Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Στην άτυπη σύνοδο υπουργών διαστημικής πολιτικής ο Νίκος Παππάς

08/11/2017Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη2 Mins Read Drones News Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

«Η ελληνική Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή τη διαστημική νομοθεσία και προχωρά στην ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, ο οποίος θα συντονίσει τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη Γεωργία Ακριβείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην άτυπη Σύνοδο Υπουργών Διαστημικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), που πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν μετά από πρόσκληση της εσθονικής προεδρίας.

Τη Σύνοδο απασχόλησε το μέλλον του προγράμματος «Κοπέρνικος» το οποίο στηρίζεται σε μια «οικογένεια» ευρωπαϊκών δορυφόρων και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για μια σειρά ιδιαίτερα σημαντικών εφαρμογών που αφορούν –μεταξύ άλλων- στη γεωργία, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κλιματική αλλαγή, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ασφάλεια, στις μεταφορές και στον περιφερειακό σχεδιασμό.

copernicus

Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Παππάς, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το πρόγραμμα “Κοπέρνικος” αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας ευρωπαϊκών φορέων, εθνικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών. Η δημιουργία του “mirror site”, της υποδομής του προγράμματος στην Αθήνα και η επιτυχής λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα. Εντός των προσεχών εβδομάδων, η ελληνική Κυβέρνηση θα φέρει στο Κοινοβούλιο την εθνική διαστημική νομοθεσία, στο πλαίσιο της οποίας θα προχωρήσει και η ίδρυση του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΔΟ). Ο ΕΔΟ θα επιτρέψει το συντονισμό των δυνάμεων –πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και δημόσιο- που ήδη δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις ευκαιρίες που προσφέρει τόσο ο “Κοπέρνικος” όσο και ο κλάδος του διαστήματος συνολικά, ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας. Σήμερα, στην Ελλάδα καλλιεργούνται 200.000 στρέμματα με την υποστήριξη υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας. Ήδη, δρομολογούμε τον τριπλασιασμό των εκτάσεων αυτών εντός του 2018. Η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του “Κοπέρνικου”, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας».

Το Νίκο Παππά συνοδεύουν στο Ταλίν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γιώργος Χριστοφορίδης.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Copernicus διαστημική πολιτική Κοπέρνικος νίκος παππάς
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Διεθνής διάκριση για την ALTUS-LSA

Οι ελληνικές συμμετοχές στο MWC 2025 (Greek Pavilion)

Η HUAWEI στο MWC 2025: AI, ρομποτική και remote driving

Nokia @ MWC 2025: AI-ready δίκτυα, private data centers και αυτόνομη συνδεσιμότητα

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • The Ellinikon Sports Park: Αθλητικές εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών με τη σφραγίδα του AKTOR
  • ΑΑΔΕ- ΕΘΕΑΣ – ΓΕΩΤΕΕ: Σε πλήρη λειτουργία η ΕΑΕ 2026 – Κανονικά η υποβολή αιτήσεων
  • ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων ασφάλειας και άμυνας
  • Μασούτης και ΣΟΥΡΩΤΗ: Στηρίζουν το πρόγραμμα διαγνωστικών εξετάσεων της Alzheimer Ελλάς
  • Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση των εταιρειών της ABO Energy στην Πολωνία
  • Η Air Canada ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα
  • Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα metavoles του Ελληνικού Κτηματολογίου
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
  • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
  • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
  • Νέο μοντέλο κυβερνοανθεκτικότητας για τις επιχειρήσεις, προτείνει η Commvault με βάση το Frontier AI
  • To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας
  • Η Sparkle γιορτάζει 30 χρόνια Seabone και συνεχίζει να συνδέει τον κόσμο στην εποχή του cloud και του AI
  • Υπόθεση Revolut: Hackers ζητούν λύτρα 3 εκατ. δολαρίων απειλώντας με πώληση δεδομένων πελατών
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.