Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 12 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Γιάννης Κωνσταντινίδης: για τον ψηφιακό μετασχηματισμό χρειάζεται πρώτα αλλαγή φιλοσοφίας

03/07/2022infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στις επενδύσεις που γίνονται για την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών της χώρας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και δημόσιας διοίκησης, και τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα την τρέχουσα δεκαετία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Chief Officer Στρατηγικής, Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε πάνελ στο Technology Summit του Moneyreview.gr με τίτλο “Shaping the digital transition”.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, τα δίκτυα νέας γενιάς είναι το θεμέλιο στο οποίο στηρίζεται η ψηφιακή οικονομία και απαιτούν πολύ σημαντικές επενδύσεις. Ο Όμιλος ΟΤΕ, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στη χώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επενδύσει πάνω από €5 δισ. για τις ψηφιακές υποδομές και σήμερα υλοποιεί επενδυτικό πλάνο άνω των € 3δισ. έως το 2027, κυρίως σε «future proof δίκτυα» όπως η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) και το 5G. Ειδικά για το FTTH, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι το πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ είναι να φτάσει η οπτική ίνα σε περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις μέχρι το 2027.

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι έχουν γίνει κομβικά βήματα, αλλά ακόμη έχουμε σημαντικό δρόμο μπροστά μας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο θετικό παράδειγμα του gov.gr. και τη διάθεση 1.400 ψηφιακών υπηρεσιών σε δυο χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα €270 εκατ. ετήσια συνολική εξοικονόμηση για την οικονομία.O κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την ανάγκη να δοθεί περισσότερη έμφαση στις διεπαφές του κράτους με τις επιχειρήσεις και να αξιοποιηθούν σωστά τα κονδύλια που έρχονται στη χώρα: «Υπάρχει σαφής πρόοδος στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ωστόσο είμαστε ακόμα πίσω. Πέρα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων, για να επιτευχθεί ο ουσιαστικός ψηφιακός μετασχηματισμός τους χρειάζεται ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών (Cloud και Τεχνητής Νοημοσύνης), πράγμα που προϋποθέτει αλλαγή φιλοσοφίας».

Ο επικεφαλής Στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ επεσήμανε ακόμα: «Η μεγάλη πρόκληση είναι η έγκαιρη και σωστή αξιοποίηση των μεγάλων κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει όλοι μας, η πολιτεία, οι θεσμοί, οι επιχειρήσεις που φτιάχνουν τις ψηφιακές λύσεις και οι εταιρείες που θα τις υιοθετήσουν να βάλουμε την ψηφιακή μετάβαση ως την απόλυτη, κορυφαία, στρατηγική προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Γιάννης Κωνσταντινίδης ΟΤΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΤΕ: κλιματική ουδετερότητα, κυκλική οικονομία, ψηφιακή συμπερίληψη και €1,1 εκατ. το 2025

15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: «The Growth Playbook!» με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!

HP Hellas: Annual Partner Event 2026

Περισσότερα από 150 στελέχη επιχειρήσεων στο AI Reality Tour της WITSIDE και της Qlik

Η Xiaomi ανακοινώνει την πρώτη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση IFA 2026

ΣΕΤΠΕ: δικτύωση, συνεργασίες και εξωστρέφεια στο καλοκαιρινό party της πληροφορικής

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ανανεωμένο στρατηγικό θεματολόγιο για κοινωνική δικαιοσύνη και ποιοτικές θέσεις εργασίας
  • ΕΛΣΤΑΤ: Ετήσια αύξηση 3,9% ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Μάιο 2026
  • «Το Εύλογον»: Η νέα ΤΟΤΕΕ για την αποκατάσταση μνημείων και διατηρητέων κτισμάτων
  • Πειραιώς και Accenture: Ανακοινώνουν την επωνυμία του νέου AI Hub στην Ελλάδα
  • To The Ellinikon ανοίγει στον κόσμο παραδίδοντας το The Ellinikon Sports Park
  • ΑΑΔΕ: Τα επιτεύγματα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στην ετήσια έκθεση της Ευρ. Επιτροπής
  • The Media Business Game: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Κυριακού προχωρούν την κοινή πλατφόρμα
RSS itsecuritypro.gr
  • Το Vodafone Business παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες SASE και Secure SD-WAN για ολοκληρωμένη ασφάλεια των επιχειρήσεων
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
  • Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας με την κοινοπραξία CSC-EDIC – Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ
  • NIS2: Από τη δήλωση συμμόρφωσης στην αποδεδειγμένη κυβερνοανθεκτικότητα
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.