Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 3 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»Telecoms

Επιβράδυνση στα έσοδα από Open RAN και vRAN – Αύξηση στην Ευρώπη

30/08/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read Telecoms
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Σύμφωνα με την Dell’Oro, τα έσοδα τόσο του Open RAN όσο και του Virtualized RAN (vRAN) παρουσίασαν μείωση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, σηματοδοτώντας το πρώτο τρίμηνο «συρρίκνωσης» από έτος σε έτος, από τότε που η εταιρεία άρχισε να παρακολουθεί τις συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές, το 2019.

«Μετά από μια σειρά ετών κατά την οποία τα έσοδα του Open RAN ξεπέρασαν τις προσδοκίες και προχώρησαν με επιταχυνόμενο ρυθμό, η τρέχουσα επιβράδυνση δεν αποτελεί έκπληξη», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stefan Pongratz, Αντιπρόεδρος της Dell’Oro.

«Οι προβλέψεις για το 2023 ήταν πιο συγκρατημένες, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα χρειαζόταν χρόνος για τους παρόχους πρώιμης πλειοψηφίας, ώστε να εξισορροπήσουν τις δύσκολες συγκρίσεις με τους early adopters που υιοθέτησαν το αρχικό κύμα Open RAN. Αυτή είναι η τάση που βλέπουμε τώρα – η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο πρώτο τρίμηνο και μειώθηκε στο δεύτερο», συνέχισε ο Pongratz.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην Ευρώπη, τα έσοδα από το Open RAN παρουσίασαν αύξηση, αλλά αυτό δεν ήταν επαρκές για να αντισταθμίσει τις μειώσεις στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και στη Βόρεια Αμερική.

Την ίδια στιγμή πολλοί vendors που εστιάζουν στο Open RAN δεν βλέπουν τα οφέλη που ανέμεναν. Η NEC σημείωσε σημαντική βελτίωση στο μερίδιο αγοράς μεταξύ του 2022 και του 1ου εξαμήνου του 2023, ενώ το μερίδιο εσόδων της Mavenir μειώθηκε την ίδια περίοδο.

Οι τέσσερις κορυφαίοι προμηθευτές στο Open RAN βάσει εσόδων, για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ήταν η Samsung, η NEC, η Fujitsu και η Rakuten Symphony. Τα έσοδα του Open RAN αναμένεται πως θα αντιπροσωπεύουν το 5 έως 10 τοις εκατό της συνολικής αγοράς του RAN το 2023.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Open RAN RAN telecoms
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αβεβαιότητα και οι επενδύσεις σε AI πιέζουν τις τηλεπικοινωνιακές συμφωνίες

Χωρίς ΗΠΑ και Κίνα η νέα πρωτοβουλία για τα υποθαλάσσια καλώδια

Η ΕΕ προτείνει νέους κανόνες πρόσβασης για δορυφορικές υπηρεσίες κινητής

Η Sparkle και το GEANT ενισχύουν τις υποδομές Cloud για την επιστημονική κοινότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι 6G συνδέσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 4,1 εκατ. το 2029

Ground Control to Major Tom

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • Ν. Χαρδαλιάς: «Διαθέτουμε 7,2 εκατ. ευρώ για τα σχολεία της Αττικής με 549 εργαστήρια πληροφορικής»
  • Η Ελλάδα υποχώρησε στην 50ή θέση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας
  • Το 46% των ευρωπαϊκών ΜμΕ δυσκολεύεται να βρει εργαζομένους με δεξιότητες
  • Όλα όσα μάθαμε στο AI Connected World 2026 – Από τα μεγάλα έργα στη μετρήσιμη αξία!
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.