Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Αποτελέσματα της 57ης συνεδρίασης της ολομέλειας του BEREC

22/12/2023infocomBy infocom2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

To Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) πραγματοποίησε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, την 57η Συνεδρίαση της Ολομέλειάς του, υπό την προεδρία του Καθηγ. Κ. Μασσέλου. Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στα ακόλουθα θέματα:

  • Κείμενο με αντικείμενο το πλαίσιο αδειοδοτήσεων για υποθαλάσσιες συνδέσεις. Το κείμενο, που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, περιλαμβάνει επισκόπηση του ρυθμιστικού πλαισίου ηλεκτρονικών επικοινωνιών αναφορικά με τις διεθνείς υποθαλάσσιες καλωδιακές υποδομές και καταλήγει σε προτάσεις διαμόρφωσης ενιαίου ρυθμιστικού πλαισίου που θα διευκολύνει την ανάπτυξη σχετικών υποδομών σε επίπεδο ΕΕ.
  • Μελέτη για τις τεχνολογικές τάσεις, το cloudification / virtualization / softwarisation των δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Η εν λόγω μελέτη εστιάζει στις ρυθμιστικές προκλήσεις που συνδέονται με τις συγκεκριμένες τεχνολογικές τάσεις και τις δυνητικές επιπτώσεις τους στον ανταγωνισμό.
  • Μελέτη για τις ανταγωνιστικές δυναμικές στην αγορά των εταιριών υποδομών σταθερής πρόσβασης και των εταιριών παθητικών υποδομών κινητών τηλεπικοινωνιών. Αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης είναι οι εταιρίες που δεν παρέχουν απευθείας υπηρεσίες λιανικής, αλλά εμπλέκονται με καίριο τρόπο στην παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και ως εκ τούτου επηρεάζουν δυνητικά τον ανταγωνισμό.

Η 57η Ολομέλεια του BEREC ήταν η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς υπό την προεδρία του Καθηγ. Κων/νου Μασσέλου. Ανατρέχοντας στο έργο που επιτελέστηκε, ο κ. Μασσέλος δήλωσε ότι «εντός του 2023, το BEREC επέτυχε σημαντικές προόδους μέσω συλλογικής προσπάθειας, φέροντας εις πέρας ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα Εργασιών και εκπληρώνοντας τους στόχους που είχαν τεθεί. Οι δράσεις που ανέλαβε, εστίασαν μεταξύ άλλων σε ρυθμιστικές προκλήσεις που σχετίζονται με τεχνολογικές εξελίξεις όπως το IoT, το cloudification / virtualization / softwarization των δικτύων, τον αναδυόμενο ρόλο των εταιριών υποδομών σταθερής πρόσβασης και υποδομών κινητών τηλεπικοινωνιών, καθώς και την αγορά δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Επιπλέον, το BEREC συνέβαλε αποφασιστικά σε καίριες ρυθμιστικές εξελίξεις, υποστηρίζοντας την εφαρμογή του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act) και συμμετέχοντας ενεργά στην υπό εξέλιξη συζήτηση για τον Νόμο για τα Δεδομένα (Data Act). Η εκπόνηση του Σχεδίου Δράσης του BEREC για το 2030, καταγράφει την μακρόπνοη και οραματική προσέγγιση για το μέλλον, διαμορφώνοντας το πλαίσιο εντός του οποίου προτίθεται να κινηθεί το Σώμα τα επόμενα χρόνια. Το BEREC παραμένει προσηλωμένο στη διαμόρφωση ενός συνδεδεμένου, ανταγωνιστικού και ασφαλούς ψηφιακού οικοσυστήματος, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα προς όφελος των τελικών χρηστών». Την προεδρία του BEREC για το 2024 αναλαμβάνει η HAKOM (Κροατία) και χρέη Προέδρου θα εκτελεί ο Tonko Obuljen.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

BEREC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    ΑΔΑΕ: διπλός έλεγχος ταυτοποίησης για SIM, eSIM και φορητότητα από το Νοέμβριο

    Η AI στο επίκεντρο του νέου μοντέλου ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών

    Ο ESA επιλέγει την κοινοπραξία ARISE για την Κυβερνητική Υπηρεσία Παρατήρησης Γης της Ευρώπης

    Πώς το Wi-Fi 7 της Huawei μεταμορφώνει την εμπειρία διαμονής σε «5 αστέρων»

    Αλλαγή πορείας ζητούν από την ΕΕ οι 17 CEO των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών

    Η Sparkle γιορτάζει 30 χρόνια Seabone και συνεχίζει να συνδέει τον κόσμο στην εποχή του cloud και του AI

    Comments are closed.

    Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
    * indicates required
    RSS feed: BizNow.gr BizNow.gr
    • Τα κενά πληροφόρησης αποδυναμώνουν την ευρωπαϊκή κυβερνοάμυνα
    • Πιλοτικές δοκιμές της Bundesliga για AI σχολιασμό με φυσικό ήχο γηπέδου
    • Χ. Δούκας: Για τρίτη χρονιά “Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο”
    • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα των κέντρων δεδομένων στην ΕΕ
    • ΕΣΗΕΑ: Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle
    • ΑΑΔΕ: Ολοκληρώνεται ο νέος τελωνειακός χάρτης της Αττικής
    • ΣΒΕ: Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση των παραγωγικών επενδύσεων
    RSS feed: itsecuritypro.gr itsecuritypro.gr
    • Η Akeydor Group ανακοινώνει την έκδοση Netop Self Hosted του Netop Remote Control για όλους τους Enterprise πελάτες!
    • EY και Microsoft ανακοίνωσαν παγκόσμια πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του AI σε εταιρική κλίμακα
    • Νέα έκθεση της Check Point Research για τον τριπλό ρόλο του AI στις κυβερνοεπιθέσεις
    • Η Cloudway ανέδειξε στην Αθήνα το επιχειρησιακό οικοσύστημα της PostgreSQL
    • Συμφωνία ΔΕΗ – AWS για data center 300 MW με προοπτική επέκτασης στο 1 GW
    • Το Physical AI ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο ανάπτυξης για την LG
    • Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα που έκανε χρήση A.I. για την κλωνοποίηση φωνής και διέπρατταν απάτες και διακεκριμένες κλοπές
    Infocom Today

    Copyright 2024 | All Rights Reserved

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.