Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 25 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Πρώτη ετήσια σύνοδος κορυφής του δικτύου ευρωπαϊκών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας

31/05/2023infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή διοργανώνει την πρώτη ετήσια σύνοδο κορυφής του δικτύου ευρωπαϊκών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας (EDIH). Στη διήμερη σύνοδο κορυφής θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά εκπρόσωποι του δικτύου EDIH, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και δημόσιες αρχές για να συζητήσουν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές για τη στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι ευρωπαϊκοί κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας σε όλα τα κράτη μέλη λειτουργούν ως υπηρεσίες μίας στάσης, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις ψηφιακές προκλήσεις και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Παρέχουν τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, επαγγελματική κατάρτιση και συμβουλές σχετικά με τη χρηματοδότηση και τους τρόπους χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων. Οι κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας δημιουργήθηκαν για να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου της ψηφιακής δεκαετίας της Ευρώπης, σύμφωνα με τον οποίο πάνω από το 90% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα πρέπει να επιτύχουν τουλάχιστον ένα βασικό επίπεδο ψηφιακής έντασης έως το 2030. Πάνω από 150 κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη συγχρηματοδοτούνται με 314 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη».

Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Τιερί Μπρετόν δήλωσε σχετικά: «Οι κόμβοι ψηφιακής καινοτομίας είναι καίριας σημασίας για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των τοπικών μας φορέων, ιδίως των μικρoμεσαίων επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, αλλά μόνο οι μισές απ’ αυτές έχουν επιτύχει ένα βασικό επίπεδο ψηφιοποίησης. Οι κόμβοι καινοτομίας χρησιμεύουν ως πεδίο δοκιμών για εταιρείες που επιθυμούν να ευημερήσουν, να δοκιμάσουν ψηφιακές λύσεις και να αποκτήσουν τις αναγκαίες για τη αξιοποίηση των λύσεων αυτών δεξιότητες. Έτσι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους επιχειρηματικού μετασχηματισμού της ψηφιακής δεκαετίας, ώστε να ευημερήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας και, κατ’ επέκταση, η Ευρώπη!» 

Ομιλητές υψηλού επιπέδου θα απευθυνθούν στους συμμετέχοντες στη σύνοδο, ενώ θα ακολουθήσει ένα πάνελ με θέμα τη διασυνοριακή συνεργασία, με συμμετοχή εκπροσώπων των κρατών μελών. Τη δεύτερη ημέρα τη συνόδου, ειδικές ομάδες εργασίας θα εξετάσουν θέματα όπως η ψηφιακή υγεία, η στήριξη της ΕΕ για την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τρίτες χώρες, η στήριξη των λιγότερο ψηφιοποιημένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και βέλτιστοι τρόποι συνεργασίας με τα υφιστάμενα δίκτυα, όπως το δίκτυο Enterprise Europe Network, οι συνεργατικοί σχηματισμοί, η Startup Europe και τα κέντρα ικανοτήτων κυβερνοασφάλειας.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EDIH
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cisco Connect 2026 Greece: 12 Νοεμβρίου το κορυφαίο ετήσιο event

Το 6ο Electric + Micro Mobility Forum έρχεται στις 1 Οκτωβρίου

Συμμετοχή του GRECA στο 21st Round Table Discussion

Εκδήλωση απολογισμού των πρώτων 30 μηνών της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής

Ν. Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας

POWERADE B2Run Aθens 2026: όταν η εταιρική κουλτούρα βγαίνει από το γραφείο και γίνεται εμπειρία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • BofA: Θερινή «παύση» στις τιτλοποιήσεις – Δυναμική επιστροφή των αγορών τον Σεπτέμβριο
  • ΕΣΑ: Οι θερινές εκπτώσεις έχουν χάσει τον ρόλο τους
  • Split Payments από τη Wolt: Για πιο απλές και ευέλικτες ομαδικές παραγγελίες
  • Back to School με Lidl Plus διαγωνισμό!
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παρέδωσε στην ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το υπερσύγχρονο λεωφορείο Volvo Irizar i8
  • «Τουρισμός για Όλους 2026-2027». Πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις!
  • 27 εκατ. ευρώ για νέο Κέντρο Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο «Μποδοσάκειο»
RSS itsecuritypro.gr
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
  • Από το CVSS στο πραγματικό ρίσκο: Το νέο Vulnerability Management στην εποχή της AI
  • Το νέο Computer History του ChatGPT μπορεί να αποκαλύψει έναν «χάρτη» της δραστηριότητας στο Mac
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.