Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News»Internet

Συνεργασίες της Google για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

10/02/2015infocomBy infocom4 Mins Read Internet Security Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται για 12η χρονιά, η Google ανανεώνει τη συνεργασία της με το Saferinternet.gr, οργανώνοντας τη θεατρική παράσταση “Η Φάρμα του Διαδικτύου” για πάνω από 400 μαθητές της Δ’ τάξης και δάσκαλους από δημοτικά σχολεία της Αττικής.

SecurityCheckup_Blog_1200x646

Η παράσταση, που έχει ήδη ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Google και του Saferinternet.gr, σε συνεργασία με διακεκριμένους τοπικούς φορείς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης από τη θεατρική ομάδα ΧΙΛΙΟΔΕΝΤΡΙ με την ευγενική παραχώρηση του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Χρησιμοποιώντας την μεταφορά όπου σε μια φάρμα τα ζώα ξεκινούν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, η παράσταση, βασισμένη στην ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του Διαδικτύου προσφέροντας εργαλεία και τρόπους για να είναι ασφαλείς μέσα από τέσσερις διδακτικές ιστορίες.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση όπου εκπρόσωποι της Google και του Saferinternet.gr θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών για το ίντερνετ.

Το Διαδίκτυο που Θέλουμε
Ταυτόχρονα, και χάρη στην εθελοντική εργασία δυο εκπαιδευτικών, του κ. Άρη Π. Λούβρη και κ. Ηλία – Παναγιώτη Κουρτέση, έρχεται στην Ελλάδα η ελληνική έκδοση του «Διαδικτύου που Θέλουμε», ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου για μαθητές 13-16 ετών. Το εγχειρίδιο, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Google με τους οργανισμούς European Schoolnet και Liberty Global και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλεί τους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο.

“Το Διαδίκτυο που Θέλουμε” (Web We Want)* είναι ένα βιβλίο-εργαλείο για τους εφήβους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μια πηγή γνώσης και συμβουλών για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου. Έχει την έγκριση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) για χρήση εντός και εκτός σχολικής τάξης. Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ανακοινώνεται η β’ έκδοσή του με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο περιγράφει τα θέματα και τις έννοιες που πραγματεύεται το εγχειρίδιο. Το καλά δομημένο και επικαιροποιημένο περιεχόμενο του ξεχωρίζει ως κατευθυντήριος φάρος στον ωκεανό του Διαδικτύου,” Άρης Λούβρης, Υπεύθυνος site “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” ΠΣΔ, Εθνικός Συντονιστής eSafety πιστοποίησης για σχολεία.

Έλεγχος ασφαλείας
Η Google δεν σταματάει εκεί. Από την Ασφαλή Περιήγηση, που προστατεύει περισσότερους από 1 δις χρήστες των Chrome, Firefox, και Safari, εώς την επιβεβαίωση σε 2ο στάδιο η Google έχει αναπτύξει ποικίλους τρόπους προστασίας για να κρατά τους χρήστες και τις πληροφορίες τους ασφαλείς. Αύριο, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η Google ανανεώνει τον Έλεγχο Ασφαλείας, έναν εύκολο τρόπο για τους χρήστες να διαχειρίζονται τα προσωπικά του στοιχεία ασφαλείας.

Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Google.
“Η ασφάλεια είναι βασική προτεραιότητα για την Google. Οι μηχανικοί μας δουλεύουν σε 24ωρη βάση για να προστατεύσουν τους χρήστες από τις επιθέσεις στο διαδίκτυο. Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να κάνουν πολλά από μόνοι τους, ακολουθώντας συμβουλές διαθέσιμες στο “Κέντρο Ασφάλειας της Google”. Σε αυτό συνεργαζόμαστε με ειδικούς φορείς όπως το Saferinternet.gr για να ενημερώσουμε γονείς, εκπαιδευτικούς και κυρίως τη νέα γενιά, για τους τρόπους και τα εργαλεία που διασφαλίζουν την ασφαλή τους πλοήγηση ώστε να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες για γνώση, επικοινωνία και ψυχαγωγία που προσφέρει το Διαδίκτυο.”

