Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Τα θετικά και τα… δύσκολα νέα για την ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη

09/02/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Περισσότερο συνεργατικά μεταβαίνει φέτος η ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress (MWC), στη Βαρκελώνη, ωστόσο, μέχρι στιγμής από πλευρά συμμετοχής επιχειρήσεων ο κατάλογος δεν είναι ικανός να ενθουσιάσει, τουλάχιστον αριθμητικά.

Οι εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Accesspal, Apifon, Cross Mobile, Cytech,  ΔΑΕΜ, Echoleap, Going Up, Motivian, M-Stat, Pitchstor, Plustic, Pobuca, Regate, Synaphea και Vidavo. Πέρσι στο ελληνικό περίπτερο στη Βαρκελώνη είχαν συμμετάσχει 25 εταιρείες.

fira-gran-via

Είναι προφανές ότι η αστάθεια που χαρακτηρίζει το θεσμικό πλαίσιο στη χώρα (βλέπε το τελευταίο διάστημα τις παλινωδίες όσο αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές) σε συνδυασμό με την μακροχρόνια οικονομική ύφεση, έχουν επηρεάσει και τις προσπάθειες στους τομείς της τεχνολογίας με τις εταιρείες να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα έξοδα της συμμετοχής τους σε μια έκθεση. Την ίδια στιγμή επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό εξετάζουν, παρότι δεν το επιθυμούν, τη μεταφορά της έδρας τους αναζητώντας σταθερότητα για να επικεντρωθούν στο κύριο αντικείμενό τους.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις καταγράφηκαν κατά την  παρουσίαση της ελληνικής αποστολής στο MWC (μεσημέρι Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου) από τον Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Θετικό μήνυμα αποτελεί το γεγονός ότι τον ΣΕΚΕΕ φέτος πλαισιώνουν το Corallia (φορέας ανάπτυξης συνεργατικών σχηματισμών στους τομείς της τεχνολογίας, εξαγωγικού χαρακτήρα) ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών), το Enterprise Greece, ενώ αναβαθμισμένη φαίνεται να είναι και η αρωγή του αρμόδιου υπουργείου. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έχει περιληφθεί στους ομιλητές παράλληλης εκδήλωσης του MWC για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, όταν πέρσι στη Βαρκελώνη δεν πήγε επίσημα ούτε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι υπάρχει περιθώριο για όποιον το επιθυμεί να συμμετέχει στην ελληνική αποστολή. Στελέχη του ΣΕΚΕΕ σημείωσαν επίσης ότι οι εταιρείες μέλη του βιώνουν ίσως μια από τις χειρότερες χρονιές με τραγική έλλειψη ρευστότητας, προσθέτοντας ότι ακόμα και η προσπάθεια διατήρησης του ελληνικού περιπτέρου στο MWC, έστω και με λιγότερες συμμετοχές, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης πολλά στελέχη επιχειρήσεων δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι τόσο η υψηλή φορολογία που επιβάλλεται στις επιχειρήσεις, όσο η αστάθεια σε πολλά επίπεδα η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα και δεν αφήνει τους εργαζόμενους να προσηλωθούν στην κύρια δουλειά τους και την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότεροι με υψηλά προσόντα εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Τη συμμετοχή της στο MWC για πρώτη φορά φέτος με αυτόνομο περίπτερο ανακοίνωσε η ελληνική μάρκα προϊόντων τεχνολογίας fluo., της εμπορικής εταιρείας M&T Electronics, μέλος του Ομίλου εταιρειών Μαυρογένης. Η fluo., σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διαθέτει μία σειρά από smartphones, tablets και αξεσουάρ προηγμένης τεχνολογίας.

Το MWC ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου. Να σημειωθεί ότι πέρυσι, στις διάφορες εκδηλώσεις του συνεδρίου και έκθεσης, συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σημαντικός αριθμός από υψηλόβαθμα στελέχη φορέων και επιχειρήσεων από 204 χώρες, που εξέθεσαν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους σε 2.200 περίπτερα που καταλάμβαναν συνολικά 100.000 τ.μ. ωφέλιμου χώρου, ενώ καλύφθηκε από περίπου 3.900 δημοσιογράφους.

Ο ΣΕΚΕΕ οργανώνει φέτος την 5η ελληνική αποστολή.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Barcelona MWC ΣΕΚΕΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΕΚΕΕ: γενική συνέλευση, νέο καταστατικό και Summer Meetup 2026 στο ΕΜΣΤ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

MWC Barcelona 2026: η Ελλάδα δυναμικά στο διεθνές ραντεβού καινοτομίας και ψηφιακής τεχνολογίας

MWC 2026: Έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αποστολή στο μεγάλο ραντεβού της τεχνολογίας

Η LG παρουσιάζει τη λύση τηλεματικής νέας γενιάς στο Mobile World Congress

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • Η οικονομία των κρυπτονομισμάτων στο λιανεμπόριο: Η Ελλάδα στην 30ή θέση
  • Bank of America: Η Gen Z αλλάζει δουλειά και κερδίζει τις μεγαλύτερες αυξήσεις
  • Η ODES SPACE στο ESA BIC Greece με πλατφόρμα προσομοίωσης διαστημικών αποστολών
  •  7ο Διαγωνισμός ΕΚΚΟΜΕΔ: «Ελληνικός Κινηματογράφος: Χτες, Σήμερα, Αύριο»
  • Η ADEO ανανεώνει το διεθνές πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών «ALL ADEO»
  • 95 χρόνια Παπαστράτος: Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη για το επετειακό ντοκιμαντέρ
  • Η Sleed αναλαμβάνει τη digital marketing στρατηγική της Omiros Dairies S.A.
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Νέοι κανόνες για τα ψηφιακά έργα και τις υπηρεσίες του Δημοσίου
  • Η Info Quest Technologies και η Sigenergy ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν τη μετάβαση της Ελλάδας στην έξυπνη, πράσινη ενέργεια.
  • Αύξηση 22% στις κυβερνοεπιθέσεις τον Αύγουστο
  • Η επίδραση της απάτης OSINT – Open Source Intelligence – Πώς οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις ανοιχτές πληροφορίες
  • Η Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2026
  • Akeydor Group: Συνεργασία με Mindbreeze στον τομέα του AI Enterprise Intelligence & Knowledge Management
  • Υπάγεται κάθε SaaS και σύστημα ΤΝ στον Cyber Resilience Act; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας νομικός σύμβουλος για το νέο πλαίσιο για τις εταιρείες λογισμικού
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.