Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Συνέδρια

16η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ψηφιακές υπηρεσίες

20/11/2025infocomBy infocom2 Mins Read Συνέδρια
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες πραγματοποίησε, στις 18 Νοεμβρίου 2025 στις Βρυξέλλες, τη 16η συνεδρίασή του, με συμμετοχή του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Μασσέλου. Οι συζητήσεις του Συμβουλίου επικεντρώθηκαν στις διαδικτυακές οικονομικές απάτες, σε θέματα παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο και στους συστημικούς κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο ανακοίνωσε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής οικονομικής απάτης, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών, την ακεραιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών και την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Η πρωτοβουλία αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων αρχών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και την από κοινού ανάπτυξη εργαλείων δράσης. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υλοποιήσει έως το τέλος του έτους, πανευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης, με τη στήριξη εθνικών αρχών, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των χρηστών για τις προβλέψεις του Κανονισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών (Digital Services Act-DSA) σχετικά με το παράνομο και παραπλανητικό περιεχόμενο, καθώς και για τους τρόπους προστασίας από διαδικτυακές οικονομικές απάτες.

Όσον αφορά τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, επισημάνθηκε, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης, η αύξηση της διαδικτυακής διακίνησης προϊόντων απομίμησης που συχνά ενέχουν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των χρηστών, καθώς και η ανάπτυξη νέων μορφών ψηφιακής πειρατείας που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή πολιτιστική παραγωγή. Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη χαρτογράφηση των παραβιάσεων και την ανίχνευση των αναδυόμενων τάσεων, ως απαραίτητο βήμα για την ανάληψη μελλοντικών δράσεων.

Επίσης, το Συμβούλιο υιοθέτησε έκθεση για τους πιο σημαντικούς και επαναλαμβανόμενους συστημικούς κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες των πολύ μεγάλων διαδικτυακών πλατφορμών και μηχανών αναζήτησης και τα μέτρα αντιμετώπισής τους, όπως οι κίνδυνοι σχετικά με τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και επικίνδυνων προϊόντων, την προστασία ανηλίκων και την ψυχική υγεία (π.χ. εθιστική χρήση κοινωνικών δικτύων).

Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε το Ετήσιο Σχέδιο Εργασιών του για το 2026 και συζήτησε τα προκαταρκτικά ευρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την τήρηση των υποχρεώσεων διαφάνειας από το TikTok, το Facebook και το Instagram.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

ΕΕΤΤ
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκλήρωση δημόσιας διαβούλευσης για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση στην Λάρισα για την Ψηφιακή Διακίνηση

Φοιτητικό συνέδριο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας Engineering The World 2026 powered by METLEN

Παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για την ευημερία των εργαζομένων

Ο ΟΤΕ έχει ενσωματώσει το ΑΙ σε κάθε πτυχή της λειτουργίας του

Παιδιά online αλλά με όρια – το νέο πλαίσιο προστασίας στον ψηφιακό κόσμο

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.