Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»News

Η ταχύτητα σύνδεσης είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο για τους Ευρωπαίους χρήστες internet

09/07/2013Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read News Διεθνή
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

neelie_kroes3

Ως κορυφαίο ζήτημα για τους χρήστες του διαδικτύου αναδεικνύεται πλέον η ταχύτητα σύνδεσης. Σύμφωνα με την τελευταία πανευρωπαϊκή έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο οι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σχεδόν τα μισά ευρωπαϊκά νοικοκυριά (45%) θα αναβάθμιζαν τη συνδρομή τους στο διαδίκτυο ή θα άλλαζαν πάροχο προκειμένου να αποκτήσουν ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση, αποδεικνύοντας έτσι ότι για την επιλογή πακέτου διαδικτυακών υπηρεσιών η ταχύτητα είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας με την τιμή.

Επίσης άλλα σημαντικά συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας Ευρωβαρόμετρου, όπως τα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι:

· Η ταχύτητα αποκτά ολοένα μεγαλύτερη σημασία: Χάρη στον ανταγωνισμό, οι τιμές έχουν γίνει προσιτές, αλλά πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ικανοποίηση της ζήτησης για υψηλότερες ταχύτητες. Περίπου το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες πρόσβασης σε διαδικτυακό περιεχόμενο και εφαρμογές, εξαιτίας της ανεπαρκούς ταχύτητας ή χωρητικότητας λήψης.

· Ποιότητα των υπηρεσιών: Το 20 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μερικές φορές το διαδικτυακό περιεχόμενο δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο ή ότι οι εφαρμογές στο κινητό τους παρουσίαζαν εμπλοκές. (ποσοστό μεγαλύτερο κατά 4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2011). Αυτό συνέβαινε κυρίως όταν προσπαθούσαν να δουν βίντεο (42 %), να ακούσουν μουσική (22 %), να «φορτώσουν» δωρεάν περιεχόμενο βίντεο (22 %), να παρακολουθήσουν ζωντανά εκδηλώσεις (20 %) ή να παίξουν διαδικτυακά παιχνίδια (19 %). Επίσης, η ποιότητα του ήχου δεν είναι καλή. Μόνο το 38% δήλωσαν ότι η ποιότητα του ήχου στις κλήσεις από κινητό τηλέφωνο είναι πολύ καλή σε σύγκριση με το 49% για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο και το 25% για κλήσεις μέσω του διαδικτύου.

· Ανοιχτό διαδίκτυο και ουδετερότητα του δικτύου: Ένα από τα πιο ενοχλητικά ζητήματα από την άποψη της ουδετερότητας του δικτύου και των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι τα «μπλοκαρισμένα» βίντεο. Το 34 % των ενηλίκων χρησιμοποιούν υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου (VOIP), συγκριτικά με 27% το 2012.

· Καταναλωτικές τάσεις: Το 44 % των νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον μία συνδρομή κινητού διαδικτύου, σε σχέση με 30% το 2012. Το 45 % των νοικοκυριών αγοράζουν πακέτα υπηρεσιών επικοινωνιών (π.χ. πακέτα που περιλαμβάνουν τηλεόραση, διαδίκτυο, σταθερό και κινητό τηλέφωνο) από την ίδια εταιρεία. Το 40% (από το 45% των νοικοκυριών) σκέφτηκαν να αλλάξουν τον πάροχο πακέτου υπηρεσιών, αλλά το 29% δηλώνει ότι δεν είναι εύκολη η σύγκριση των όρων ανάμεσα στα διάφορα πακέτα.

every_european_digital_neelie_kroes

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά (54%) περιορίζουν τις τηλεφωνικές κλήσεις τους από το κινητό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό λόγω του υψηλού κόστους. Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ν. Kroes δήλωσε σχετικά: «Ζούμε στην εποχή του έξυπνου τηλεφώνου και οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Είναι απαράδεκτο ο μισός πληθυσμός να περιορίζει τις τηλεφωνικές κλήσεις εξαιτίας του κόστους και είναι αδιανόητο να ευθύνεται γι’ αυτό η έλλειψη μιας συνδεδεμένης ενιαίας αγοράς ».

Ωστόσο, στην έρευνα του 2013 διαπιστώθηκε μείωση κατά 11% (από 60% σε 49%) του αριθμού των ατόμων που προβληματίζονται για το κόστος των κλήσεων σε τρίτα δίκτυα. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα για την Επιτροπή ότι η μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων κινητής τηλεφωνίας έχει επηρεάσει θετικά τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Kroes Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ψηφιακέ Ατζέντα
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

    Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΤΝ και δημόσια διοίκηση: Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνουν δυνάμεις για ένα ψηφιακό μέλλον

    Παρουσίαση του HP TPM Guard στο HP Imagine 2026

    Data Center για τις ΑΙ ανάγκες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα από την COSMOTE TELEKOM

    ΕΕ: σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο

    Η ΕΕ επενδύει πάνω από 307 εκατ. ευρώ στην ΤΝ και τις συναφείς τεχνολογίες

    ΕΕ: εργαλεία AI σε διαδικτυακή πλατφόρμα για τους ερευνητές και τη βιομηχανία

    Leave A Reply Cancel Reply

    Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required

    Ροή RSS: BizNow.gr BizNow.gr
    • 1ο Βιοτεχνικό Συνέδριο ΒΕΑ-ΒΕΠ-ΒΕΘ – «Η Βιοτεχνία του Αύριο»
    • Γρηγόρης: Σημαντική ανάπτυξη στην Κύπρο
    • 24ωρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου
    • Ο Ζαχαρίας Γιακουμής αναλαμβάνει Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
    • myBusinessSupport: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις του Ρεθύμνου με οικονομικές απώλειες λόγω κατολίσθησης
    • Στ. Καφούνης: «Στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω συστήματος επισιτιστικής βοήθειας»
    • Εγκαινιάστηκε το νέο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς
    Ροή RSS: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • API Security: Τα 5 challenges που απειλούν σήμερα την επιχείρησή σας
    • Okta και Auth0: Ασφαλίζοντας τη νέα γενιά ψηφιακών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
    • The Control Plane for the Agentic Enterprise
    • Από τα Security Tools στο πραγματικό Risk: Η προσέγγιση της Nagomi
    • Rittal Greece – Λύσεις Cooling για τα Data Center Επόμενης Γενιάς
    • CONSENTIS: Ψηφιακή ταυτότητα, συγκατάθεση και εμπιστοσύνη για την ευρωπαϊκή ψηφιακή μετάβαση
    • Cyber Security Act 2.0: Τι αλλάζει για την ευρωπαϊκή κυβερνοασφάλεια και τις επιχειρήσεις και με ποιο κόστος
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.