Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Παρασκευή, 28 Αυγούστου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Startup

Huawei: αλλαγές στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future 2024

05/02/2024infocomBy infocom3 Mins Read Startup
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η τελετή λήξης «Seeds for the Future European Grand Finale» στο οποίο συμμετείχαν εκλεκτοί απόφοιτοι του εκπαιδευτικού προγράμματος «Seeds for the Future» προερχόμενοι από είκοσι-δύο (22) Ευρωπαϊκές χώρες, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πεκίνο στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η Huawei Ευρώπης παρουσιάστηκαν τα συλλογικά επιτεύγματα των ταλαντούχων μελλοντικών ηγετών του τομέα Tεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίοι είχαν νωρίτερα παρακολουθήσει το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις χώρες τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες/χουσες παρευρέθηκαν σε ημερίδες που αφορούσαν θέματα τεχνολογικής φύσεως καθώς και σε συζητήσεις που αφορούσαν καίρια ζητήματα όπως η διαφορετικότητα, οι πράσινες δεξιότητες και η βιωσιμότητα.

Aπό την Ελλάδα, συμμετείχαν στην αποστολή η Χριστίνα Διαμαντή φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Γιάννης Διλμπέρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξεχώρησαν με τις επιδόσεις τους στο Ελληνικό πρόγραμμα «Seeds for the Future». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στην Κίνα από δύο φοιτητές καθώς διέπρεψε ανάμεσα σε 37 Ευρωπαϊκές χώρες που υλοποιήσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το 2023 και κατατάχθηκε στις τρεις πρώτες πανευρωπαϊκώς.

«Ύστερα από ένα ταξίδι σε μια χώρα που συνδυάζει την εντυπωσιακή τεχνολογική προόδο με τη βαθιά ιστορία και τον πολιτισμό, γυρίζω στην χώρα μου γεμάτη έμπνευση και ενέργεια να συνεχίσω να μαθαίνω και να εξελίσσομαι ώστε να συνεισφέρω κι εγώ στην δίκη μου κοινότητα. Εφόδια μου πλέον είναι όλα όσα έμαθα ως απόφοιτη του προγράμματος Seeds for the Future της Huawei, τα νέα ερεθίσματα από ένα τόσο ιδιαίτερο ταξίδι, όσο και οι νέες γνωριμίες αλλά και φιλίες που ελπίζω να διατηρήσω», σημείωσε χαρακτηριστικά η συμμετέχουσα Χριστίνα Διαμαντή φοιτήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Το ταξίδι στην Κίνα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία στην οποία συμμετείχαμε σε σεμινάρια σχετικά με τις τεχνολογίες βιωσιμότητας, επισκεφθήκαμε ερευνητικά κέντρα και κεντρικά κτήρια της Huawei ενώ παράλληλα εξοικειωθήκαμε με την κουλτούρα και την ιστορία της Κίνας», ανέφερε ο Γιάννης Διλμπέρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής Shahbaz Khan, Διευθυντής του Πολυτομεακού Περιφερειακού Γραφείου της UNESCO για την Ανατολική Ασία, είπε χαρακτηριστικά κατά την τελετή λήξης: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το κοινό όραμα της UNESCO και της Huawei να ευθυγραμμίζονται για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού των νέων. Από τον Φεβρουάριο του 2023, η Huawei συμμετέχει στην Παγκόσμια Συμμαχία της UNESCO για τον Αλφαβητισμό (GAL). Ως η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που συμμετέχει στην GAL, η Huawei δεσμεύεται να ενισχύσει τη χρήση της τεχνολογίας στις αναπτυσσόμενες χώρες».

Ο Αντιπρόεδρος της Huawei Ευρώπης, Radoslaw Kedzia, ανακοίνωσε τα σχέδια της Huawei να επιταχύνει τις προσπάθειες για την προώθηση της καλλιέργειας ταλέντων: «Η Huawei είναι υπερήφανη που ανακοινώνει την διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Seeds for the Future» για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με φυσική παρουσία, τον Ιούλιο του 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη της Ιταλίας. Αυτή η πρωτοβουλία, με γνώμονα το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας και διαλόγου, θα φέρει σε επαφή φοιτητές/τριες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ενισχύοντας ένα οικοσύστημα μάθησης και συνεργατικής ανάπτυξης start-up ιδεών με την χρήση της τεχνολογίας για το κοινό καλό. Σήμερα, προσκαλούμε επίσημα τους φοιτητές/τριες που παρακολουθούν σπουδές στο STEM να συμμετάσχουν σε αυτήν τη εμπειρία και στη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας προς το καλύτερο».

Η Τόνια Πέτροβιτς, Senior Public Relations Manager, Huawei: “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το γεγονός ότι στο Seeds for the Future European Grand Finale που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, συμμετείχαν δύο Έλληνες φοιτητές. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την επιτυχία που έχει το πρόγραμμα στη χώρα μας ενώ, παράλληλα, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η αφοσίωση της Huawei Ελλάδος στην ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς ηγετών ΤΠΕ εξοπλίζοντάς τους με τις δεξιότητες και την πολιτιστική κατανόηση για να προοδεύσουν και να διαπρέψουν σε ένα διεθνές περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Huawei Seeds for the Future
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H SellBuyPlay δημιουργεί το πρώτο παγκοσμίως retail eCommerce και gaming marketplace με MiCA άδεια

8 startups εντάσσονται στον 10ο κύκλο του Scale Up της Endeavor

Η Perceptual Robotics εξασφαλίζει χρηματοδότηση άνω των £4 εκατ.

Η Huawei ενισχύει πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα με ολοκληρωμένες υποδομές δεδομένων

Στα 80.000 ευρώ η ενίσχυση ανά startup στο νέο κύκλο του ESA BIC Greece

ESA BIC Greece: 5 χρόνια, 32 startups και η Ελλάδα στη νέα διαστημική οικονομία

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Κωτσόβολος: Τεχνολογικές λύσεις για έργα υψηλών απαιτήσεων με τα K2B Signature Projects
  • Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του «Εθνικού Προγράμματος Μικροδορυφόρων»
  • Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια επέκτασης της Γραμμής του προς την Καλαμαριά
  • Superbet: Νέα εποχή του Κυπέλλου Ελλάδας – Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της League Phase
  • Συνάντηση Χρ. Δήμα – Κ. Γκιουλέκα στον σταθμό «Μίκρα» του Μετρό
  • Η Apple παρουσιάζει τα νέα Mac mini και Mac Studio
  • Χ. Δούκας: «Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτιρίου του Badminton»
RSS itsecuritypro.gr
  • Οι αγγελίες εργασίας στην κυβερνοασφάλεια που απαιτούν δεξιότητες AI διπλασιάστηκαν μέσα σε έναν χρόνο
  • Επείγουσα Ανακοίνωση Επιθετική δραστηριότητα κατά ελεγκτών (PLC) Siemens S7
  • Post-Quantum Cryptography: Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο για τη μετάβαση
  • ESET και ο Όμιλος EVC ξεκινούν στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ευρώπης στους τομείς κυβερνοασφάλειας και ενέργειας
  • Allianz: Η ραγδαία ανάπτυξη data centers σηματοδοτεί μια νέα εποχή κινδύνων και ευκαιριών στις υποδομές για τον ασφαλιστικό κλάδο
  • Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ransomware σε ετήσια βάση
  • Η Schneider Electric παρουσιάζει το Easy UPS 3S Pro για ευκολότερη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας σε κρίσιμες εφαρμογές
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.