Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 26 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Νέα μέτρα ασφαλείας από το τραπεζικό σύστημα SWIFT

21/09/2016Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ποσά αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ διακινούνται κάθε μέρα μέσω του τραπεζικού συστήματος SWIFT, γνωστό και ως BIC, από τον μοναδικό κωδικό που ανατίθεται σε κάθε τράπεζα.
swiftΠαρ’όλα αυτά τελευταία έχουν υπάρξει περιπτώσεις hacking που απέδειξαν ότι δεν είναι τόσο ασφαλές όσο πίστευαν οι χρήστες του. Ειδικά μετά από κάποια περιστατικά online ληστείας η εταιρεία αποφάσισε να διαχειριστεί το θέμα της ασφάλειας πιο προσεκτικά. Το ένα από αυτά αφορούσε 81 εκ. δολάρια από την Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Υόρκης, που ανήκαν στην Τράπεζα του Μπαγκλαντές, και το άλλο 12 εκ. δολάρια από μία τράπεζα στην Κολομβία. Οι hackers όχι μόνο άντλησαν τα χρήματα, αλλά έσβησαν και τα logs όλων των εντολών με τις οποίες πραγματοποίησαν την κλοπή, με αποτέλεσμα να περάσουν μέρες πριν οι τράπεζες αντιληφθούν αυτές τις ενέργειες.

Συγκεκριμένα, η SWIFT ανακοίνωσε ότι οι πελάτες του συστήματος θα λαμβάνουν καθημερινές αναφορές με τις συναλλαγές τους. Η νέα πολιτική που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο, θα βοηθήσει τους χρήστες να αντιλαμβάνονται έγκαιρα συναλλαγές τις οποίες δεν έχουν εξουσιοδοτήσει οι ίδιοι. Εκτός από τα «καθαρά» νούμερα, η αναφορά θα περιλαμβάνει και συναλλαγές οι οποίες παρεκκλίνουν από τις συνήθειες κάθε πελάτη, ώστε εκείνος να διαπιστώσει αν αυτές είναι νόμιμες ή όχι. Μάλιστα οι αναφορές θα αποστέλλονται μεν στα τερματικά SWIFT, αλλά μέσω ξεχωριστού καναλιού, ώστε να μην επηρεάζονται από περιστατικά hacking.

Πρώην υπάλληλοι αλλά και πελάτες της SWIFT είπαν ότι τα τελευταία χρόνια δεν καταφέρνει να αντιδράσει έγκαιρα στις αυξανόμενες απειλές ασφαλείας. Η βελγική εταιρεία με τη σειρά της, είπε ότι αν και είναι ευθύνη των ίδιων των τραπεζών να προστατεύουν τα συστήματα τους, εφαρμόζει από τον περασμένο Ιούνιο ένα «Customer Security Programme» ώστε να βοηθήσει τις μικρότερες κυρίως τράπεζες, που δεν έχουν τη δυνατότητα επαρκούς επένδυσης στην ηλεκτρονική ασφάλεια. Θυμίζουμε ότι και η παγκόσμια επιτροπή των κεντρικών τραπεζών έχει ιδρύσει μία task force για τη συνολική αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού οικονομικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

bic Swift
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pylones Hellas & AEG: νέα εργαλεία που ενισχύουν Compliance και Operations στις αλλαγές του SWIFT

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Νέες συμμαχίες και διοικητικές αλλαγές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο
  • ΕΛΤΑ: Το νέο Αναπτυξιακό Σχέδιο 2026 – 2030
  • ΑΑΔΕ:  Στις 27/7 η έναρξη λειτουργίας ΚΕΦΟΔΕ και ΥΦΕ Θεσσαλονίκης
  • Ολοκληρώθηκε το roadshow της Worldline Greece σε τουριστικές περιοχές
  • Αποστολή προστίμων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι ανασφάλιστα – Με Τεχνητή Νοημοσύνη οι ενστάσεις
  • V+O Greece | SEC Newgate: Επικοινωνιακή στρατηγική του Vanda Pharmaceuticals Athens Open WTA 250
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
RSS itsecuritypro.gr
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.