Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 22 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Αγωγή Uni Systems αμφισβητεί τις αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ και τη νομιμότητα συμμετοχής Παπαρίδου

26/02/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη5 Mins Read Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Στα δικαιοσύνη μεταφέρεται η διαμάχη στο εσωτερικό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε η Uni Systems, του Ομίλου Quest, αμφισβητώντας τις εκλογικές διαδικασίες που ανέδειξαν την Γιώτα Παπαρίδου πρόεδρο του Συνδέσμου.

H Uni Systems αμφισβητεί τη νομιμότητα της συμμετοχής της κα. Παπαρίδου στις εκλογές, αλλά και στον ίδιο τον ΣΕΠΕ.

Στην απάντησή του ο ΣΕΠΕ αναφέρει πως η προσφυγή της Uni Systems αφορά ζητήματα που έχουν ήδη τεθεί, απαντηθεί θεσμικά αλλά και καταψηφιστεί, βάσει και όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών από το καταστατικό του Συνδέσμου, από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ στις 25 Ιουνίου 2025.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου Quest η Uni Systems υποστηρίζει στην αγωγή της ότι:

  • Η κα Παπαρίδου, επικαλούμενη την ιδιότητά της ως «Εξουσιοδοτημένη Αντιπρόσωπος» της ομόρρυθμης προσωπικής εταιρείας «Δ. Καράμπελας – Λ. Παπαρίδης» Ο.Ε με τον διακριτικό τίτλο «Κ&Π ΤΕΧΝΙΚΗ», δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου. Η ιδιότητα του «Εξουσιοδοτημένου Αντιπροσώπου» δεν αναφέρεται και ούτε προβλέπεται σε κανένα άρθρο του Καταστατικού του Συνδέσμου, ούτε απορρέει από την διασταλτική ερμηνεία του. Το Καταστατικό του Συνδέσμου επιτρέπει την συμμετοχή «Διαχειριστού» ή «Διαχειρίστριας» εταιρείας στις αρχαιρεσίες, ιδιότητα την οποία δεν έχει η κα Γιώτα Παπαρίδου, όπως προκύπτει από τα επίσημα και σε ισχύ στο ΓΕΜΗ στοιχεία της εταιρείας «Κ&Π ΤΕΧΝΙΚΗ».
  • Η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε και επετράπη η συμμετοχή της κυρίας Γιώτας Παπαρίδου στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συνδέσμου της πάσχει από ακυρότητα, καθώς δεν έλαβε υπόψη της ότι η ιδιότητα της «Εξουσιοδοτημένης Αντιπροσώπου» δεν ταυτίζεται με εκείνη της «Διαχειρίστριας», όπως ρητά ορίζει το καταστατικό του Συνδέσμου.
  • Ομοίως άκυρη είναι και η «εκλογή» της στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου στις εσωτερικές αρχαιρεσίες που ακολούθησαν στο ΔΣ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Στην αγωγή της η Uni Systems υποστηρίζει ακόμη ότι «η συμμετοχή της ομόρρυθμης προσωπικής εταιρείας «Κ&Π ΤΕΧΝΙΚΗ» στον Σύνδεσμο ως τακτικό Μέλος, παραβαίνει σαφέστατα το άρθρο 4 του Καταστατικού του ΣΕΠΕ, καθώς είναι δεσμευτικός ο όρος της πραγματοποίησης ακαθαρίστων εσόδων 50.000 ευρώ κατ’ έτος από δραστηριότητες σε τομείς με συνάφεια των τομέων της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Ο τζίρος από τις δραστηριότητες της «Κ&Π ΤΕΧΝΙΚΗ» στην πληροφορική ούτε ελέγχθηκε ούτε τεκμηριώθηκε την τελευταία διετία, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά έγγραφα ελέγχου της εταιρείας από αρμόδια Επιτροπή ούτε και από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο οφείλει να ελέγχει την συμβατότητα προς το Καταστατικό των εταιρειών που δεν έχουν δραστηριότητες αμιγώς συναφείς με την Πληροφορική. Η εν λόγω εταιρεία έπρεπε, σύμφωνα με το Καταστατικό, να είχε διαγραφεί πάραυτα από τον κατάλογο των Μελών του ΣΕΠΕ, από την στιγμή που δεν τεκμηριώνεται η πραγματοποίηση ετήσιων ακαθάριστων πωλήσεων 50 χιλιάδων ευρώ σε δραστηριότητες Πληροφορικής».

Με βάση τα ανωτέρω αλλά και σειρά άλλων ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που προκύπτουν από το Καταστατικό του ΣΕΠΕ η Uni Systems, ζητά με την αγωγή της να ακυρωθεί η συμμετοχή της κας. Παπαρίδου στις τελευταίες Αρχαιρεσίες, η εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιου και στη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΠΕ ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «οι αρχαιρεσίες του ΣΕΠΕ, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών του, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη τήρηση του Καταστατικού και των προβλεπόμενων διαδικασιών. Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη από Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία δικαστικού αντιπροσώπου, σύμφωνα με τις θεσμικές προβλέψεις, και τα αποτελέσματά της επικυρώθηκαν νόμιμα και οριστικά.

