Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 12 Μαΐου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Apple: Θα υποστηρίξει τα μηνύματα RCS του Android, αλλά θα παραμείνουν πράσινα

17/11/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Η Apple γνωστοποίησε πως θα προσφέρει υποστήριξη για το πρωτόκολλο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS στα iPhone, μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού που θα διατεθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Το RCS (Rich Communication Services), ένα πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από την GSM Association και υιοθετήθηκε από μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος Android, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την επικοινωνία στην ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω κινητών συσκευών. Παρόλο που η Apple συνεργάζεται με την GSMA, μέχρι αυτή τη στιγμή αρνούνταν να προσθέσει υποστήριξη RCS στα iPhone. Τώρα, ωστόσο, αλλάζει στρατηγική.

«Αργότερα, μέσα στον επόμενο χρόνο, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, όπως δημοσιεύεται επί του παρόντος από την GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με τα SMS ή MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, που θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Apple αναγνωρίζει τώρα ότι το RCS είναι μια βελτίωση σε σχέση με τα MMS και τα SMS, αλλά κάνει σαφές ότι δεν θα αντικαταστήσει το iMessage και το πλήθος λειτουργιών του, όπως τα memojies, τα αυτοκόλλητα και τη δυνατότητα επεξεργασίας και ακύρωσης μηνυμάτων. Αντίθετα, η τυπική υποστήριξη RCS θα διατεθεί μέσω μια ενημέρωσης λογισμικού και, στη συνέχεια, θα εναπόκειται στις παρόχους κινητής να την προσθέσουν.

Η υποστήριξη του RCS στα iPhone θα μπορούσε να προσφέρει υποστήριξη για κρυπτογράφηση, ενημερώσεις ανάγνωσης, ενδείξεις πληκτρολόγησης, εικόνες, βίντεο υψηλής ανάλυσης και πολλά άλλα, κατά την αποστολή κειμένων μεταξύ συσκευών iPhone και Android. Η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία τους, ενώ επιβεβαίωσε πως τα μηνύματα RCS θα είναι πράσινου χρώματος, όπως είναι σήμερα τα SMS – και όχι μπλε, όπως είναι του iMessage.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η ανταλλαγή μηνυμάτων RCS στα iPhone, αλλά το 9to5Mac λέει ότι «αυτό δεν σημαίνει πως η Apple ανοίγει την πλατφόρμα του iMessage». Το RCS θα αντικαταστήσει τα SMS και MMS και θα «υπάρχει ξεχωριστά από το iMessage, όταν θα γίνει διαθέσιμο».

Η αλλαγή έρχεται, πιθανότατα, ως απάντηση στην ρυθμιστική πίεση από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DMA), έναν κανόνα που απαιτεί από μεγάλες εταιρείες, όπως η Apple, να κάνουν τις υπηρεσίες τους διαλειτουργικές με άλλες πλατφόρμες. Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για το iMessage, ώστε να καθορίσει εάν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως «υπηρεσία βασικής πλατφόρμας». Ωστόσο, η Apple φέρεται να υποστήριξε ότι το iMessage δεν είναι αρκετά δημοφιλές στην Ευρώπη και σχεδιάζει να υποβάλει έφεση κατά της ρύθμισης του App Store της.

Εταιρείες όπως η Google και η Samsung πίεσαν εδώ και καιρό την Apple να προσφέρει υποστήριξη. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Google έστειλε μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της οποίας υποστήριξε ότι το iMessage θα πρέπει να θεωρηθεί βασική υπηρεσία πλατφόρμας, βάσει του DMA. Ακόμη και η Nothing, η εταιρεία που ανήκει στον συνιδρυτή της OnePlus, Carl Pei, αποφάσισε να «αντεπιτεθεί» στην Apple, προσφέροντας μηνύματα τύπου iMessage στις Android συσκευές της.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Android Apple iMessage iphone RCS smartphones
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δαπάνες για cloud υποδομές ξεπέρασαν τα 128 δισ. δολάρια στο τρίμηνο

Ερευνητικό έργο PERSIST: νέες θεμελιώσεις για εύρωστα υπολογιστικά συστήματα επόμενης γενιάς

DOTSOFT: λογισμικό σύστημα Lobbying της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Cosmos Business Systems αναλαμβάνει έργο ασφάλειας δεδομένων για την ΑΑΔΕ

Πάνω από 1 τρισ. δολάρια οι δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη το 2027

Η CBS ανάδοχος έργου για τα συστήματα διαχείρισης περιστατικών και τον Πύργο Ελέγχου του ΕΚΑΒ

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • WINGS ICT Solutions: Με τεχνολογία ΑΙ και 5G η πυρανίχνευση στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων
  • Σ. Ζαχαράκη: Η Ελλάδα θέτει αυστηρό πλαίσιο για τη χρήση της ΤΝ στα σχολεία
  • Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης επίτιμο μέλος του Ε.Β.Ε.Π.
  • Στ. Καφούνης:  Κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και αναπτυξιακές φορολογικές παρεμβάσεις για τις ΜμΕ
  • Όμιλος ΔΕΗ: Δωρεά περιπολικών και μοτοσικλετών στην Άμεση Δράση Αττικής
  • ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
  • Το 6ο Premium Real Estate Forum ανοίγει τις πύλες του!
RSS itsecuritypro.gr
  • Private SOC στο Cloud – Ασφάλεια χωρίς περιορισμούς
  • PartnerNET: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Automation & Robotics  2026 
  • Διάκριση Κορυφής στην Pylones Hellas για το Maritime Cybersecurity από την Palo Alto Networks
  • Δυναμική ανάπτυξη της Odyssey Cybersecurity στην Ελλάδα, με τεχνολογικό πυλώνα το ClearSkies™
  • ΕΥΠ: Διαγωνισμός καινοτομίας για την Εθνική Ασφάλεια – Οι θεματικοί άξονες – Τα βραβεία
  • Στρατηγική συνεργασία της Akeydor Group με Mindbreeze στον τομέα του AI Driven Enterprise Intelligence και Knowledge Management
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ eSafe Cyber Security και Pylones Hellas – Νέα φάση ανάπτυξης στην ελληνική αγορά
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.