Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Υποδομές»Ασύρματες

Κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός της Ε.Ε.

04/04/2014Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Ασύρματες Διεθνή Κινητή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ακόμα ένα βήμα προς την κατάργηση της περιαγωγής στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υιοθέτησης της διαδικτυακής ουδετερότητας έγινε μετά από σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 03 Απριλίου 2014.

sim_cards

Όπως ανακοινώθηκε, οι ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης των τελών περιαγωγής από τις 15 Δεκεμβρίου 2015.

«Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών», δήλωσε η Pilar del Castillo Vera ( Ισπανία), που διαπραγματεύθηκε το νομοθετικό πακέτο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεσή της εγκρίθηκε με 534 ψήφους υπέρ, 25 κατά και 58 αποχές.

«Το Κοινοβούλιο θέλει να καταργήσει τα τέλη για τις κλήσεις, τα μηνύματα και τη χρήση Διαδικτύου από κινητό που γίνονται σε άλλη χώρα της Ε.Ε. μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2015 και να βελτιώσει τη διαχείριση του ραδιοφάσματος για την ανάπτυξη 4G και 5G σε όλη την Ευρώπη», επεσήμανε επίσης η ισπανίδα ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να διασφαλίσουμε περαιτέρω εγγυήσεις για τη διατήρηση του ανοικτού χαρακτήρα του Διαδικτύου, έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν και να παρέχουν τις εφαρμογές και υπηρεσίες της επιλογής τους, αλλά και να ενισχυθεί το Διαδίκτυο ως βασικός παράγοντας της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής ανάπτυξης και της καινοτομίας».

Όπως σημειώθηκε με το νομοσχέδιο οι ευρωβουλευτές έχουν ως στόχο να μην επιβραδύνουν ή μπλοκάρουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών τις διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές που προσφέρουν ανταγωνιστές τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον BEREC (οι ρυθμιστικές αρχές για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες) το 2012 αρκετοί πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο μπλόκαραν ή επιβράδυναν υπηρεσίες όπως το «Skype».

Οι ευρωβουλευτές συντόμευσαν τον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνει τις «εξαιρετικές» περιπτώσεις, στις οποίες οι πάροχοι πρόσβασης υπηρεσιών στο Διαδίκτυο θα μπορούν να εξακολουθούν να εμποδίζουν ή να επιβραδύνουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχουν ανταγωνιστές τους. Τα μέλη του ΕΚ υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές θα πρέπει να επιτρέπονται μόνο για την εφαρμογή δικαστικής απόφασης, τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ασφάλειας του δικτύου ή την πρόληψη της προσωρινής συμφόρησης του δικτύου. Εάν χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους «μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας», θα πρέπει αυτά να είναι «διαφανή, αμερόληπτα, αναλογικά» και να μην «διατηρούνται πέραν του απαιτουμένου».

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζουν ότι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με την αρχή της «δικτυακής ουδετερότητας» – αρχή «σύμφωνα με την οποία όλη η κίνηση στο διαδίκτυο αντιμετωπίζεται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς ή παρεμβάσεις, ανεξάρτητα από τον αποστολέα, τον παραλήπτη, το είδος, το περιεχόμενο, το μέσο, την υπηρεσία ή την εφαρμογή».

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το εν λόγω νομοσχέδιο στο στάδιο της πρώτης ανάγνωσης, προκειμένου να εδραιώσει το έργο που έχει συντελεστεί  μέχρι στιγμής και να το παραδώσει στους ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν το Μάιο. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι τα νεοεκλεγέντα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούν να βασιστούν στο έργο που έχει γίνει στη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

EU roaming ΕΕ περιαγωγή
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για το 6G: 12-15 δισ. ευρώ το αρχικό χρηματοδοτικό μέγεθος

    Νέο οδικό χάρτη για ανάπτυξη δικτύων FTTH και απονομή συχνοτήτων προτείνει η ΕΕ με νόμο ψηφιακών δικτύων

    Συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ στο Executive Dialogue με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ

    Η Ελλάδα στις πέντε χώρες που ξεκινούν πιλοτικά την επαλήθευση ηλικίας

    Η ΕΕ και η Ιαπωνία ενώνουν δυνάμεις για την τεχνολογία του αύριο

    Κίνδυνος διεύρυνσης ψηφιακού χάσματος με την ΕΕ παρά την αύξηση του μεριδίου Πληροφορικής στο ΑΕΠ

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • ΕΣΠ: «Το εμπόριο είναι ο πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας»
    • Sunlight Group: Εμπορικό «άνοιγμα» στη ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας
    • CD Media SE: Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Αδελφοί Δοξιάδη «ΓΡΑΦΟΤΕΧΝΙΚΗ» Α.Ε
    • Skroutz: Αύξηση 53% της μέσης ετήσιας δαπάνης των καταναλωτών για τα κατοικίδιά τους
    • 35 νέοι φοιτητές κάνουν στροφή στην τεχνολογία με τη στήριξη της Deloitte
    • «Λεξικό–Οδηγός Επενδυτών» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητιμσού
    • ΠΟΞ: Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ.
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • KillSec: Πίσω από την επιχείρηση KillSwitch αποκαλύπτεται το νέο business model του ransomware
    • Η AI δίνει προβάδισμα στους επιτιθέμενους – Η κυβερνοασφάλεια μπαίνει σε αγώνα ταχύτητας
    • H Mind The Hack στις 250 ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups της Ευρώπης,
    • 3 στους 4 υπαλλήλους της ΕΕ αντιμετώπισαν κυβερνοαπειλές στην εργασία, διαπιστώνει το νέο Ευρωβαρόμετρο
    • Νέα μελέτη: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη
    • Η ESET παρουσιάζει νέες λειτουργίες B2B για την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
    • Ransomware: Ρεκόρ επιθέσεων τον Αύγουστο – αλλά οι αδυναμίες παραμένουν οι ίδιες
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.