Η κα Παπαρίδου συμμετείχε και εξελέγη κατόπιν νόμιμης και έγκυρης διαδικασίας, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό του Συνδέσμου και την πάγια πρακτική που διαχρονικά εφαρμόζεται. Η σύνθεση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου προέκυψε από σαφή και ευρεία πλειοψηφία, καθώς η παράταξη που έλαβε την εμπιστοσύνη των μελών κατέλαβε 8 από τις 9 έδρες. Το αποτέλεσμα αυτό αποτυπώνει με αδιαμφισβήτητο τρόπο τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων-μελών».

Κατά τον ΣΕΠΕ οποιαδήποτε αντίθετη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και δεν βρίσκει έρεισμα στο Καταστατικό του Συνδέσμου, ενώ υπενθυμίζει ότι η κα. Παπαρίδου αποτελεί επί σειρά ετών ενεργό και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου, με συνεχή θεσμική παρουσία και ουσιαστική προσφορά στον κλάδο της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. Από το 2003 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, έχοντας διατελέσει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, ενώ από το 2019 εκλέγεται σταθερά πρόεδρος.

Προσθέτει επίσης ότι «η προσφυγή της Uni Systems αφορά ζητήματα που έχουν ήδη τεθεί, απαντηθεί θεσμικά αλλά και καταψηφιστεί, βάσει και όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών από το καταστατικό του Συνδέσμου, από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕ. Η επιλογή της δικαστικής οδού για θέμα που έχει κριθεί από τα αρμόδια όργανα του Συνδέσμου δεν αλλοιώνει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης ούτε δημιουργεί οποιοδήποτε κενό διοίκησης ή εκπροσώπησης».

Ο ΣΕΠΕ θεωρεί την αγωγή νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη και θα την αντικρούσει ενώπιον της Δικαιοσύνης με τεκμηρίωση και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και σημειώνει: «Ενδεικτικό της αποδοκιμασίας του κλάδου στις συγκεκριμένες ενέργειες της Uni Systems σε μια κρίσιμη περίοδο για την επίτευξη των κοινών στόχων των επιχειρήσεων, είναι ότι ήδη εταιρείες μέλη του Συνδέσμου παρεμβαίνουν δικαστικά υπέρ του ΣΕΠΕ στην δίκη, υποστηρίζοντας την εγκυρότητα και το αδιάβλητο της εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Προέδρου του και ζητούν την απόρριψη της αγωγής της Uni Systems».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Uni Systems Γιώτα Παπαρίδου ΣΕΠΕ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την Ελλάδα της νέας ψηφιακής εποχής στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Beyond 2026

Εθνική Τράπεζα και SAP ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρικής τραπεζικής

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η φοιτητική ομάδα AEGIS του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον παγκόσμιο τελικό ICT Competition της Huawei

Η Span αποκτά το Microsoft Frontier partner badge για λύσεις AI σε παγκόσμιο επίπεδο

Η DigiTech επαναπροσδιορίζει την ψηφιακή εκπαίδευση μέσα από έργα κοινωνικού και διεθνούς αντίκτυπου

Η Vodafone μετασχηματίζει τα καταστήματά της σε ολοκληρωμένους προορισμούς τεχνολογίας

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Επιλογή μας να καταστήσουμε την Αττική πρωταγωνίστρια της νέας ψηφιακής εποχής» 
  • The Media Business Game: ΣΚΑΪ, ΕΡΤ και Alter Ego ανεβάζουν στροφές σε ενημέρωση και δικαιώματα
  • Η TILESKOPIO στο ESA BIC Greece με τεχνολογίες κυβερνοασφάλειας
  • Συνεργασία Revolut & Wolt στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής» στη Beyond 2026
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace
  • Η Postbank γιόρτασε 35 χρόνια παρουσίας στη Βουλγαρία
RSS itsecuritypro.gr
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • KIEFER: Η ελληνική εταιρεία που συνδέει την Πράσινη Ενέργεια, την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Ρομποτική, διατηρώντας τα Δεδομένα στην Ελλάδα
  • Η AWS Φέρνει Υπολογιστική Ισχύ, Αποθήκευση και Υπηρεσίες AI στην Αθήνα με Νέο Local Zone, Διαθέσιμο τον Ιούλιο 2026
  • Η αποτελεσματική κυβερνοασφάλεια δεν κρίνεται από την απουσία περιστατικών, αλλά από την ικανότητα αντίδρασης και προσαρμογής
  • Το Innovation to Impact⁠ φέρνει το deep tech στην πράξη – Δείτε το πρόγραμμα! (16/6, Divani Caravel)
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.