Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Πρόσβαση του καταναλωτή στο συνδρομητικό τηλεοπτικό περιεχόμενο όταν ταξιδεύει εντός ΕΕ

19/05/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι πολίτες της ΕΕ με συνδρομές σε online ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ) σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό.

Ο νέος κανονισμός που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη θα άρει τους περιορισμούς έτσι ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Netflix, το HBO Go, το Amazon Prime, το Spotify και το Deezer όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ, για διακοπές, σπουδές ή επιχειρηματικούς σκοπούς.

«Οι Eυρωπαίοι περίμεναν το νέο αυτό κανονισμό εδώ και καιρό. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την επίτευξη της ενιαίας ψηφιακής αγοράς», δήλωσε ο εισηγητής Jean-Marie Cavada (Φιλελεύθεροι, Γαλλία). Ο νέος κανονισμός εγκρίθηκε με 586 ψήφους υπέρ, 34 κατά και 8 αποχές.

eu-tv-roaming

Έλεγχος του τόπου διαμονής και προστασία δεδομένων

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου θα μπορούν να λαμβάνουν «εύλογα, αναλογικά και αποτελεσματικά μέσα» για να εξακριβώνουν ότι ο συνδρομητής δεν έχει μετακομίσει μόνιμα σε άλλη χώρα της ΕΕ, καθώς οι απαιτούμενες άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright licenses) ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Ο κατάλογος με τις μεθόδους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πάροχοι για να επαληθεύσουν τον τόπο διαμονής των συνδρομητών τους περιλαμβάνει τα δελτία ταυτότητας, τα στοιχεία πληρωμής, τα φορολογικά στοιχεία, τα στοιχεία ταχυδρομικής διεύθυνσης και τους ελέγχους των διευθύνσεων IP. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει να διασφαλίζουν την αναλογικότητα της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και πρέπει να εισάγουν εγγυήσεις για την προστασία τους, ειδικά στις περιπτώσεις ελέγχων των διευθύνσεων IP.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν μόνο για online υπηρεσίες που παρέχονται έναντι συνδρομής. Οι διάφοροι πάροχοι δωρεάν υπηρεσιών θα έχουν, ωστόσο, τη δυνατότητα να καταστήσουν  το περιεχόμενο που προσφέρουν προσβάσιμο σε όλη την ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλες οι προαναφερόμενες απαιτήσεις σχετικά με την επαλήθευση του τόπου διαμονής.

Επόμενα βήματα

Ο κανονισμός μένει τώρα να εγκριθεί επίσημα και από το Συμβούλιο των ευρωπαίων υπουργών. Τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεση τους εννέα μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του για να εφαρμόσουν τις διατάξεις του.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016), το 64% των Ευρωπαίων χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να παίξει ή να κατεβάσει παιχνίδια, εικόνες, ταινίες ή μουσική. Πολλοί από αυτούς περιμένουν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί μετά την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής στις 15 Ιουνίου 2017.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EU tv ΕΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για το 6G: 12-15 δισ. ευρώ το αρχικό χρηματοδοτικό μέγεθος

    Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

    Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

    Νέο οδικό χάρτη για ανάπτυξη δικτύων FTTH και απονομή συχνοτήτων προτείνει η ΕΕ με νόμο ψηφιακών δικτύων

    Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ στο Executive Dialogue με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ

    Η Ελλάδα στις πέντε χώρες που ξεκινούν πιλοτικά την επαλήθευση ηλικίας

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • POWERADE B2Run Aθens 2026: Το ΟΑΚΑ γέμισε ενέργεια, teamwork και χαμόγελα!
    • Check Point Research: Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Χάρης Δούκας: «Κάθε παιδί αξίζει να έχει πρόσβαση στην τέχνη»
    • Σπ. Πρωτοψάλτης: Στοίχημα η ποσοτική και ποιοτική διεύρυνση των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία
    • Ο Θεοχάρης Τσιρόπουλος αναλαμβάνει Υπεύθυνος του Δικτύου Συνεργατών του Ομίλου Softweb
    • Κατάργηση πληρωμής με μετρητά στις αντικαταβολές μέσω courier
    • Πόσο κοστίζει πραγματικά η ψηφιακή παρουσία μιας μικρής επιχείρησης;
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Αύξηση 48% στις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως τον Σεπτέμβριο του 2026
    • Automation, AI agents ή άνθρωποι; Ποιος πρέπει να διαχειρίζεται κάθε security finding;
    • ENISA Threat Landscape 2026: Οι ψηφιακές εξαρτήσεις διευρύνουν το πεδίο της κυβερνοαπειλής
    • NIS2 και Credentials: Η ασφάλεια των ταυτοτήτων γίνεται ζήτημα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.