Saferinternet.gr
«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για ένα Διαδίκτυο καλύτερα προσαρμοσμένο στα παιδιά, είναι πολύ σημαντικό το διαδίκτυο να καταστεί τόπος ευκαιριών ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στη γνώση, επικοινωνία, να αναπτύξουν δεξιότητες και να βελτιώσουν τις επαγγελματικές προοπτικές και την απασχολησιμότητά τους. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό να επενδύσουμε στη γνώση και στον ψηφιακό αλφαβητισμό χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των ΤΠΕ, που θα επιτρέψουν στα παιδιά και όχι μόνο να χρησιμοποιούν τις διαδραστικές τεχνολογίες με ορθό και υπεύθυνο τρόπο, με κριτική σκέψη, και συνεπώς και με ασφάλεια.»

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
«Δικτυωνόμαστε καθημερινά σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον έρευνας και τεχνολογίας, επιτευγμάτων, ερεθισμάτων και αλλαγών. Η μαγεία της άμεσης, ταχείας και ανεξάντλητής πληροφόρησης του Διαδικτύου δημιουργεί ένα ιδεατό περιβάλλον. Ωστόσο, η δαιμονοποίηση του διαδικτύου δεν θα βοηθήσει στην εξάλειψη των κινδύνων, γι’ αυτό απαιτείται μέτρο, λογική και ισορροπία. Στο πλαίσιο αυτό, η προώθηση ενός ασφαλέστερου διαδικτύου αποτελεί ευθύνη όλων μας και απαιτεί την συλλογική συνεργασία ενός πλέγματος φορέων. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πρωτοστατεί στη διενέργεια ενημερωτικών εκστρατειών και στην ανάπτυξη κοινωνικών δικτύων ευρείας συμμετοχής πολιτών. Οφείλει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές τόσο για την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής παραβατικότητας. Με σεβασμό απέναντι στη νέα εποχή ας προετοιμάσουμε το έδαφος για τις νέες γενιές, προωθώντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία στο σύγχρονο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Google Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η TrendAI κατακτά την πρώτη θέση στο benchmark κυβερνοασφάλειας Agentic AI του CyberGym με ποσοστό επιτυχίας 97%

Έρευνα της Check Point αποκαλύπτει κρυφό κανάλι στο ChatGPT που επέτρεπε πρόσβαση σε δεδομένα Gmail

Η GCC Hellas αναγνωρίζεται ως Fortinet SASE Specialist Distributor

Πάνω από 8 στις 10 ΜμΕ αντιμετώπισαν περιστατικό κυβερνοασφάλειας τον τελευταίο χρόνο

Quishing: πώς το phishing μέσω QR code μπορεί να παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας των επιχειρήσεων

Βρήκατε μια ξένη τραπεζική κάρτα – Τι πρέπει να κάνετε

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
  • DOTSOFT: Αναλαμβάνει έργο του Δήμου Δράμας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
  • Έκθεση Mastercard: Ένας στους δέκα καταναλωτές θα χρησιμοποιεί AI agents έως το 2030
  • Τέσσερις μεγάλες συγκοινωνιακές παρεμβάσεις στην Ανατολική και Δυτική Αττική
  • Cenergy Holdings: Η Σωληνουργεία Κορίνθου αναλαμβάνει την προμήθεια σωλήνων για έργο του ΔΕΣΦΑ
  • ΑΑΔΕ: Νέα αναβάθμιση του myDATA
  • Wolt και AEGEAN ενώνουν τις δυνάμεις τους
  • Φάρμα Κουκάκη: Ρεκόρ ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό
RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
  • Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διακρίσεις σε στελέχη και ομάδες που καινοτομούν στη Δημόσια Διοίκηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
  • Η GCC Hellas αναγνωρίζεται ως Fortinet SASE Specialist Distributor και επιταχύνει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος συνεργατών της
  • Η TrendAI™ κατακτά την πρώτη θέση στο benchmark κυβερνοασφάλειας Agentic AI του CyberGym με ποσοστό επιτυχίας 97%
  • Το Cryptshare Secure Information Exchange της Akeydor είναι διαθέσιμο τώρα στην Ελληνική αγορά για τους Enterprise users!
  • Έρευνα Ransomware στην Ευρώπη: Αύξηση επιθέσεων 29% μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026
  • cipherX: Η κυβερνοασφάλεια, από τη θεωρία στην πράξη στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου
  • Η Check Point ενσωματώνει τα μοντέλα OpenAI Daybreak για ταχύτερο εντοπισμό και αντιμετώπιση κυβερνοκινδύνων
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.