Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 27 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η Ericsson στα Ποσειδώνια 2016: το Maritime ICT Cloud φέρνει επανάσταση στη ναυτιλία

08/06/2016infocomBy infocom3 Mins Read News Ελλάδα Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Ericsson στα Ποσειδώνια 2016

Η Ericsson συμμετέχει για πρώτη φορά σε μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εκθέσεις παγκοσμίως, τα Ποσειδώνια 2016, στην Αθήνα. Η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση “Ποσειδώνια 2016” πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo. H Ericsson θα βρίσκεται στο περίπτερο 2455, Hall 2, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο προηγμένες και καινοτόμες λύσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Ericsson 1

Η Αυτού Εξοχότης, η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg και η Marie Large, Επικεφαλής της Ericsson για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εγκαινίασαν το περίπτερο της Ericsson, με την παρουσία σημαντικών πελατών της, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου, δημοσιογράφων και εργαζομένων της εταιρείας.

Η Πρέσβης δήλωσε για την περίσταση: “Η Ελλάδα αποτελεί αναμφισβήτητα ηγετική δύναμη  της παγκόσμιας ναυτιλίας ενώ η Ericsson ηγείται της παγκόσμιας βιομηχανίας ΤΠΕ. Είμαι βέβαιη λοιπόν πως η συνεργασία μεταξύ των δύο θα οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.”

Η Marie Large, Επικεφαλής της Ericsson στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είπε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που η Ericsson συμμετέχει στα Ποσειδώνια 2016, καθώς παρατηρώ πως όλο και περισσότεροι Έλληνες πλοιοκτήτες εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους η χρήση των ΤΠΕ θα τους εξασφαλίσει οικονομικά αποδοτικότερη λειτουργία. Με τη διασύνδεση των πλοίων σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με τη συστηματική συλλογή πολύτιμων πληροφοριών για το φορτίο, οι οποίες μεταφράζονται σε πρακτικές επιγνώσεις, το Maritime ICT Cloud της Ericsson επιτρέπει για πρώτη ίσως φορά, την ανάληψη επιχειρηματικών αποφάσεων «εδώ και τώρα». Αυτές οι αποφάσεις, όχι μόνο βελτιώνουν αποδεδειγμένα την αποδοτικότητα ενός στόλου, αλλά μπορούν επιπλέον να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων, οδηγώντας τελικά στην επιτυχή αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων των πλοιοκτητών, των λιμένων αλλά και των διαχειριστών των τερματικών σταθμών των λιμένων.”

Το Maritime ICT Cloud της Ericsson είναι μία λύση end-to-end, η οποία κάνει πραγματικότητα τη διασύνδεση των σκαφών ενόσω πλέουν στη θάλασσα με τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στη ξηρά, με παρόχους υπηρεσιών συντήρησης, με κέντρα υποστήριξης πελατών, καθώς και με στόλους και συνεργάτες του χώρου των μεταφορών, αλλά και με τη διαχείριση των λιμένων και τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές. Παράλληλα, επιτρέπει στις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των στόλων, την παρακολούθηση των μηχανών και της κατανάλωσης καυσίμων, την επίβλεψη της διαδρομής και της πλοήγησης, καθώς και τη διασφάλιση της ευημερίας του πληρώματος. Η Ericsson παρέχει τα πάντα για αυτού του είδους τη συνολική διασύνδεση από άκρου σε άκρο και σε πραγματικό χρόνο, από τη δορυφορική διασύνδεση έως την υποστήριξη των εφαρμογών, όλα μαζί σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, ενώ επιπλέον αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συνολική διαχείριση της λειτουργίας του Maritime ICT Cloud, για λογαριασμό των πελατών της.

Εμπειρογνώμονες της Ericsson θα βρίσκονται όλη την εβδομάδα στα Ποσειδώνια, επιδεικνύοντας ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων λειτουργιών του Maritime ICT Cloud καθώς και διαφόρων περιπτώσεων χρήσεώς του, μαζί με αποδεικτικά στοιχεία όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο τέτοιες λύσεις και σχετικές υπηρεσίες, μεταμορφώνουν με ταχείς ρυθμούς τον κλάδο της ναυτιλίας, δίνοντας τη δυνατότητα στα πλοία να συμμετάσχουν στη Διαδικτυωμένη Κοινωνία.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Ericsson Maritime ICT Cloud
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρευνα ΕΚΠΑ και SchoolFan: πώς απαντούν οι νέοι στα fake news για την κλιματική αλλαγή

Η EPSILONNET εγκαινίασε το νέο της κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Η τεχνολογία ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά μέσα από τους «ΔΥΝΑΤΟΥΣ» της Κωτσόβολος

Η Wolt ενισχύει το retail οικοσύστημά της με τη νέα συνεργασία με τα Max Stores

HP: ηγέτης στο Gartner Magic Quadrant για εργαλεία διαχείρισης ψηφιακής εμπειρίας εργαζομένων

Παρουσία του Δημήτρη Παπαστεργίου η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
  • Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά
  • Το κόστος που δεν θα δείτε ποτέ στον ισολογισμό της επιχείρησής σας
  • ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ – BOSBI: Εγκαινιάζουν μια νέα εποχή για την ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνεργασία
  • Lidl Ελλάς: Νέο κατάστημα στη Σκιάθο – Επένδυση ύψους 7,7 εκατ. ευρώ
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.