Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Στρατηγική

Συνεργασία Δημόκριτου με Qualco στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας

14/10/2021infocomBy infocom2 Mins Read Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και η εταιρεία Qualco βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη καινοτόμων διεργασιών και εργαλείων στο πεδίο της «ανάκτησης απαιτήσεων», αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Διαχείριση Δεδομένων Μεγάλου Όγκου (Big Data). Στόχο αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός για την επίτευξη επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (Fintech).

Η Qualco κατέχει ηγετική θέση στην παροχή τεχνολογικών λύσεων που καλύπτουν όλο το φάσμα του κύκλου ζωής της διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως.

Η συνεργασία των δύο οργανισμών, αφορά σε προγράμματα συν-ανάπτυξης διανοητικής ιδιοκτησίας που, σε βάθος 5ετίας, θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη διδακτορικής και μεταδιδακτορικής βιομηχανικής έρευνας και διαγωνισμών καινοτόμων ιδεών.

Στη συνάντηση των δύο οργανισμών που πραγματοποιήθηκε για την εκκίνηση της συνεργασίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στην Αγία Παρασκευή, παρέστησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας, και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) κ. Αθανάσιος Κυριαζής.

Ο Δρ. Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος δήλωσε: «Το νέο εγχείρημα με την Qualco έρχεται να επιβεβαιώσει την ωριμότητα του Δημοκρίτου, ενός δημόσιου ερευνητικού οργανισμού να μεταφέρει τεχνολογία, συμβάλλοντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων και να συν-αναπτύξει μαζί τους διανοητική ιδιοκτησία μεγάλης προστιθέμενης αξίας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη νέα αυτή συνεργασία που θα προσδώσει επίσης τη δυνατότητα σε νέους ταλαντούχους ερευνητές να δημιουργήσουν και να επιτύχουν. Στον 21ο αιώνα η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καινοτομία και την οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου εταιρειών Qualco, o κ. Ορέστης Τσακαλώτος, τονίζει: «Η συνεργασία των δύο οργανισμών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο Όμιλος μας, η QUALCO, επενδύει συστηματικά σε τεχνολογία αιχμής, στηρίζοντας παράλληλα όλο το φάσμα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι τιμή μας, αλλά και υποχρέωσή μας, να αξιοποιούμε τις προσπάθειες των νέων επιστημόνων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου, όσον αφορά στην υλοποίηση ερευνών στο επιστημονικό πεδίο του ‘ΑΙ’ και ‘Big Data’. Στόχος μας είναι η ανάδειξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, αποδοτικά και ευέλικτα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις, όχι μόνο στη χώρας μας, αλλά και στο διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον. Άλλωστε, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επηρεάζοντας τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις επιχειρηματικές λειτουργίες».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Qualco Δημόκριτος ΕΚΕΦΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Η LG Electronics γίνεται προτιμώμενος συνεργάτης της NVIDIA για λύσεις τροφοδοσίας και ψύξης

    Εξαγορά της Αδελφοί Δοξιάδη «ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ» Α.Ε. από την Intertech

    Η CrediaBank ολοκλήρωσε την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην Παντελάκης Χρηματιστηριακή

    ICEYE & Nokia: ασφαλείς δορυφορικές επικοινωνίες για κυβερνήσεις και αμυντικούς φορείς

    Neptune Lines & MTIS: η νέα εποχή του Maritime Technology είναι ήδη εν πλω

    AdLink και Κωτσόβολος διευρύνουν τα όρια των Retail Media

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Το deal της Real Group και το σχέδιο για το CNN Greece TV
    • Η Tools of Tech αναλαμβάνει Country Partner του KSF Space Foundation στην Ελλάδα
    • Η Logitech παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σειρά νέων εταιρικών προϊόντων στην ιστορία της
    • 3ο Space Symposium: 25 χρόνια διαδρομής, το μέλλον στα χέρια της νέας γενιάς
    • Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το SPACE-Crete Info Day
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 46 νέα στρατηγικά έργα για την ενίσχυση του εφοδιασμού της ΕΕ
    • Lidl Ελλάς & Lidl Κύπρου: Ο Γεώργιος Τοκατλής νέος Chief Executive Officer
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.