Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

Μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες?

23/02/2021infocomBy infocom3 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

«Έχει γίνει μία τεράστια μετατροπή στον τρόπο εργασίας των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ψηφιακών νομάδων», δήλωσε ο David Williams, Co-Founder και CEO της Nomadx μιλώντας στην ψηφιακή εκδήλωση «Greece: Competing for Global Talent» που διοργάνωσε το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν και επιλέγουν να ταξιδεύουν ενώ εργάζονται για μία εταιρεία μπορούν να χαρακτηριστούν περισσότερο ως «ντόπιοι» παρά ως ταξιδιώτες. Όταν επέλεξα να γίνω ψηφιακός νομάς διαπίστωσα αρκετά προβλήματα, κυρίως στη διαμονή και τις υποδομές. Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία του Nomadx βοηθώντας ακριβώς αυτή τη διαδικασία για κάποιον που μετακινείται ενώ εργάζεται.

«Η Ελλάδα είναι ένας πασίγνωστος τουριστικός προορισμός, όμως μπορεί να γίνει και ένας δυνατός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες, εξασφαλίζοντας σε αυτούς τους εργαζομένους γρήγορο internet και προσιτά ενοίκια με μεσοπρόθεσμη διαμονή, κίνητρα από την πολιτεία ώστε να διευκολυνθεί κάποιος επαγγελματίας να εργαστεί από απόσταση και μία ισχυρή κοινότητα επαγγελματιών τεχνολογίας».

«Προβλέπω πως τώρα αλλά και στην μετά-κορωνοϊό εποχή θα υπάρξει ίσως η μεγαλύτερη μετακίνηση εργαζομένων που έχει γίνει ποτέ, καθώς ολοένα και περισσότερος κόσμος θα επιλέγει και θα έχει τη δυνατότητα να μετακινείται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για να εργαστεί. Από τη στιγμή που θα χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας πιστεύω πως θα γίνουμε μάρτυρες ενός μεγάλου κύματος μετακίνησης εργαζομένων.

Ο Goncalo Hall, Co-Founder της Remote Work Movement Podcast σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν βασικά πράγματα όπως καλή σύνδεση στο internet και μία συγκροτημένη κοινότητα για κάποιον που επιλέγει να μετακινείται σε άλλες περιοχές ενώ εργάζεται. Η Remote Work Movement Podcast παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τη δημιουργία κοινοτήτων που υποστηρίζουν τους ψηφιακούς νομάδες.

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να χτιστεί μία κοινότητα ψηφιακών νομάδων και αυτό γιατί το δημόσιο μπορεί να υποστηρίξει με υποδομές τη διαδικασία αυτή και ο ιδιωτικός τομές μπορεί να παρέχει όλη τη γνώση για να γίνει αυτό. Για εμένα αυτό είναι το κλειδί για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου, αν η Ελλάδα ξεκινήσει τώρα να επενδύει σε όσα πρέπει να γίνουν για να προσελκύσει αυτού του είδους τους εργαζόμενους μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόλογο hub για τους ψηφιακούς νομάδες.

Ο Nacho Rodríguez, Founder της repeople.co σημείωσε πως όρος ψηφιακός νομάς έχει αλλάξει ανά τα χρόνια και ειδικά τώρα λόγω της πανδημίας. «Τα πράγματα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς βρισκόμαστε στα Κανάρια Νησιά και αυτή τη στιγμή προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία προσέλκυσης ταλέντων, ψηφιακών νομάδων και εξ αποστάσεως εργαζομένων.

Η απομακρυσμένη εργασία υπήρχε και πριν την πανδημία, αλλά όχι στον βαθμό που υπάρχει τώρα. Αν η Ελλάδα καταφέρει να πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες, δημιουργήσει την κατάλληλη κοινότητα, αναδιαμορφώσει τους φόρους και τις υποδομές τότε μπορεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο σε κάποιον που επιλέξει τη χώρα για ένα χρονικό διάστημα ώστε να εργαστεί».

Οι συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και μπορείτε να εγγραφείτε εδώ
Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ
Χορηγός: Stanton Chase

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Delphi Economic Forum Greece: Competing for Global Talent
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    NBG Pay: η επόμενη ημέρα των πληρωμών είναι πολυκαναλική, ευέλικτη και πιο κοντά στις ανάγκες της επιχείρησης

    Η Κρήτη στο επίκεντρο της διεθνούς επιχειρηματικότητας: ολοκληρώθηκε η 22η Ετήσια Συνάντηση του INSME

    Ολοκληρώθηκε στο ΙΤΕ το Space-Crete Info Day

    3ο Space Symposium της Hellas Sat: διαστημική ασφάλεια, ευρωπαϊκή αυτονομία και η νέα γενιά

    Με μεγάλη συμμετοχή το διαδικτυακό σεμινάριο της Megasoft για την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και την Ψηφιακή Διακίνηση

    Ο CEO της United Group, Stan Miller, στο FT Connect Europe για το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η ΕφΣυν στην οικογένεια Μελισσανίδη, ο Αλαφούζος κοντά στο Protagon
    • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
    • Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ 9-15 Νοεμβρίου
    • Υπεγράφη από τον Ν. Χαρδαλιά η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Σαπφούς
    • «Η Ζωή δεν έχει undo»: Ολυμπία Οδός και «Πάνος Μυλωνάς» επενδύουν στην οδική ασφάλεια
    • ΑΑΔΕ: Το 87% των φορολογουμένων δήλωσε τα αναδρομικά του 2020
    • ΕΚΑΒ: 97 αεροδιακομιδές ασθενών με τη στήριξη των τεσσάρων τραπεζών
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • API Security: Τα 5 challenges που απειλούν σήμερα την επιχείρησή σας
    • Okta και Auth0: Ασφαλίζοντας τη νέα γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
    • The Control Plane for the Agentic Enterprise
    • Από τα Security Tools στο πραγματικό Risk: Η προσέγγιση της Nagomi
    • Rittal Greece – Λύσεις Cooling για τα Data Center Επόμενης Γενιάς
    • CONSENTIS: Ψηφιακή ταυτότητα, συγκατάθεση και εμπιστοσύνη για την ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση
    • Cyber Security Act 2.0: Τι αλλάζει για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια και τις επιχειρήσεις και με ποιο κόστος
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.