Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 25 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Security

Cardlink: η πρώτη ελληνική εταιρεία που συνεργάζεται με το PCI Security Standards Council

04/04/2019Δημήτρης ΘωμαδάκηςBy Δημήτρης Θωμαδάκης2 Mins Read Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Cardlink, η κορυφαία εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών και ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ότι έγινε μέλος του PCI Security Standards Council (PCI SSC) ως νέος Συμμετέχων Οργανισμός. Η Cardlink θα συνεργαστεί με το PCI SSC για να συμβάλλει στην προστασία των δεδομένων πληρωμών παγκοσμίως, μέσω της αδιάκοπης ανάπτυξης και υιοθέτησης των προτύπων PCI Security Standards.

Το PCI SSC ηγείται μιας παγκόσμιας προσπάθειας πολλών κλάδων για την αύξηση της ασφάλειας πληρωμών, παρέχοντας ευέλικτα και αποδοτικά πρότυπα και προγράμματα ασφαλείας που ορίζονται από τον κλάδο. Ο ακρογωνιαίος λίθος είναι το πρότυπο ασφαλείας PCI Data Security Standard (PCI DSS), το οποίο παρέχει ένα αξιοποιήσιμο πλαίσιο εργασίας για την ανάπτυξη μιας εύρωστης διαδικασίας ασφάλειας δεδομένων καρτών πληρωμών και ταυτόχρονα αποτρέπει, εντοπίζει και μειώνει τις παράνομες επιθέσεις και παραβιάσεις.

Ως Συμμετέχων Οργανισμός, η Cardlink θα προσθέσει τη δική της φωνή στη διαδικασία ανάπτυξης προτύπων και θα συνεργαστεί με μια αναπτυσσόμενη κοινότητα που περιλαμβάνει περισσότερους από 800 Συμμετέχοντες Οργανισμούς, για τη βελτίωση της ασφάλειας πληρωμών παγκοσμίως. Επίσης, η Cardlink θα έχει την ευκαιρία θα προτείνει νέες πρωτοβουλίες στο PCI Security Standards Council και να μοιραστεί διατομεακές εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές στις ετήσιες συναντήσεις της κοινότητας PCI.

Όπως τονίζει ο Mauro Lance, Γενικός Διευθυντής του PCI Security Standards Council, “Σε μια εποχή που τα συστήματα δέχονται συνεχώς πιο εξελιγμένες επιθέσεις, τα πρότυπα PCI Security Standards βοηθούν τους οργανισμούς να διασφαλίσουν τα δεδομένα πληρωμών και ταυτόχρονα αποτρέπουν, εντοπίζουν και μειώνουν τις επιθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές παραβιάσεις δεδομένων. Με την ιδιότητα του Συμμετέχοντα Οργανισμού, η Cardlink αποδεικνύει ότι έχει ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας πληρωμών παγκοσμίως με μέτρα ευαισθητοποίησης και την υιοθέτηση των προτύπων PCI Security Standards.”

Σύμφωνα με τον Πέτρο Θεοδωράκη, Διευθυντή Ασφάλειας και Συμμόρφωσης της Cardlink, “Στην Cardlink, είμαστε υπερήφανοι για την ενσωμάτωση των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας δεδομένων πληρωμών στη σχεδίαση προϊόντων και το μοντέλο λειτουργίας μας. Αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για το μέλλον μας να κερδίσουμε και να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Για αυτόν το λόγο, είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία η οποία έγινε μέλος της συνεχώς αυξανόμενης κοινότητας Συμμετεχόντων Οργανισμών και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ασφάλεια πληρωμών στην περιοχή μας.”

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Cardlink PCI
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Δημήτρης Θωμαδάκης
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Instagram
  • LinkedIn

Ο Δημήτρης Θωμαδάκης ασχολείται με τον χώρο της πληροφορικής από το 1993. Το 1999 ξεκίνησε την πορεία του, παράλληλα, ως συντάκτης τεχνολογίας. Η αρθρογραφία του, περιλαμβάνει ειδησεογραφία και παρουσιάσεις, σε θεματολογία B2B και B2C. Συγκεκριμένα, καλύπτει θέματα πληροφορικής, δικτύωσης, κινητής τηλεφωνίας, mobile συσκευών, videogames και consumer electronics.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον προστιθέμενη αξία στη συσκευή μας

Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση

ΗΠΑ: Ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να εκτελούν κυβερνοεπιχειρήσεις για την κυβέρνηση

Η AI ανοίγει τον δρόμο στο κυβερνοέγκλημα και το ransomware εξελίσσεται αντί να υποχωρεί

ΕΛΑΣ: επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους οργανισμών και φορέων

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • BofA: Θερινή «παύση» στις τιτλοποιήσεις – Δυναμική επιστροφή των αγορών τον Σεπτέμβριο
  • ΕΣΑ: Οι θερινές εκπτώσεις έχουν χάσει τον ρόλο τους
  • Split Payments από τη Wolt: Για πιο απλές και ευέλικτες ομαδικές παραγγελίες
  • Back to School με Lidl Plus διαγωνισμό!
  • Όμιλος Σαρακάκη: Παρέδωσε στην ομάδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το υπερσύγχρονο λεωφορείο Volvo Irizar i8
  • «Τουρισμός για Όλους 2026-2027». Πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις!
  • 27 εκατ. ευρώ για νέο Κέντρο Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο «Μποδοσάκειο»
RSS itsecuritypro.gr
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
  • Η AI δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού το οποίο εμφανίζει νέες απειλές
  • Η Sophos συνεργάζεται με την OpenAI στην ασφάλεια ΑΙ
  • Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση – Η πιο συνδεδεμένη γενιά είναι και η λιγότερο προστατευμένη
  • Από το CVSS στο πραγματικό ρίσκο: Το νέο Vulnerability Management στην εποχή της AI
  • Το νέο Computer History του ChatGPT μπορεί να αποκαλύψει έναν «χάρτη» της δραστηριότητας στο Mac
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.