Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Κυριακή, 16 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Η Nova βραβεύτηκε ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης

27/03/2025infocomBy infocom3 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

H Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τιμήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ουσιαστική συμβολή της στην αποκατάσταση περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, δρώντας ως «Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης».

Η βράβευση της Nova και άλλων 26 εταιρειών, ιδρυμάτων και φορέων, καθώς και της Δημοκρατίας της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Συνεργασία για τη Δημιουργία – Ένας πρωτοποριακός θεσμός με σημαντικά αποτελέσματα», στο ΚΠΙΣΝ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, στις 21 Μαρτίου 2025.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, οι πρώην Υπουργοί Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης και Κώστας Σκρέκας, ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Στάθης Σταθόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Γκουντούφας.

Η Nova υλοποίησε ένα ευρύ πρόγραμμα αποκατάστασης και ανάπλασης, με έμφαση στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς στον Έβρο, τη Ρόδο και την Ιερά Μονή Πεντέλης στην Αττική, περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2023 και 2024. Στόχος των δράσεων ήταν η ενίσχυση της φυσικής αναγέννησης των δασών, η προστασία του εδάφους από πλημμύρες και διάβρωση, η αποκατάσταση μέσω αναδάσωσης, αλλά και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει το καινοτόμο έργο πολιτικής προστασίας «Έξυπνο Δάσος Ρόδος», για την προστασία της περιοχής Natura 2000 «Κοιλάδα των Πεταλούδων».

Ο CEO της Nova, Γιώργος Λάμπρου, δήλωσε: «Αυτή η βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Nova και επιβεβαιώνει την έμπρακτη δέσμευσή μας στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη. Ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά στην ανάγκη αποκατάστασης πολύτιμων δασικών οικοσυστημάτων, όπως στις περιοχές της Δαδιάς και της Ρόδου, με έργα που υλοποιήθηκαν σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις αρμόδιες τοπικές αρχές. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας και όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία. Δέσμευσή μας είναι να στηρίζουμε τη χώρα μας έναντι της κλιματικής κρίσης και να συνεργαζόμαστε με τις δημόσιες αρχές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους».

Το βραβείο παρέλαβε η Corporate Affairs Executive Director της Nova, Μάρθα Κεσίσογλου, η οποία στην ευχαριστήρια δήλωσή της ανέφερε: «Στη Nova προσανατολίζουμε τις δράσεις μας στην προστασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο στην αποκατάσταση αλλά κυρίως στην πρόληψη. Έχουμε μια στενή και δομημένη συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τη Γενική Γραμματεία Δασών και τη Γενική Διεύθυνση Δασών, με τους οποίους έχουμε υλοποιήσει εξαιρετικά έργα στη Δαδιά, στη Ρόδο και την Πεντέλη. Με το πρωτοποριακό έργο “Έξυπνο Δάσος” που θα προσφέρουμε στο νησί της Ρόδου, κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην Κοινωνική Υπευθυνότητα, ευελπιστώντας να αποτελέσουμε πρότυπο προστασίας του δικτύου “Natura 2000” από φυσικές καταστροφές σε ολόκληρη τη χώρα».

Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Nova περιλαμβάνει δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, ενισχύοντας, παράλληλα, τη δέσμευση της εταιρείας προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές ESG.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Nova
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμιλος ΔΕΗ: αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG

Η νέα σειρά Samsung Galaxy Ζ ήρθε στη Nova

18η συνεχόμενη χρονιά για τον ΟΤΕ στη διεθνή σειρά δεικτών FTSE4Good

Η LG Electronics στη λίστα Forbes Accessibility 200 του 2026

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στις πυρόπληκτες περιοχές

Η Cosmote Telekom στους Europe’s Climate Leaders των Financial Times για 4η συνεχόμενη χρονιά

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΥΠΑ: Σε νέα υψηλά επίπεδα για το επτάμηνο του 2026 η επιβατική κίνηση
  • ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά χρημάτων μεταξύ συγγενών και οικείων προσώπων
  • ABB: Παρουσιάζει το πρώτο Πακέτο Επέκτασης για το κορυφαίο της σύστημα κατανεμημένου ελέγχου
  • Forscope: Νέα έρευνα της αγοράς λογισμικού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
  • DOTSOFT Α.Ε.: Αύξηση κύκλου εργασιών στα €12,79 εκατ. το Α’ εξάμηνο του 2026
  • Η Μάντσεστερ Σίτι υπογράφει παγκόσμια συνεργασία με το Trendyol
  • Η LALIGA EA SPORTS για τα επόμενα τρία χρόνια στην COSMOTE TV
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εποχή της οδηγίας NIS2
  • OpenAI: Πώς εγκληματικά δίκτυα χρησιμοποίησαν το ChatGPT για τη λειτουργία οργανωμένων scams
  • EU AI Act: Τι μπορεί να φέρει ο πρώτος χρόνος εφαρμογής των κανόνων διαφάνειας
  • Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026
  • Black Hat USA 2026: Τα εργαλεία που δείχνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας
  • Το Black Hat USA 2026 επιβεβαιώνει τη νέα εποχή της κυβερνοασφάλειας: AI Agents, Quantum και αυτόνομη άμυνα στο επίκεντρο
  • Η Claude της Anthropic παραβίασε τρεις εταιρείες κατά τη διάρκεια δοκιμών ασφαλείας
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.