Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Υπέρ του πλήρους διαχωρισμού της ΒΤ, τάσσεται η Vodafone

08/10/2015Βαγγέλης ΞανθάκηςBy Βαγγέλης Ξανθάκης2 Mins Read News Διεθνή Επιχειρήσεις Στρατηγική
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Vodafone τάσσεται υπέρ του πλήρους διαχωρισμού των υπηρεσιών της ΒΤ από το δίκτυο, όπως ανέφεραν οι Financial Times. Η εταιρεία έκανε την δήλωση αυτή εν όψει της ολοκλήρωσης στις 8 Οκτωβρίου της δημόσιας διαβούλευσης που γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια η Ofcom, που είναι ο Εθνικός Ρυθμιστής θα ανακοινώσει τις αποφάσεις τους για την αναθεώρηση του κλάδου, που θα είναι και η βάση για τον καθορισμό του κανονιστικού πλαισίου που θα ισχύσει για τα επόμενα 10 χρόνια.

vodafone-bt

Η μελλοντική δομή της ΒΤ έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης, λόγω των παραπόνων για το ρόλο της στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε οικιακούς χρήστες και σε ανταγωνιστές, που βασίζονται στο εθνικό δίκτυο της που χρησιμοποιεί και η ίδια για να προμηθεύει και τους δικούς τους πελάτες.

Οι FT αναφέρουν, ότι στην κατάθεσή της στην Ofcom, η Vodafone θα ισχυριστεί ότι η BT έχει εισπράξει κατά τα τελευταία 10 χρόνια 6,5 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες σε υπερβολικά κέρδη, μέσω της  Openreach, του κλάδου της που ελέγχει το εθνικό δίκτυο.

Η Vodafone εκτιμά ότι τα κέρδη αυτά δίνουν στη ΒΤ πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της που προσφέρουν ευρυζωνικές υπηρεσίες και επιδιώκει να πείσει την Ofcom να ασκήσει πιέσεις στην BT, για να διαχωρίσει εξ ολοκλήρου την Openreach σε ανεξάρτητο οργανισμό. Υποστηρίζει ότι με αυτή τη ρύθμιση, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια αυτόνομη επιχειρηματική υποδομή και θα δοθούν κίνητρα για να γίνουν επενδύσεις στην ανάπτυξη καλύτερων ευρυζωνικών δικτύων για όλους τους παρόχους λιανικής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η ΒΤ από τη δική της πλευρά δηλώνει ότι η Βρετανία ήταν το “πιο προηγμένο ψηφιακά έθνος στην κοινότητα των G20”, εν μέρει χάρη στις «επενδύσεις της πολλών εκατομμυρίων λιρών στην ευρυζωνικότητα». Σκοπεύει επίσης να αντικρούσει τους ισχυρισμούς της Vodafone χαρακτηρίζοντάς τις “παραπλανητικές” και θα υποστηρίξει ότι έχει φιλόδοξα σχέδια για την επόμενη δεκαετία που θα μετατρέψουν το Ηνωμένο Βασίλειο “από Superfast έθνος σε Utrafast”.

H Sky και η TalkTalk θα κάνουν παρόμοιες παρατηρήσεις στην Ofcom, υποστηρίζοντας και αυτοί ότι ο εμπορικός κλάδος της BT θα πρέπει να διαχωριστεί από το εθνικό δίκτυο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, θεωρώντας ότι αυτή η μεταρρύθμιση είναι απαραίτητη για την αύξηση των επενδύσεων σε πιο γρήγορες υπηρεσίες οπτικών ινών, για την επόμενη γενιά των on-line υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Η Ofcom έχει αναγνωρίσει ότι ο πλήρης διαχωρισμός της BT είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται, ωστόσο, ο Ed Vaizey, υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ψηφιακή Οικονομία, υποστηρίζει τη διατήρηση της υπάρχουσας δομής.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

BT Ofcom Vodafone ΒΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Βαγγέλης Ξανθάκης
  • Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεργασία AMPLUS και Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για τη διασύνδεση εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας

Η Cosmos Business Systems ανακοινώνει τη νέα της συνεργασία ως Apple Business Partner

Vodafone: αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή

Η CQS τιμήθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας για την προώθηση της ισότητας και της συμπερίληψης στην εργασία

Εθνική Τράπεζα και SAP ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρικής τραπεζικής

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η φοιτητική ομάδα AEGIS του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον παγκόσμιο τελικό ICT Competition της Huawei

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 53% των εργοδοτών βλέπει παραγωγικά οφέλη από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Γιώργος Λαμπρινός, CEO, GEP: Στόχος ένας εθνικός δείκτης αναφοράς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων
  • Υπερταμείο: Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας
  • THEON: Νέες παραγγελίες ύψους περίπου €70εκατ. – Επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της
  • Παπαστράτος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
  • Zero Waste Forum και Zero Waste Festival ενισχύουν την πορεία της Τουρκίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.