Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 29 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Ελλάδα

Λύση εντός ευρώ ζητά ο ΣΕΠΕ

01/07/2015infocomBy infocom2 Mins Read Ελλάδα
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η οικονομική ασφυξία των τελευταίων ημερών έχει επιδεινώσει επικίνδυνα τις συνθήκες στην ελληνική οικονομία δημιουργώντας μία κρίσιμη κατάσταση με έντονα προβλήματα και στην αγορά των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα μετά την απόφαση για τα capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, η ομαλή διεξαγωγή ηλεκτρονικών συναλλαγών, που αποτελούν σήμερα το βασικό τρόπο συναλλαγής, αποτελεί θέμα μεγίστης σημασίας για τη διατήρηση μιας όσο το δυνατόν περισσότερο ομαλής κατάστασης στην αγορά, εν μέσω των πρωτόγνωρων αυτών συνθηκών.

sepe

Για αυτόν το λόγο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας μέσω επιστολής προς τον Πρωθυπουργό, ζητά από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, προκειμένου να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα στην ελληνική αγορά. Στην επιστολή ο ΣΕΠΕ ζητά άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για την παρουσίαση των προτάσεων που επεξεργάστηκε, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η υποστήριξη της ψηφιακής οικονομίας είναι ταυτόσημη με τη διασφάλιση αναγκαίων συνθηκών, ώστε να ολοκληρωθεί με ψυχραιμία και σύμπνοια η εθνική προσπάθεια για τη διατήρηση της χώρας μας στην Ευρώπη και το ευρώ.

Παράλληλα, τονίζονται οι άμεσα καταστροφικές συνέπειες που ελλοχεύουν για την οικονομία και την αγορά, όπως:
• Η αδυναμία έκδοσης εγγυητικών επιστολών για τη συμμετοχή επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και την κάλυψη των υποχρεώσεων τους για τη συμμετοχή, υλοποίηση και καλή εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνουν.
• Η αδυναμία είσπραξης επιταγών που έχουν λήξει.
• Η δραματική επίπτωση που υπάρχει σε εταιρίες εξαγωγικού χαρακτήρα.
• Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό.
• Η τροποποίηση προς το δυσμενέστερο στους εμπορικούς και οικονομικούς όρους συνεργασίας εκ μέρους των προμηθευτών του εξωτερικού.
• Η αδυναμία του δημοσίου τομέα να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις τεχνικής φύσεως και συντηρήσεις των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών και υπηρεσιών που εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις, επιτείνοντας τα προβλήματα του Ιδιωτικού Τομέα.
• Η υφιστάμενη καθυστέρηση στη χρηματοδότηση και αποπληρωμή συγχρηματοδοτουμένων έργων (με δεδομένο ότι το ΕΣΠΑ 2007-2014 ολοκληρώνεται εντός του 2015), καθιστά εξαιρετικά δυσχερή έως και αδύνατη τη συνέχιση υλοποίησης τους.

“Είμαστε στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό των πολιτών για την αντιμετώπιση της τεράστιας κοινωνικής πρόκλησης που βιώνει η χώρα” είναι το μήνυμα που συμπληρώνει ο ΣΕΠΕ και τονίζει ότι εξαντλεί κάθε δυνατότητα, ώστε να βρεθούν και νέες λύσεις για ομάδες του πληθυσμού, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και φορείς που αναζητούν πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΣΕΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσία του Δημήτρη Παπαστεργίου η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΠΕ

Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την Ελλάδα της νέας ψηφιακής εποχής στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Beyond 2026

Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

Αγωγή Uni Systems αμφισβητεί τις αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ και τη νομιμότητα συμμετοχής Παπαρίδου

Ολοκληρώθηκε το digital economy forum 2025: from vision to impact

Deloitte – ΣΕΠΕ: στα 13,5 δισ. ο κλάδος των ΤΠΕ το 2030

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Νέα απειλή Τραμπ για δασμούς 100% σε χώρες με ψηφιακούς φόρους
  • Στα 1,3 δισ. οι χρήστες agentic commerce έως το 2031
  • Οι Έλληνες θα εργαστούν 179 ημέρες για φόρους και εισφορές
  • The Media Business Game: Το αποτύπωμα των 1,9 δισ. ευρώ, η μάχη στα αθλητικά δικαιώματα και οι κινήσεις σε ΕΡΤ και Antenna
  • ΕΣΗΔΗΣ: Μετάβαση σε ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για τον κύκλο ζωής των Δημόσιων Συμβάσεων
  • Αττικά Πολυκαταστήματα: Εντυπωσιακή υπερκάλυψη της Δημόσιας Προσφοράς συγκεντρώνοντας €212 εκατ.
  • ΕΤΑΔ: Σε τροχιά αξιοποίησης και το «Ξενία Κομοτηνής»
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ADACOM εντάσσεται στη Microsoft Intelligent Security Association
  • Ασφαλής Τεχνητή Νοημοσύνη και κυβερνοανθεκτικότητα στο επίκεντρο του Check Point Advantage Athens 2026
  • DNS Shield: Η νέα AI λύση προληπτικής κυβερνοασφάλειας της ClearSkies
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.