Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 23 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Ανοικτή η ΕΕ στο ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων συγχώνευσης στα telecoms

14/02/2024Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να χαλαρώσουν τους κανόνες κατά των συγχωνεύσεων τηλεπικοινωνιακών παρόχων και να διευρύνουν τη σχετική νομοθεσία, για να βοηθήσουν το Big Tech και άλλους να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη του 5G, σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters.

Η Deutsche Telekom, η Orange, η Telefonica και η Telecom Italia ασκούν εδώ και καιρό πιέσεις στις αντιμονοπωλιακές ευρωπαϊκές αρχές, ώστε να χαλαρώσουν τους κανόνες που στοχεύουν στη μείωση του αριθμού των παρόχων κινητής τηλεφωνίας από τέσσερις σε τρεις εκτός εάν προσφερθούν ουσιαστικά διορθωτικά μέτρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το έγγραφο, το οποίο η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Margrethe Vestager, θα παρουσιαστεί στις 21 Φεβρουαρίου, ζητώντας σχόλια από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, απευθυνόμενο σε περίπου 50 παρόχους κινητής τηλεφωνίας και περισσότερους από 100 πάροχους σταθερής στην ΕΕ.

Μια τέτοια κατακερματισμένη αγορά «κατά μήκος των εθνικών συνόρων θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων να φτάσουν στην κλίμακα που απαιτείται για να επενδύσουν στα δίκτυα του μέλλοντος, ιδίως ενόψει των διασυνοριακών υπηρεσιών», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Τίθεται το ερώτημα εάν η διασυνοριακή ενοποίηση ή διαφορετικές μορφές συνεργασίας θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους φορείς εκμετάλλευσης να αποκτήσουν επαρκή κλίμακα, χωρίς να διακυβεύεται ο ανταγωνισμός».

Το έγγραφο ανέφερε, επίσης, ότι το πεδίο εφαρμογής των ισχυόντων κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες θα μπορούσε να διευρυνθεί λόγω της σύγκλισης μεταξύ των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των υπηρεσιών cloud.

«Η Κομισιόν μπορεί να εξετάσει τη διεύρυνση του πεδίου και των στόχων του τρέχοντος ρυθμιστικού πλαισίου για να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού και ισοδύναμα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους φορείς και τους τελικούς χρήστες των ψηφιακών δικτύων».

Οι πάροχοι λένε ότι η Google, η Meta, η Amazon, η Netflix, η Apple, η Microsoft και η Alphabet αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της κίνησης δεδομένων στο Διαδίκτυο και θα βοηθήσουν στην πληρωμή για την αναβάθμιση του δικτύου.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

europe fair share telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ σε AI και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του Growthfund Summit

Οι συνδρομές 5G ξεπέρασαν τα 3 δισ. παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο

Vodafone: αναβάθμιση σε 100% οπτική ίνα στην ίδια τιμή

WiFi 7: η επόμενη γενιά συνδεσιμότητας έρχεται στην Inalan

Η ΕΕ ζητά κοινή γραμμή με τις ΗΠΑ για τα προηγμένα AI μοντέλα

OQ Technology Hellas: άμεση εκπομπή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης σε κινητά μέσω μικροδορυφόρων

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Το 53% των εργοδοτών βλέπει παραγωγικά οφέλη από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης
  • Γιώργος Λαμπρινός, CEO, GEP: Στόχος ένας εθνικός δείκτης αναφοράς για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
  • ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων
  • Υπερταμείο: Υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης για την αξιοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας
  • THEON: Νέες παραγγελίες ύψους περίπου €70εκατ. – Επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξή της
  • Παπαστράτος – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μνημόνιο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FutuReady Greece
  • Zero Waste Forum και Zero Waste Festival ενισχύουν την πορεία της Τουρκίας
RSS itsecuritypro.gr
  • Mindbreeze: AI-driven enterprise intelligence
  • Η TicTac ενισχύει τη διοικητική της ομάδα με τον Δημήτριο Μαραγκό στη θέση του Chief Information Officer
  • Η eSafe Hellas και η Island παρουσίασαν το μέλλον του Enterprise Workspace σε ένα exclusive roundtable event
  • Ημερίδα του ΣΕΠΕ για την «Ελλάδα της Νέας Ψηφιακής Εποχής», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Beyond 2026
  • Η DrayTek εισέρχεται στην εποχή του Wi-Fi 7 με το VigorAP 1070C
  • Microsoft: Tο μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται στα συστήματα, όχι στα μεμονωμένα μοντέλα
  • Δύο διεθνείς αξιολογήσεις επιβεβαιώνουν την πρόοδο της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.