Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Ξεκινά τον Απρίλιο το 2ο Coding Bootcamp με εγγυημένη απασχόληση

09/03/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το 2ο Coding Bootcamp με εγγυημένη απασχόληση, δράση που οργανώνεται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability και υλοποιείται από τη CEPIS και τη HePIS, με την επιστημονική επίβλεψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξεκινά τον Απρίλιο 2017 στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από εντατική εκπαίδευση 500 ωρών σε 14 εβδομάδες (Απρίλιος – Ιούλιος 2017), 50 συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στον Προγραμματισμό (25 σε Java και 25 σε C#/.NET), θα πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα προσληφθούν άμεσα από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε σχετικές θέσεις εργασίας.

coding-bootcamp

Η δράση αυτή αποτελεί τη συνέχεια του 1ου Coding Bootcamp, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιανουάριο 2017. Συνολικά 30 άνεργοι νέοι, ηλικίας 22-37 ετών, προερχόμενοι από διαφορετικά επαγγελματικά πεδία και σπουδές (αρχιτέκτονες, μαθηματικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.), ειδικεύτηκαν εκ νέου σε 14 εβδομάδες (500 ώρες εκπαίδευσης) στις γλώσσες προγραμματισμού Java και C#/.NET. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πιστοποίηση των γνώσεών τους προσλήφθηκε το 100% των αποφοίτων από τις 20 κορυφαίες συμμετέχουσες εταιρίες σε θέσεις σχετικές με τον προγραμματισμό, με μηνιαίους μισθούς που άγγιξαν τα 1.300 ευρώ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους εκτός εργασίας και χωρίς ουσιαστικό υπόβαθρο στην Πληροφορική, που θέλουν να ειδικευτούν στον Προγραμματισμό. Από το σύνολο των υποψηφίων που θα υποβάλλουν αίτηση, θα επιλεγούν οι 50 καλύτεροι, κατόπιν της αξιολόγησής τους από ομάδα ειδικών, ενώ οι γνώσεις προγραμματισμού δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής. Η αντιστοίχιση των 50 επιλεγμένων υποψηφίων με τις συμμετέχουσες εταιρίες ολοκληρώνεται εντός των πρώτων εκπαιδευτικών εβδομάδων.

Το κόστος του προγράμματος είναι 1.000 ευρώ για την εταιρία και 1.000 ευρώ ανά εκπαιδευτικό κύκλο για τον εκπαιδευόμενο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόστους (όπως εκπαιδευτικό υλικό, υποστήριξη, πιστοποίηση, γραμματεία κλπ.) καλύπτεται από τους χορηγούς και φορείς της διοργάνωσης. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους εδώ έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 4 Απριλίου. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας.Σε υποψηφίους με εξαιρετική επίδοση θα χορηγηθούν υποτροφίες, ενώ παρέχεται δυνατότητα οικονομικής διευκόλυνσης.

Τα Coding Bootcamps πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp), μίας εθελοντικής πρωτοβουλίας που αποσκοπεί στην επανειδίκευση 500.000 νέων εκτός εργασίας στον κλάδο της Πληροφορικής την επόμενη δεκαετία στην Ελλάδα, με στόχο τη μείωση της εγχώριας ανεργίας. Το AFDEmp απαρτίζουν ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρων Νικολαΐδης, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Γιώργος Δουκίδης, Διομήδης Σπινέλλης, Κατερίνα Πραματάρη, Πάνος Λουρίδας, ο πρόεδρος της HePIS Νίκος Φαλδαμής και πάνω από 3.500 άτομα και 50 κορυφαίοι οργανισμοί, εταιρίες και πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Coding Bootcamp Γιώργος Δουκίδης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Nokia @ MWC 2024: Τρια εντυπωσιακά, real-time, demos!

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κωτσόβολος: Τεχνολογικές λύσεις για έργα υψηλών απαιτήσεων με τα K2B Signature Projects
  • Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων»
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια επέκτασης της Γραμμής του προς την Καλαμαριά
  • Superbet: Νέα εποχή του Κυπέλλου Ελλάδας – Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της League Phase
  • Συνάντηση Χρ. Δήμα – Κ. Γκιουλέκα στον σταθμό «Μίκρα» του Μετρό
  • Η Apple παρουσιάζει τα νέα Mac mini και Mac Studio
  • Χ. Δούκας: «Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτιρίου του Badminton»
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.