτων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο ταχύτερης αδειοδότησης δικτύων (από 2 έτη σε 5-12 μήνες) και ψηφιακών επιτευγμάτων (π.χ. ψηφιακή ταυτότητα πολίτη) και υπογράμμισε την ανάγκη να ακολουθήσει η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή ομαλότητα και τις προδιαγραφές ιδιαίτερα όσον αφορά στο σχεδιασμό των δικτύων και την εναρμόνιση των ορίων Η/Α. Σημείωσε την αξία των συνεργασιών, κυρίως σε θεσμικό επίπεδο, και την ανάγκη να αλλάξει ποιοτικά ο τρόπος συνεργασίας, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε επιτυχώς στις προκλήσεις του μέλλοντος, στη βάση αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογικών υποδομών που θα δημιουργούν αξία για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Γιώργος Στεφανόπουλος ΕΕΚΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το Space-Crete Info Day

    3ο Space Symposium της Hellas Sat: διαστημική ασφάλεια, ευρωπαϊκή αυτονομία και η νέα γενιά

    Με μεγάλη συμμετοχή το διαδικτυακό σεμινάριο της Megasoft για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και την Ψηφιακή Διακίνηση

    Ο CEO της United Group, Stan Miller, στο FT Connect Europe για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης

    Δυναμική παρουσία της CrediaBank στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina 2026 με πρόταση χρηματοδότησης

    digital economy forum 2026: Building Intelligence

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Όταν ο τουριστικός οδηγός Michelin έκανε απόβαση στη Νορμανδία
    • The Media Business Game: Το deal της Real Group και το σχέδιο για το CNN Greece TV
    • Η Tools of Tech αναλαμβάνει Country Partner του KSF Space Foundation στην Ελλάδα
    • Η Logitech παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά νέων εταιρικών προϊόντων στην ιστορία της
    • 3ο Space Symposium: 25 χρόνια διαδρομής, το μέλλον στα χέρια της νέας γενιάς
    • Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το SPACE-Crete Info Day
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 46 νέα στρατηγικά έργα για την ενίσχυση του εφοδιασμού της ΕΕ
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.