Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

GSMA: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω – Πολύ αργή η διάθεση του 5G

07/10/2022Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο GSMA λέει ότι για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι ευρωπαϊκές οικονομίες, θα πρέπει να «ψηφιοποιηθούν» – κάτι που θα επιτευχθεί μέσω της ταχύτερης διάθεσης των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G).

Ο εμπορικός οργανισμός έδωσε στη δημοσιότητα το Mobile Economy Report for Europe για το 2022, στο οποίο αναφέρει ότι η ΕΕ δεν θα επιτύχει τους «ψηφιακούς στόχους της δεκαετίας», εκτός εάν επιταχύνει τη διάθεση του 5G σε ολόκληρη τη Γηραιά ήπειρο.

Πέρυσι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε τις φιλοδοξίες της σε σχέση με τις ψηφιακές δεξιότητες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, τις βιώσιμες ψηφιακές υποδομές και την ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών – που θα ήθελε να έχουν επιτευχθεί έως το 2030.

Όσον αφορά στην πρόοδο του 5G, ο GSMA αναφέρεται σε μια άλλη έκθεση του, όπου τονιζόταν πως, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, 108 πάροχοι σε 34 αγορές σε ολόκληρη την Ευρώπη είχαν προχωρήσει σε εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G, ενώ η αποδοχή από τους καταναλωτές ήταν στο 6%. Η έκθεση προέβλεπε ότι έως το 2025, η μέση υιοθέτηση του 5G στην Ευρώπη θα έχει φτάσει στο 44%.

Αυτό, σύμφωνα με τον GSMA, δεν είναι καλά νέα, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή η Νότια Κορέα αναμένεται να έχει φτάσει σε ποσοστό της τάξεως του 73%, ενώ Ιαπωνία και ΗΠΑ θα βρίσκονται κοντά στο 68%. Αυτό αποτελεί πρόβλημα, καθώς η Ευρώπη θα μείνει πίσω σε σχέση με την «ψηφιοποίηση» των οικονομιών της, με τη βιομηχανία και τη μεταποίηση να είναι λιγότερο ανταγωνιστικές. Ο GSMA ζητά από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να «δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες» για επενδύσεις σε ιδιωτικές υποδομές, εκσυγχρονισμό δικτύων και ψηφιακή καινοτομία.

«Η Ευρώπη υιοθετεί το 5G πιο γρήγορα από ποτέ, αλλά απαιτείται μεγαλύτερη εστίαση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για επενδύσεις σε υποδομές, ώστε να καταφέρει να συμβαδίσει με άλλες παγκόσμιες αγορές. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει την εφαρμογή της αρχής της δίκαιης συνεισφοράς στο κόστος του δικτύου», όπως δήλωσε ο Daniel Pataki, Αντιπρόεδρος Πολιτικής & Κανονισμού της GSMA και επικεφαλής για τις δραστηριότητας στην Ευρώπη.

Αυτή η «δίκαιη συνεισφορά» είναι ένα επιχείρημα που προβάλλουν εδώ και αρκετό καιρό οι πάροχοι -και κάτι που πλέον χρησιμοποιεί και ο ίδιος ο GSMA- το οποίο με λίγα λόγια υποστηρίζει ότι εφόσον εταιρείες όπως το Netflix και το Facebook βγάζουν πολλά χρήματα, θα πρέπει να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υποδομής.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

5G Europe GSMA
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε AI και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του Growthfund Summit

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

Vodafone: αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή

WiFi 7: η επόμενη γενιά συνδεσιμότητας έρχεται στην Inalan

OQ Technology Hellas: άμεση εκπομπή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε κινητά μέσω μικροδορυφόρων

Ψηφιακή Δεκαετία 2026: το στοίχημα περνά από τα δίκτυα στην αξιοποίηση της τεχνολογίας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 53% των εργοδοτών βλέπει παραγωγικά οφέλη από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Γιώργος Λαμπρινός, CEO, GEP: Στόχος ένας εθνικός δείκτης αναφοράς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων
  • Υπερταμείο: Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας
  • THEON: Νέες παραγγελίες ύψους περίπου €70εκατ. – Επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της
  • Παπαστράτος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
  • Zero Waste Forum και Zero Waste Festival ενισχύουν την πορεία της Τουρκίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.