Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Επιστρέφει σε ανάπτυξη η αγορά των PC – Παραμένει κάτω από τα προπανδημικά επίπεδα

29/08/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς3 Mins Read IT Επιχειρήσεις
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη για την αγορά των PC ήταν δύσκολος, με «εκρηκτικές» χρονιές το 2020 και το 2021, αλλά τα σημάδια ανάπτυξης επιστρέφουν. Σύμφωνα με το IDC Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker, οι αποστολές υπολογιστών προβλέπεται πως θα αυξηθούν κατά 3,7% σε ετήσια βάση το 2024, φτάνοντας τα 261,4 εκατομμύρια.

Αυτός ο όγκος αποστολών θα είναι υψηλότερος από τα 259,6 εκατομμύρια του 2018, αλλά και κάτω από τα επίπεδα του 2019. Ο κλάδος, σύμφωνα με την IDC, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως ανησυχίες σχετικά με τον κύκλο ανανέωσης προϊόντων από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις που προωθούν τις αγορές συσκευών και τους προϋπολογισμούς για την εκπαίδευση που δεν ανακάμπτουν. Ως αποτέλεσμα, οι αποστολές για το 2023 προβλέπεται πως θα μειωθούν κατά 13,7% σε ετήσια βάση, στις 252 εκατομμύρια μονάδες.

«Η ζήτηση των καταναλωτών παραμένει στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή, καθώς αυτό το τμήμα της αγοράς συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά αντίξοους ανέμους», όπως δήλωσε ο Jitesh Ubrani, διευθυντής έρευνας για το IDC Mobility and Consumer Device Trackers. «Η καταναλωτική ζήτηση για υπολογιστές αντιμετωπίζει επίσης προκλήσεις από άλλες συσκευές, όπως smartphone, κονσόλες, tablet και άλλα, σηματοδοτώντας το 2023 ως το έτος με τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση στις αποστολές υπολογιστών για καταναλωτές από την εμφάνιση της κατηγορίας».

Η αγορά των PC γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα για διάφορους λόγους. Από την άποψη των επεξεργαστών, σύμφωνα με την IDC, «αναμφισβήτητα βλέπουμε μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία των υπολογιστών, με την AMD να φτάνει μερίδιο 11% το 2022 και την Apple λίγο πάνω από 5% το 2022. Επιπλέον, η εισαγωγή της generative τεχνητής νοημοσύνης έχει οδηγήσει όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για την πληροφορική να αναρωτιούνται για το πού να δώσουν προτεραιότητα στους προϋπολογισμούς.

Και ενώ οι υπολογιστές με δυνατότητα AI δεν είναι έτοιμοι σήμερα, έρχονται και έχουν μετατοπίσει μέρος της συζήτησης σε σχέση με την αγορά συσκευών εντός των επιχειρήσεων. Τέλος, η μετάβαση σε απομακρυσμένα/υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας δεν έχει εκλείψει και ως εκ τούτου εξακολουθούμε να ακούμε ότι πολλές εταιρείες ακούν τα αιτήματα των εργαζομένων τους. Αυτό περιλαμβάνει μάρκες, τύπους υπολογιστών και εάν χρειάζονται πολλαπλοί υπολογιστές για όσους βρίσκονται σε υβριδικό περιβάλλον εργασίας».

«Στις μέρες μας, είναι δύσκολο να κάνεις μια συζήτηση που δεν περιλαμβάνει την τεχνητή νοημοσύνη και το πού και πώς να επενδύσεις» δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου για το Worldwide Mobile and Consumer Device Trackers της IDC. «Οι υπολογιστές θα παραμείνουν ενδιαφέροντες για τα επόμενα χρόνια, με τις τεχνολογικές εξελίξεις να προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο στη λήψη αποφάσεων, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υποστήριξη των Windows 10 λήγει το 2025 και αυτό θα οδηγήσει σε ανανέωση, ανεξάρτητα από το αν οι εταιρείες αναμένουν πιο προηγμένους υπολογιστές ή απλά χρειάζεται ενημέρωση μιας παλιάς εγκατεστημένης βάσης. Φαίνεται ξεκάθαρο ότι η Apple βλέπει μια ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξή της στο εμπορικό τμήμα και αυτό θα είναι μια οπτική γωνία για να παρακολουθήσετε προσεκτικά τη συνέχεια».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

computers IDC PC
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Samsung στηρίζει μαθητικές ιδέες με κοινωνικό αντίκτυπο

Το Νοσοκομείο Μεταξά φέρνει την ψυχαγωγία δίπλα στους ασθενείς κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

NoFire AI: χρηματοδότηση $2,5 εκ. για ανάπτυξη πλατφόρμας αυτόνομης αξιοπιστίας λογισμικού (AI SRE)

Η Salesforce ανακοινώνει ρεκόρ αποτελεσμάτων για το Α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2027

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.