Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 25 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Αγορά

Πρόσθετα οφέλη για την ευρωπαϊκή οικονομία με την ενιαία ψηφιακή αγορά

28/11/2014infocomBy infocom2 Mins Read Αγορά Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Πρόσθετο όφελος στην ευρωπαϊκή οικονομία ύψους έως και 260 δισ. ευρώ το χρόνο, καθώς και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, θα μπορούσε να δώσει η ενιαία ψηφιακή αγορά, σύμφωνα με το νέο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) το οποίο εγκρίθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 174 κατά και 56 αποχές.

euro-europe

Το ΕΚ ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξαλείψουν τα εμπόδια που υπάρχουν στην ανάπτυξη της ενιαίας ψηφιακής ευρωπαϊκής αγοράς. Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη να αποφευχθεί η κατάχρηση από διαδικτυακές εταιρίες της δεσπόζουσας θέσης τους στην αγορά μέσω της επιβολής των κανόνων για τον ανταγωνισμό.

Το ψήφισμα υπογραμμίζει ότι η διαδικτυακή αγορά αναζήτησης έχει ιδιαίτερη σημασία για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην ενιαία ψηφιακή αγορά και εκφράζει ικανοποίηση για τις δεσμεύσεις της Επιτροπής να διερευνήσει περαιτέρω τις πρακτικές των μηχανών αναζήτησης. Ειδικότερα, το ψήφισμα «καλεί την Επιτροπή να αποτρέπει κάθε αθέμιτη πρακτική στην εμπορία διασυνδεδεμένων υπηρεσιών από φορείς εκμετάλλευσης μηχανών αναζήτησης», τονίζοντας ότι απαιτείται αμεροληψία και διαφάνεια στον ευρετηριασμό, την αξιολόγηση, την παρουσίαση και την ταξινόμηση του περιεχομένου από τις μηχανές αναζήτησης.

Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης «μπορεί να εξελιχθούν σε ρυθμιστές της πρόσβασης» αλλά και λόγω της δυνατότητάς τους «να αξιοποιούν εμπορικά τη δευτερογενή εκμετάλλευση των πληροφοριών που λαμβάνουν» οι ευρωβουλευτές καλούν επίσης την Επιτροπή «να εξετάσει προτάσεις για την αποδέσμευση των μηχανών αναζήτησης από άλλες εμπορικές υπηρεσίες, ως μακροπρόθεσμο μέσο».

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι πρέπει να εφαρμόζεται η «ίση μεταχείριση στη διακίνηση δεδομένων στο διαδίκτυο, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς ή παρεμβολές» και καλούν τα κράτη μέλη να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο των τηλεπικοινωνιών, το οποίο «θα θέσει τέρμα στις χρεώσεις περιαγωγής στο εσωτερικό της ΕΕ, θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια δικαίου όσον αφορά την ουδετερότητα του δικτύου, και θα βελτιώσει την προστασία των καταναλωτών στην ψηφιακή ενιαία αγορά».

Οι ευρωβουλευτές καλούν τέλος την Επιτροπή να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προώθηση των διεθνών προτύπων και προδιαγραφών για το cloud computing, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα σέβεται την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα είναι αξιόπιστο και προσιτό, διαλειτουργικό, ασφαλές και ενεργειακά αποδοτικό.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ενιαία ψηφιακή αγορά Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΝ και δημόσια διοίκηση: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνουν δυνάμεις για ένα ψηφιακό μέλλον

ΕΕ: σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο

Η ΕΕ επενδύει πάνω από 307 εκατ. ευρώ στην ΤΝ και τις συναφείς τεχνολογίες

ΕΕ: εργαλεία AI σε διαδικτυακή πλατφόρμα για τους ερευνητές και τη βιομηχανία

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Αποστολή προστίμων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι ανασφάλιστα – Με Τεχνητή Νοημοσύνη οι ενστάσεις
  • V+O Greece | SEC Newgate: Επικοινωνιακή στρατηγική του Vanda Pharmaceuticals Athens Open WTA 250
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.000 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων
  • Στ. Καλαφάτης: «Με το PREVENT DisCC συνδιαμορφώνουμε στρατηγική πρόληψη φυσικών καταστροφών με νέες τεχνολογίες»
  • Εγκαίνια του Βόρειου Τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65)
  • Ελληνικές και κυπριακές μετοχές πλέον διαθέσιμες στη Wealthyhood
  • Allianz Ελλάδος: Αλλαγή στην ηγεσία της με Νέο Διευθύνων Σύμβουλο τον Ersin Pak
RSS itsecuritypro.gr
  • Το περιστατικό OpenAI–Hugging Face αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρή διακυβέρνηση και ασφάλεια στην Τεχνητή Νοημοσύνη επισημαίνει η Check Point
  • Η Netcompany υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στα πλαίσια μιας μακρόχρονης και σταθερής συνεργασίας.
  • Η επιχειρησιακή ανθεκτικότητα στην εποχή του ΑΙ: ο ρόλος της Cohesity
  • Οι επαγγελματικοί εκτυπωτές της Canon σαρώνουν στα Red Dot Design Awards
  • Η Infinitum και η LG Electronics φέρνουν την επόμενη γενιά συνεδριακών εγκαταστάσεων της HELLENiQ Petroleum στον Ασπρόπυργο
  • Η Uni Systems εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο κυβερνοασφάλειας του ΝΑΤΟ
  • Υπερψηφίστηκε το σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.