Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 26 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Τέλος η πληρωμή λύτρων σε κυβερνοεγκληματίες; – Το σχέδιο της Αυστραλίας

14/11/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Clare O’Neil, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει παράνομη την πληρωμή λύτρων σε hackers, μετά από πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις που έβαλαν στο στόχαστρο εκατομμύρια Αυστραλούς.

Τον περασμένο μήνα, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Αυστραλίας, η Medibank Private, υπέστη μαζική κυβερνοεπίθεση, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση των ηλεκτρονικών επιθέσεων σε εταιρείες και οργανισμούς.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, η Optus, που ανήκει στη Singapore Telecommunications, μαζί με τουλάχιστον οκτώ άλλες επιχειρήσεις, έχουν υποστεί κυβερνοεπιθέσεις από τον Σεπτέμβριο.

Ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή του ABC την Κυριακή, σε σχέση με το εάν η αυστραλιανή κυβέρνηση σχεδιάζει να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει παράνομη την καταβολή λύτρων σε κυβερνοεγκληματίες, η O’Neil είπε πως «αυτό είναι σωστό». «Θα το κάνουμε στο πλαίσιο της κυβερνοστρατηγικής».

Τα σχόλια έρχονται αφότου η O’Neil επισημοποίησε το Σάββατο ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης του κυβερνοχώρου, μεταξύ της Australian Federal Police (AFP) και της Australian Signals Directorate, η οποία παρακολουθεί τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες από ξένες χώρες, με στόχο μια «νέα σκληρή αστυνόμευση» του κυβερνογκλήματος.

Περίπου 100 αξιωματικοί θα αποτελούν μέρος της νέας συνεργασίας μεταξύ των δύο ομοσπονδιακών υπηρεσιών, η οποία θα λειτουργεί ως μια κοινή και μόνιμη επιχείρηση κατά των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Η ειδική ομάδα «θα κυνηγά τους κακοποιούς που είναι υπεύθυνοι για αυτά τα κακόβουλα εγκλήματα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι χάκερ με έδρα τη Ρωσία βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στη Medibank, που έθεσε σε κίνδυνο δεδομένα περίπου 10 εκατομμυρίων νυν και πρώην πελατών.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Mark Dreyfus, αρνήθηκε να μιλήσει σε σχέση με το εάν η ρωσική ομάδα ransomware REvil είναι υπεύθυνη για πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις κατά Αυστραλών, αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ οργανωμένη εγκληματική συμμορία» από τη Ρωσία.

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Anthony Albanese, είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η κυβέρνηση της χώρας κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει τον αντίκτυπο του hack στην Medibank και πως έχει προχωρήσει στη δημιουργία μιας τηλεφωνικής γραμμής για πελάτες της που έχουν επηρεαστεί.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Australia cyberattacks hacking
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 90% των παρόχων αναμένει έσοδα από συνδεσιμότητα υποδομών AI

Οι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι αναζητούν νέα έσοδα από AI και υποδομές

NGMN: Το Agentic AI απαιτεί κοινά πρότυπα και ισχυρές δικλίδες στα δίκτυα

Kearney: Μικτή εικόνα για την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δείκτη τηλεπικοινωνιών

Τέσσερις CEOs τηλεπικοινωνιών πιέζουν την ΕΕ για άμεσο μπλοκάρισμα επιβεβαιωμένου CSAM

Συμφωνία για το IRIS² με 348 δορυφόρους και πρώτες εκτοξεύσεις το 2029

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Από το traffic στη σχέση με το κοινό, το νέο στοίχημα των media
  • Η IEA προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης ηλεκτρισμού κατά 3,6% το 2026
  • Alpha Bank: Καταργεί την προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος στις κάρτες Aegean Bonus Visa
  • Active: Ενοποίηση μετοχικής δομής στην Active Computer Systems
  • ΔΕΗ: Με περισσότερα από 100 καταστήματα νέας γενιάς επαναπροσδιορίζει την εμπειρία εξυπηρέτησης
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική»
  • «Αξία για το Μέλλον»: Το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο στην 90ή ΔΕΘ
RSS itsecuritypro.gr
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.