Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τρίτη, 2 Ιουνίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Στρατηγική
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
InfoCom
Home»IT

Η Interpol «οπλίζεται» κατά των «εξελιγμένων» εγκληματιών στο metaverse

06/02/2023Χρήστος ΚοτσακάςBy Χρήστος Κοτσακάς2 Mins Read IT Security
Όλες οι εξελίξεις σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία στο Google News!
Ακολουθήστε το Infocom.gr για τις σημαντικότερες ειδήσεις της ψηφιακής αγοράς.
Add as preferred source on Google

Ο γενικός γραμματέας της Interpol, Jurgen Stock, δήλωσε στο BBC ότι η υπηρεσία διερευνά το πώς θα μπορούσε να αστυνομεύσει το έγκλημα στο metaverse.

«Οι εγκληματίες είναι εξελιγμένοι και επαγγελματίες στο να προσαρμόζονται πολύ γρήγορα σε κάθε νέο τεχνολογικό εργαλείο που είναι διαθέσιμο για τη διάπραξη εγκλήματος», σημείωσε. «Πρέπει να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτό. Μερικές φορές, οι νομοθέτες, η αστυνομία και οι κοινωνίες μας μένουν λίγο πίσω».

Σημειώνεται πως η Interpol έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο εικονικής πραγματικότητας (VR), όπου οι χρήστες μπορούν να λάβουν εκπαίδευση και να παρακολουθήσουν εικονικές συναντήσεις. Ο Stock τόνισε πως είναι σημαντικό για τον οργανισμό να μην μείνει πίσω από τις εξελίξεις.

Το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η Interpol, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ασφαλών διακομιστών, δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να βιώσουν τι θα μπορούσε να είναι το metaverse, προσφέροντας τους μια «αίσθηση» των εγκλημάτων που θα μπορούσαν να συμβούν και του πώς θα μπορούσαν να τα αστυνομευτούν.

Ο Δρ Madan Oberoi, εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας και καινοτομίας της Interpol, πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα με τον ορισμό ενός εγκλήματος στο metaverse. «Υπάρχουν εγκλήματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορούν ακόμα να χαρακτηριστούν ως έγκλημα ή όχι».

«Για παράδειγμα, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Αν κοιτάξεις τους ορισμούς αυτών των εγκλημάτων στο φυσικό χώρο και προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις στο metaverse, υπάρχει μια δυσκολία. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έγκλημα ή όχι, αλλά αυτές οι απειλές υπάρχουν σίγουρα, επομένως αυτά τα ζητήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί».

Πρόσθεσε ότι μία από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Interpol είναι η ευαισθητοποίηση για αυτά τα προβλήματα. «Το παράδειγμα που συχνά χρησιμοποιείται είναι ότι αν πρέπει να σώσεις έναν πνιγμένο, πρέπει να ξέρεις κολύμπι». «Ομοίως, εάν οι αρχές επιβολής του νόμου ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο metaverse, πρέπει να γνωρίζουν για αυτό»

«Και αυτός είναι ένας από τους στόχους μας – να βεβαιωθούμε ότι το προσωπικό επιβολής του νόμου θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το metaverse και να αποκτήσει αντίληψη για αυτό».

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

crime cybercrime INTERPOL metaverse
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
Avatar photo
Χρήστος Κοτσακάς
  • Website
  • LinkedIn

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια

InnoHealthServ: Η ψηφιακή πλατφόρμα που φέρνει νέα εποχή στη διοίκηση των νοσοκομείων

Από τα δεδομένα στη λήψη αποφάσεων: Η συμβολή του InnoHealthServ στα δημόσια νοσοκομεία

Διαγωνισμός 515 εκατ. ευρώ για το νέο ψηφιακό σύστημα ταυτοτήτων και διαβατηρίων

Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ οι ειδικοί ΤΠΕ στην Ελλάδα

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών και νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρά κέρδη Α’ Τριμήνου €34,6 εκατ. – Άνοδος 33,2%
  • ΥΠΕΚΑ: Νέα επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε πρόσθετους κλάδους
  • Έκδοση πρόσκλησης €480 εκατ. από το ΕΣΠΑ για υποδομές διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης
  • Eurobank: Νέα δωρεά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
  • ISOMAT: Διακρίνεται από την EcoVadis για τις επιδόσεις της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Ο Armand Duplantis περνά πάνω από έναν «τοίχο» προϊόντων Lidl ύψους 5,50 μέτρων
  • THEON: Ανακοινώνει την εξασφάλιση νέων παραγγελιών ύψους €42 εκατ.
RSS itsecuritypro.gr
  • Η ESET επενδύει €40 εκατ. στην AI κυβερνοασφάλεια απέναντι στο διαρκώς διευρυνόμενο πεδίο επιθέσεων
  • Το 5ο ESG Universe Forum 2026 ανοίγει τη συζήτηση για τη νέα εποχή του ESG – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!
  • «Cyber Europe 2026» –Προ των πυλών η 8η Πανευρωπαϊκή Άσκηση Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Κυβερνοχώρο με επίκεντρο τις Μεταφορές
  • 16ο INFOCOM SECURITY 2026 : Από την Αναγέννηση στην Ανθεκτικότητα της Ψηφιακής Εποχής
  • Η Ανατομία της Ψηφιακής Ανθεκτικότητας
  • Η Ταυτότητα είναι η Νέα Περίμετρος
  • Μετάβαση στην προληπτική άμυνα με πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.