Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 7 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Έως και 4 δισ. ευρώ ημερησίως στην ΕΕ από τον ψηφιακό μετασχηματισμό

02/10/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ψηφιακό σταυροδρόμι με τις τηλεπικοινωνίες να δύναται να κάνουν τη διαφορά» επισημάνει έρευνα της Accenture που έγινε για λογαριασμό του ETNO (European Telecommunications Network Operators’ Association).

Όπως επισημαίνεται η Ευρώπη χάνει κάθε μέρα 100 εκατ. ευρώ κέρδη ΕΒΙΤ (προ φόρων και τόκων) σε τεχνολογίες ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει υποβαθμιστεί η αντίστοιχη βιομηχανία έναντι αυτής άλλων κρατών. Ωστόσο, όπως επίσης υπογραμμίζεται από τον ΕΤΝΟ, αν η βιομηχανία και οι ρυθμιστικές αρχές αγκαλιάσουν τον μετασχηματισμό η ΕΕ μπορεί να κερδίσει έως και 4 δις. ευρώ ημερησίως.

eu-revenues

Η αλλαγή πολιτικής έχει καθυστερήσει, υποστηρίζει ο ΕΤΝΟ, στον οποίο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, προβάλλοντας ως εμπόδια τον κατακερματισμό της αγοράς και το κανονιστικό πλαίσιο. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα (στελέχη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου) προειδοποιούν ότι οι σε συζήτηση νομοθετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ΕΕ όπως είναι ο Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και ο κανονισμός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα του ηλεκτρονικού χρήματος, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε αποτυχία το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης.

Γεγονός είναι ότι η ΕΕ δεν έχει κανένα περιθώριο να κάνει λάθη στον κρίσιμο τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της με δεδομένο τον ανταγωνισμό που έχει αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και το γεγονός ότι μεγάλοι κολοσσοί που έχουν την έδρα τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουν καταλάβει σημαντική θέση στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα όμως η ΕΕ δεν πρέπει να οδηγηθεί σε μια και πάλι μονοπωλιακή τηλεπικοινωνιακή αγορά. Χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε και επενδύσεις να γίνουν, αλλά και να διατηρηθεί η δυνατότητα όλων των παιχτών που έχουν ικανό επιχειρηματικό σχέδιο να δραστηριοποιούνται, παρέχοντας στους καταναλωτές επιλογές.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΒΙΤ ΕΕ ΕΤΝΟ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Νέο οδικό χάρτη για ανάπτυξη δικτύων FTTH και απονομή συχνοτήτων προτείνει η ΕΕ με νόμο ψηφιακών δικτύων

Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ στο Executive Dialogue με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ

Η Ελλάδα στις πέντε χώρες που ξεκινούν πιλοτικά την επαλήθευση ηλικίας

Κίνδυνος διεύρυνσης ψηφιακού χάσματος με την ΕΕ παρά την αύξηση του μεριδίου Πληροφορικής στο ΑΕΠ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • AEGEAN: Εξυπηρέτησε για πρώτη φορά περισσοτέρους από 2 εκατομμύρια επιβάτες τον Ιούλιο 2026
  • Lidl Ελλάς: Διεθνώς αναγνωρισμένα κρασιά στην κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής
  • CrediaBank: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και νέα ρεκόρ επιδόσεων το Α’ Εξάμηνο 2026
  • Στ. Παπασταύρου: «Χρηματοδοτούμε με 1,5 εκατ. ευρώ την ενεργειακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνών»
  • Ο Όμιλος Qualco Αποκτά το 50,1% της Multiverse
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παραχώρησε το νέο Maxus T60 Max στην ΕΠΟΜΕΑ Βιλίων
  • ΣΒΕ: Θετικό βήμα η επανενεργοποίηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι AI Agents αλλάζουν τον χάρτη των επενδύσεων στην κυβερνοασφάλεια
  • Το botnet των 40 εκατ. δολαρίων: AI, Android TV Boxes και παιδικό λογισμικό στην υπηρεσία του κυβερνοεγκλήματος
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει πρωτοποριακή μελέτη αξιολόγησης του κινδύνου Arc Flash σε data centers 800 VDC,
  • Direct Liquid Cooling – Ψύξη Υψηλής Απόδοσης για AI Υποδομές
  • Το κυβερνοέγκλημα γίνεται συνδρομητική υπηρεσία: AI, malware και υποδομές «ως υπηρεσία»
  • Η «Στρογγυλή Θεά» της Κυβερνοασφάλειας
  • Tο πρώτο AI Network Firewall παρουσιάζει η Check Point, για προστασία από τα “τυφλά σημεία” της Τεχνητής Νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.