Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 1 Νοεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την υιοθέτηση του «fair share»

14/06/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η πρόταση για την υιοθέτηση του λεγόμενου «fair share» -που θα απαιτήσει από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να συνεισφέρουν στις δαπάνες των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων- έλαβε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια συνόδου, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν για το έγγραφο που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ψηφισμάτων, σε σχέση με τις συγχωνεύσεις, την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, την πολιτική ανταγωνισμού στην ψηφιακή εποχή, αλλά και μια σειρά θεμάτων που επικεντρώνονται σε άλλους τομείς.

Έτσι, στις 13 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της έκθεσης για την πολιτική ανταγωνισμού (428 ψήφοι υπέρ, 147 κατά και 55 αποχές). Μεταξύ των διαφόρων μέτρων, η έκθεση ζητά ένα πλαίσιο πολιτικής στο οποίο οι μεγάλοι παραγωγοί κίνησης δεδομένων (LTG) θα συμβάλλουν δίκαια στην επαρκή χρηματοδότηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με την επιφύλαξη της δικτυακής ουδετερότητας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι της γνώμης ότι η οικονομική βιωσιμότητα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων συνδεσιμότητας του 2030 Digital Compass και της συνδεσιμότητας υψηλής απόδοσης για όλους τους πολίτες εντός της ΕΕ, χωρίς να μπαίνουν σε κίνδυνο οι κανόνες ανταγωνισμού.

Προτρέπει την Κομισιόν να αντιμετωπίσει και να μετριάσει τις επίμονες ασυμμετρίες στη διαπραγματευτική δύναμη, όπως ορίζεται στην Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για τα Ψηφιακά Δικαιώματα και τις Αρχές για την Ψηφιακή Δεκαετία. Ζητά τη θέσπιση ενός πλαισίου πολιτικής, όπου οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής κίνησης θα συμβάλλουν δίκαια στην επαρκή χρηματοδότηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, με την επιφύλαξη της ουδετερότητας του δικτύου».

Το ψήφισμα αναμένεται πως θα ικανοποιήσει τους μεγάλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που υπέγραψαν δήλωση πέρυσι, καλώντας για την εισαγωγή νομοθεσίας που θα αναγκάζει τους βασικούς παραγωγούς δεδομένων (κάτι που περιλαμβάνει το Netflix, το Facebook, το Instagram, αλλά και τις Google, Microsoft, Apple και Amazon) να συνεισφέρουν στο κόστος κατασκευής και συντήρησης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Εντούτοις, είμαστε ακόμη μακριά από αυτό, καθώς ο Επίτροπος Thierry Breton δεν έχει ακόμη υποβάλει έκθεση για τη διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε, ενώ το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πρέπει τώρα να υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κοινοβούλια και τις αρχές ανταγωνισμού κάθε κράτους μέλους της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe fair share telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Telekom: δωρεάν αναβάθμιση σε υψηλότερες ταχύτητες Fiber για καλύτερη εμπειρία συνδεσιμότητας

Η Κομισιόν παγώνει τα εθνικά νομοσχέδια για ανηλίκους στα social media

Η Sparkle συμμετέχει στη διεθνή πρωτοβουλία του GLF για 200 χλμ. νέων υποθαλάσσιων δικτύων

Strand Consult: αριθμητικά λάθη και προβληματικές συγκρίσεις στην έκθεση του BEREC

Τρεις ή τέσσερις πάροχοι; Η ευρωπαϊκή διαφωνία για τις συγχωνεύσεις και η ελληνική αγορά!

Λιγότεροι εργαζόμενοι, υψηλότερο κόστος εργασίας για τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required

Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Media Business Game: Τα δικαιώματα της UEFA, η συμμαχία του ΑΝΤ1+ και οι αλλαγές στην ΕΡΤ
  • Η Wealthyhood και η Εθνική Τράπεζα ενώνουν δυνάμεις: Επενδύσεις από €1 στο Next by NBG
  • Τιμές σουβλάκι 2026: Πού θα βρεις το φθηνότερο και πόσο φτάνει το ακριβότερο;
  • ΔΥΠΑ: Στις 14 Νοεμβρίου το 13ο JobReady by DYPA στο Divani Caravel
  • Όμιλος ΟΤΕ: Κέρδη 488,9 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2026
  • Αντικαταβολές μέσω courier: Αποσύρθηκε η διάταξη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή
  • Οι εξαγωγές της ΕΕ σε αγροδιατροφικά προϊόντα παραμένουν σταθερές
Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • «Η ασφάλεια της ναυτιλίας στην νέα ψηφιακή εποχή» – Ομιλία του Διοικητή της ΕΑΚ κ. Μ. Μπλέτσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Νέες δυνατότητες AI Security στα προϊόντα της ESET για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις
  • Claude Duet: Οι δικλίδες ασφαλείας απέναντι στους κινδύνους των αυτόνομων AI agents
  • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
  • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
  • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
  • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.