Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 12 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Πώς η ΔΕΗ διευρύνει την παρουσία της στις σταθερές τηλεπικοινωνίες

20/05/2026Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Την παρουσία της στην αγορά σταθερών τηλεπικοινωνιών διευρύνει η ΔΕΗ, προσθέτοντας υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας στο ΔΕΗ Fiber, ενώ παράλληλα συνεχίζει με ταχείς ρυθμούς την ανάπτυξη του δικτύου της FTTH.

Η νέα υπηρεσία διατίθεται ως πρόσθετη επιλογή (Add On) στα προγράμματα broadband της εταιρείας και βασίζεται στη λογική του «internet-first» μοντέλου που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η ΔΕΗ στην είσοδό της στις τηλεπικοινωνίες. Το βασικό πακέτο περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις προς εθνικά σταθερά και κινητά, ενώ υπάρχει και πρόσθετη επιλογή με 1.000 λεπτά διεθνών κλήσεων προς 35 προορισμούς.

Οι υπηρεσίες φωνής λειτουργούν μέσω τεχνολογίας Voice over Broadband (VoBB) πάνω στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της FiberGrid, χωρίς χρήση υποδομών χαλκού. Η υπηρεσία υποστηρίζει λειτουργίες όπως αναγνώριση κλήσης, προώθηση και φορητότητα αριθμού, ενώ η ενεργοποίηση πραγματοποιείται μέσω του υπάρχοντος εξοπλισμού του συνδρομητή, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη τεχνική εγκατάσταση.

Η κίνηση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ΔΕΗ επιχειρεί να αυξήσει το αποτύπωμά της στην αγορά FTTH. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, το δίκτυο της FiberGrid έχει πλέον περάσει από 1,8 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ περίπου 1 εκατ. γραμμές είναι ήδη διαθέσιμες για άμεση σύνδεση. Η ανάπτυξη του δικτύου πραγματοποιείται με συνδυασμό υπόγειων και εναέριων υποδομών, αξιοποιώντας τις ενεργειακές υποδομές και το γεωγραφικό αποτύπωμα του ομίλου.

Η FiberGrid διαθέτει παρουσία σε 95 περιοχές, με συνδέσεις διαθέσιμες ή υπό ανάπτυξη. Ο στρατηγικός της σχεδιασμός προβλέπει κάλυψη 3,8 εκατ. νοικοκυριών και επιχειρήσεων έως το 2028. Η εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει συνολικό αριθμό συνδρομητών FTTH, ωστόσο, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η διοίκηση κατά την ενημέρωση αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2025, πραγματοποιούνται περίπου 200 νέες συνδέσεις ημερησίως.

Τα εμπορικά πακέτα της ΔΕΗ βασίζονται αποκλειστικά σε υποδομή FTTH, με την εταιρεία να επενδύει στην παροχή υψηλών ταχυτήτων και σταθερής σύνδεσης. Σήμερα το ΔΕΗ Fiber διατίθεται με προγράμματα 500 Mbps, 1 Gbps και 2,5 Gbps.

Οι κινήσεις της ΔΕΗ παρακολουθούνται στενά από τους μεγάλους παρόχους της αγοράς, ΟΤΕ, Vodafone και Nova, καθώς η ταχεία ανάπτυξη του FTTH δικτύου της δημιουργεί νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό της σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης.

Παράλληλα, στην αγορά συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τις ευρύτερες τηλεπικοινωνιακές επιδιώξεις της ΔΕΗ, μετά και τη συμμετοχή της στη δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για την εκ νέου απονομή φάσματος στις ζώνες 900 MHz και 1.800 MHz. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για είσοδο στη λιανική αγορά κινητής τηλεφωνίας, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της επιχείρησης στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία.

Η τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της ΔΕΗ για ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών δεδομένων. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος προωθεί, μεταξύ άλλων, το έργο East to Med Data Corridor για διεθνείς διασυνδέσεις δεδομένων, επενδύσεις σε data centers και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Στον σχεδιασμό αυτό εντάσσεται και το σχέδιο δημιουργίας μεγάλου data center στη Δυτική Μακεδονία, το οποίο η διοίκηση παρουσιάζει ως μέρος του συνολικού μετασχηματισμού της ΔΕΗ σε όμιλο ενεργειακών και ψηφιακών υποδομών (PowerTech).

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΔΕΗ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή σκυτάλης στη Vodafone: Ο Νιέλ αποκτά το 16,21% και η e& αποχωρεί

Infocom Today #176: Πρώτη η Ελλάδα στις «γαζέλες», δεύτερη στους innovators, χαμηλά στις επενδύσεις!

Cosmote 5G WiFi: γρήγορο και οικονομικό internet στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας

Ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα για το Κτηματολόγιο με την υπογραφή της Vodafone

Φέρε το summer buddy σου στην Inalan

Αυξάνεται ο έλεγχος των παρόχων στις δορυφορικές υπηρεσίες D2D

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Κυριακού προχωρούν την κοινή πλατφόρμα
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Προχωράμε στην πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη»
  • Ψηφιακό Κράτος: Το Ενιαίο CRM αλλάζει τον τρόπο εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων
  • ΣΔΑΔΕ: Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του – Νέα διοίκηση για την περίοδο 2026–2029
  • ΑΑΔΕ: Μετάθεση καταληκτικής προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Ίδρυμα Ευγενίδου: Πέντε νέες δωρεές για την εκπαίδευση και την κοινωνία
  • Στ. Καφούνης: Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων στις 13 Ιουλίου. Οι βασικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
RSS itsecuritypro.gr
  • Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Εφαρμοστικό Πλαίσιο του Κανονισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) – Ξεκίνησε η ακρόαση των αρμόδιων φορέων
  • Ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά το θάνατο: Πώς να διαχειριστείτε τους κινδύνους για την ψηφιακή κληρονομιά των αγαπημένων σας
  • Newra AI Hub: Μια κοινή πρωτοβουλία της Πειραιώς και της Accenture εγκαινιάζει νέα εποχή στις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
  • Η Commvault διατηρεί τη θέση της ως Leader για 15η συνεχή χρονιά στο Gartner® Magic Quadrant™ για Πλατφόρμες Backup και Προστασίας Δεδομένων
  • Η Ευρώπη ενδυναμώνει τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας με την κοινοπραξία CSC-EDIC – Στρατηγική συμμετοχή της ΕΑΚ
  • NIS2: Από τη δήλωση συμμόρφωσης στην αποδεδειγμένη κυβερνοανθεκτικότητα
  • Liquid Cooling Package – Αποδοτική Ψύξη για IT Υποδομές και Data Centers
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.