Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Πολιτική «εύλογης χρήσης», αντί roaming στην ΕΕ

05/10/2015Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ακόμα ένα βήμα για την κατάργηση των τελών περιαγωγής και παράλληλα την διασφάλιση της ανοιχτής πρόσβασης στο διαδίκτυο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

EU roaming

Ειδικότερα, την 1η Οκτωβρίου 2015, το Συμβούλιο ενέκρινε επισήμως τους νέους κανόνες για την κατάργηση των τελών περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τα μέσα του 2017. Η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει επίσης τις πρώτες διατάξεις σε επίπεδο Ε.Ε. για τη διασφάλιση της ανοικτής πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Η θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση εγκρίθηκε χωρίς συζήτηση κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει το κείμενο κατά τη σύνοδο της Ολομέλειας στα τέλη Οκτωβρίου. Με τον τρόπο αυτό περατώνεται η διαδικασία σε δεύτερη ανάγνωση. Ο κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει τον Νοέμβριο.

Βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί μέχρι σήμερα, τα τέλη περιαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταργηθούν από 15ης Ιουνίου 2017. Ωστόσο, οι πάροχοι περιαγωγής θα μπορούν να εφαρμόζουν μια πολιτική «εύλογης χρήσης» που θα αποτρέπει την υπερβολική χρήση περιαγωγής. Μικρό τέλος ενδέχεται να χρεώνεται για την περιαγωγή που υπερβαίνει την εύλογη χρήση. Το τέλος αυτό δεν μπορεί να είναι υψηλότερο από το μέγιστο τέλος χονδρικής που καταβάλλουν οι πάροχοι για τη χρησιμοποίηση των δικτύων άλλων χωρών της ΕΕ. Το όριο εύλογης χρήσης θα καθοριστεί από την Επιτροπή έως τις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Για να καταστεί βιώσιμη η κατάργηση των τελών περιαγωγής σε ολόκληρη την Ε.Ε., οι τρέχουσες τιμές χονδρικής πρέπει να μειωθούν. Για να επιτευχθεί αυτό, η Επιτροπή θα εξουσιοδοτηθεί να επανεξετάσει την αγορά περιαγωγής χονδρικής και να προτείνει νέα νομοθεσία έως τις 15 Ιουνίου 2016. Επιπλέον, θα προβλεφθούν διασφαλίσεις για να αντιμετωπιστεί η ανάκτηση του κόστους εκ μέρους των παρόχων.

Τα τέλη περιαγωγής θα υποχωρήσουν ήδη στις 30 Απριλίου 2016. Η μέγιστη προσαύξηση θα είναι τότε 0,05 ευρώ ανά λεπτό για τις κλήσεις, 0,02 ευρώ για τα κείμενα και 0,05 ευρώ ανά megabyte δεδομένων.

​Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στις σημερινές μέγιστες τιμές χονδρικής. Για τις εισερχόμενες κλήσεις, η μέγιστη προσαύξηση θα είναι ο σταθμισμένος μέσος όρος των υψηλότερων τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας ανά την Ε.Ε., η οποία θα καθοριστεί από την Επιτροπή έως τα τέλη του 2015.

Τα σημερινά ανώτατα όρια τιμών λιανικής για την περιαγωγή στην ΕΕ αναφέρονται σε αυτό που οι πάροχοι μπορούν να χρεώνουν τους πελάτες τους. Με άλλα λόγια, καλύπτουν την εγχώρια τιμή συν την προσαύξηση. Επίσης, μετά τις 30 Απριλίου 2016, το σύνολο των εγχώριων τιμών και κάθε προσαύξησης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι υψηλότερο από τα ισχύοντα ανώτατα όρια τιμών λιανικής (0,19 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις, 0,06 ευρώ για κείμενα και 0,20 ευρώ ανά megabyte δεδομένων).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EU roaming Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιαγωγή
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΤΝ και δημόσια διοίκηση: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνουν δυνάμεις για ένα ψηφιακό μέλλον

    Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

    Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

    ΕΕ: σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο

    Η ΕΕ επενδύει πάνω από 307 εκατ. ευρώ στην ΤΝ και τις συναφείς τεχνολογίες

    ΕΕ: εργαλεία AI σε διαδικτυακή πλατφόρμα για τους ερευνητές και τη βιομηχανία

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • Φτώχειας περιόδου: Η Lidl Ελλάς στηρίζει την έρευνα και την αντιμετώπιση του προβλήματος
    • Spielwarenmesse Dialogue Greece: Σύγχρονες τάσεις και προκλήσεις στην αγορά παιχνιδιού
    • Η Courier Center ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Lastmily
    • ΤτΕ: Τραπεζική χρηματοδότηση και καταθέσεις – Σεπτέμβριος 2026
    • Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του καλοκαιριού 2026
    • RECYCLE FOR LIFE: «Η λάμπα έσβησε, η αξία της όχι!»
    • Ο Λευκός Πύργος φωτίζει την ιστορική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Κενά ασφαλείας στους σαρωτές barcode απειλούν τη λειτουργία των αποθηκών
    • Η Check Point λανσάρει το Firewall-as-a-Subscription, φέρνοντας την προηγμένη προστασία της εποχής της Τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε οργανισμό
    • 15ο eCommerce & Digital Marketing World 2026: “The Growth Playbook!” με 2+1 συνέδρια στις 4 Νοεμβρίου!
    • Η Neurosoft επαναπροσδιορίζει το μέλλον των Managed Security Services με το Palo Alto Networks Cortex XSIAM
    • PHP2Shell: Δύο κρίσιμες ευπάθειες στην PHP θέτουν σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα κυβερνοασφάλειας
    • Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί νέες οδούς έκθεσης για τα κρίσιμα δεδομένα
    • Πως οι AI απάτες γίνονται πιο πειστικές και γιατί μόνο το 48% των εργαζομένων στην ΕΕ δηλώνει ότι αναγνωρίζει τα deepfakes
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.