Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Σάββατο, 15 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις

Uni Systems: ανάπτυξη με διψήφιο νούμερο και ανεκτέλεστο 680 εκατ. ευρώ

07/05/2025Τέτη ΗγουμενίδηBy Τέτη Ηγουμενίδη3 Mins Read Focus - Ελληνική Αγορά Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σε τροχιά ανάπτυξης με διψήφιο ποσοστό κινείται η Uni Systems του Ομίλου Quest, έχοντας να εκτελέσει έργα συνολικής αξίας 680 εκατ. ευρώ.

Σε συνέντευξη τύπου χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιάννης Λουμάκης, υπογράμμισε την αύξηση εσόδων 12% στα 242 εκατ. ευρώ (ενοποιημένα με την Intelli Solutions, της οποίας η Uni Systems κατέχει το 90%) σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα εξακολουθεί να κατέχει ο κλάδος των διεθνών αγορών με 45%, και ακολουθούν ο χρηματοοικονομικός και τραπεζικός τομέας, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Παράλληλα κατά την προηγούμενη χρήση η επένδυση στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της Uni Systems (Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Fintech, IT Consulting, Managed Services και Customer Experience) ενισχύθηκε μέσα στο 2024, με έσοδα που ξεπέρασαν τα 71 εκατ. ευρώ.

Η ανοδική οικονομική πορεία της Uni Systems συμβαδίζει με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τη χρονιά που πέρασε, με περισσότερες από 500 προσλήψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνολικό αριθμό των εργαζομένων που ξεπερνά τα 1800 άτομα.

Ο κ. Λουμάκης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα υπογράμμισε το ενδιαφέρον της εταιρίας για τα έργα στον τομέα της Άμυνας αναφέροντας πως σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικές συζητήσεις, προσθέτοντας ότι κατά την τρέχουσα χρήση θα υπάρξουν και έσοδα από project που ανέλαβε ή θα αναλάβει, χωρίς να μπορεί να αναφερθεί σε αυτά.

Ειδικότερα, δεδομένων των γεωπολιτικών εξελίξεων παγκοσμίως και στην Ευρώπη, του ευρωπαϊκού ReArm Europe Plan/Readiness 2030, αλλά και των ανακοινώσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο διευθύνων σύμβουλος της Uni Systems αποτύπωσε τη στρατηγική κατεύθυνση προς την υλοποίηση των σχετικών έργων.

Σε ό,τι αφορά επίσης στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, ο κ. Λουμάκης ανέφερε ότι αυτά περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, πέρα από τους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία και η Κύπρος.

Αναφορικά με τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης (ΤΑ) σημείωσε πως υπάρχουν έργα τα οποία προχωρούν απρόσκοπτα και κάποια άλλα που προβληματίζουν, λέγοντας πως θεωρεί αναγκαία τη χρονική παράταση διάρκειας του Ταμείου αν και εκτιμά ότι δεν θα δοθεί. Συμπλήρωσε ότι η Uni Systems είναι ιδιαίτερα προσεκτική ως προς την ανάληψη νέων έργων στο πλαίσιο του ΤΑ.

Για την ψηφιοποίηση των αρχείων του υποθηκοφυλακείου είπε πως ζητήθηκε από το Κτηματολόγιο η μείωση του οικονομικού αντικειμένου κατά 16% κάτι που δεν έγινε δεκτό από όλες τις εταιρίες που υλοποιούν το έργο, οι οποίες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Πρόσθεσε πάντως πως φαίνεται να έχει βρεθεί η λύση χωρίς όμως ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί τυπικά.

Στη χθεσινή ενημέρωση του Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου Quest, Θεόδωρος Φέσσας, η αντιπρόεδρος, Έφη Κουτσουρέλη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Quest, Απόστολος Γεωργαντζής, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μάρκος Μπιτσάκος και ο νέος πρόεδρος της Uni Systems Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο κ. Φέσσας απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις φήμες περί «επιθετικής» εξαγοράς της Uni Systems, απάντησε σιβυλλικά πως «ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα δούναι και λαβείν». Επανέλαβε ότι στόχος της διοίκησης της εταιρίας είναι η μεγιστοποίηση της αξίας της και δεν απέκλεισε την εξαγορά τρίτων εταιριών, όπως και την εισαγωγή της Uni Systems στο Χρηματιστήριο, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται καμία σχετική απόφαση και τίποτα προς ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Uni Systems
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Τέτη Ηγουμενίδη

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kearney: Μικτή εικόνα για την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό δείκτη τηλεπικοινωνιών

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Η Verbatim ορίζει τη Smart4all International ως επίσημο διανομέα για την Ελλάδα

Το θεσμικό οικοσύστημα του GRDCA επεκτείνεται στα 70 μέλη

Η DOTSOFT ανανεώνει τη συνεργασία της με το International IDEA για ακόμη τρία χρόνια

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα για το επτάμηνο του 2026 η επιβατική κίνηση
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ συγγενών και οικείων προσώπων
  • ABB: Παρουσιάζει το πρώτο Πακέτο Επέκτασης για το κορυφαίο της σύστημα κατανεμημένου ελέγχου
  • Forscope: Νέα έρευνα της αγοράς λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
  • DOTSOFT Α.Ε.: Αύξηση κύκλου εργασιών στα €12,79 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2026
  • Η Μάντσεστερ Σίτι υπογράφει παγκόσμια συνεργασία με το Trendyol
  • Η LALIGA EA SPORTS για τα επόμενα τρία χρόνια στην COSMOTE TV
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.