Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Υποδομές»Ασύρματες

Alcatel-Lucent: Ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων με ταχύτητα 10 Gbps

11/07/2014infocomBy infocom2 Mins Read Ασύρματες
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ρεκόρ ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων, της τάξης των 10 Gbps, μέσω «παραδοσιακών» χάλκινων τηλεφωνικών γραμμών και μιας πρωτότυπης τεχνολογίας ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν τα Bell Labs- ο ερευνητικός «βραχίονας» της Alcatel-Lucent.

Alcatel-Lucent

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω καινοτόμα τεχνολογία επιδεικνύει πώς είναι δυνατή η χρήση υπαρχόντων δικτύων με χαλκό για την παροχή «συμμετρικών» υπηρεσιών ultra-broadband 1Gbps.

«Η επίτευξη συμμετρικών υπηρεσιών του ενός Gbps- όπου το bandwidth μπορεί να να κατανεμηθεί έτσι ώστε να παρέχει ταυτόχρονες ταχύτητες upload και download της τάξης του ενός Gbps- αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για το χάλκινο broadband. Θα δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να παρέχουν ταχύτητες σύνδεσης στο Ίντερνετ που δεν διαφέρουν από τις υπηρεσίες fiber-to-the-home, κάτι που αποτελεί σημαντικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα σε περιοχές όπου δεν είναι φυσικά, οικονομικά ή αισθητικά βιώσιμη η τοποθέτηση νέων καλωδίων οπτικής ίνας που να φτάνουν απευθείας στις κατοικίες. Αντίθετα, η οπτική ίνα μπορεί να περαστεί στον δρόμο, τον τοίχο ή το υπόγειο ενός κτηρίου και το υπάρχον δίκτυο με χαλκό να χρησιμοποιηθεί για τα τελευταία λίγα μέτρα», σύμφωνα με την Alcatel- Lucent.

Στο πλαίσιο των δοκιμών χρησιμοποιήθηκε μία πρωτότυπη τεχνολογία ονόματι XG-FAST, η οποία αποτελεί προέκταση της τεχνολογίας G.fast- ενός νέου broadband standard που καθορίζεται από την ITU (International Telecommunications Union). Όταν καταστεί εμπορικά διαθέσιμο το 2015, το G.fast θα χρησιμοποιεί ένα εύρος συχνότητας για μετάδοση δεδομένων στα 106 MHz, παρέχοντας ταχύτητες broadband μέχρι 500 Mbps σε ακτίνα 100 μέτρων. Εν αντιθέσει, το XG-FAST χρησιμοποιεί ένα αυξημένο εύρος συχνότητας μέχρι και 500 MHz για να επιτυγχάνει υψηλότερες ταχύτητες σε μικρότερες αποστάσεις. Τα Bell Labs πέτυχαν «συμμετρική» υπηρεσία ενός Gbps σε απόσταση 70 μέτρων σε ένα μεμονωμένο χάλκινο ζεύγος. Τα 10 επιτεύχθηκαν σε απόσταση 30 μέτρων μέσω της χρήσης δύο ζευγών (τεχνική γνωστή ως bonding- ζευγάρωμα).

Κατά τον Μάρκους Γουέλντον, πρόεδρο των Bell Labs, «ο συνεχής μας στόχος είναι να ωθήσουμε παραπέρα τα όρια του τι είναι δυνατόν για να ʽεφεύρουμε το μέλλονʼ, με επιτεύγματα που είναι 10 φορές καλύτερα σε σχέση με ό,τι είναι δυνατόν σήμερα. Η επίδειξη των 10Gbps μέσω χαλκού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα: ωθώντας την τεχνολογία broadband στα όριά της, οι διαχειριστές μπορούν να καθορίσουν το πώς θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες τάξης gigabit στα υπάρχοντα δίκτυα, διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα πρόσβασης ultra-broadband όσο ευρύτερα και όσο οικονομικότερα είναι δυνατόν».

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Alcatel Lucent Bell Labs data
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Έλλειμμα εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων στις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες

    Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην ψηφιακή προστασία

    Η αύξηση χρήσης δεδομένων οδηγεί σε κέρδη, αλλά όχι για όλους

    Η Πράξη για τα Δεδομένα «ανοίγει» την αγορά στην καινοτομία και τον ανταγωνισμό

    Πράσινο φως από ευρωπαϊκό δικαστήριο στο σύμφωνο διαβίβασης δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ

    Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • The Media Business Game: Η ΕφΣυν στην οικογένεια Μελισσανίδη, ο Αλαφούζος κοντά στο Protagon
    • H Alpha Bank οικοδομεί τη στρατηγική της παρουσία στην Κύπρο
    • Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026 powered by ΔΕΗ 9-15 Νοεμβρίου
    • Υπεγράφη από τον Ν. Χαρδαλιά η σύμβαση για το αντιπλημμυρικό έργο στο Ρέμα Σαπφούς
    • «Η Ζωή δεν έχει undo»: Ολυμπία Οδός και «Πάνος Μυλωνάς» επενδύουν στην οδική ασφάλεια
    • ΑΑΔΕ: Το 87% των φορολογουμένων δήλωσε τα αναδρομικά του 2020
    • ΕΚΑΒ: 97 αεροδιακομιδές ασθενών με τη στήριξη των τεσσάρων τραπεζών
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • API Security: Τα 5 challenges που απειλούν σήμερα την επιχείρησή σας
    • Okta και Auth0: Ασφαλίζοντας τη νέα γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
    • The Control Plane for the Agentic Enterprise
    • Από τα Security Tools στο πραγματικό Risk: Η προσέγγιση της Nagomi
    • Rittal Greece – Λύσεις Cooling για τα Data Center Επόμενης Γενιάς
    • CONSENTIS: Ψηφιακή ταυτότητα, συγκατάθεση και εμπιστοσύνη για την ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση
    • Cyber Security Act 2.0: Τι αλλάζει για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια και τις επιχειρήσεις και με ποιο κόστος
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.